ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Πληγές από την κακοκαιρία μετρά και πάλι ο νομός Καρδίτσας

Για άλλη μία φορά και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα, μετρά πληγές από κακοκαιρία ο νομός Καρδίτσας.

Την προηγούμενη φορά ήταν κυρίως οι Δήμοι Μουζακίου και Παλαμά, αυτή την φορά είναι περιοχές του Δήμου Σοφάδων και λιγότερο του Δήμου Καρδίτσας. Η σφοδρή βροχόπτωση αλλά και η έντονη χαλαζόπτωση της Κυριακής έπληξε πολλά στρέμματα καλλιεργειών και ήδη από σήμερα ξεκίνησαν ενέργειες για να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες τους.

Ο δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος, με τον οποίο επικοινωνήσαμε, μας ενημέρωσε πως προβλήματα υπάρχουν σε καλλιέργειες σε Μελισσοχώρι, Δασοχώρι, Λουτρό, Κέδρο και Ανάβρα και αφορούν χωράφια με καπνό, βαμβάκι και πιπεριά.

Την ώρα που μιλήσαμε μαζί του ανέμενε τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ από το παράρτημα του οργανισμού στη Λάρισα προκειμένου να μεταβούν στις πληγείσες περιοχές και να ξεκινήσει ουσιαστικά η διαδικασία που θα οδηγήσει στις αποζημιώσεις.

Μάλιστα από σήμερα θα γίνει η αναγγελία και από αύριο Τρίτη και για 12 ημέρες θα μπορούν οι παραγωγοί να υποβάλλουν δηλώσεις.

Ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ στη συνέχεια αναμενόταν να επισκεφθεί και τον Δήμο Καρδίτσας και συγκεκριμένα τις περιοχές Καλλιθήρου και Ζαϊμίου που αντιμετώπισαν και το μεγαλύτερο πρόβλημα. Ειδικά στο Καλλίθηρο επλήγησαν καλλιέργειες αμπελιού και προκλήθηκε ολοκληρωτική καταστροφή. Ανάλογες διαδικασίες αναγγελίας και υποβολής δηλώσεων θα ακολουθηθούν και εδώ.

Εν τω μεταξύ η κακοκαιρία της Κυριακής άφησε ανεπηρέαστους τους Δήμους Παλαμά και Μουζακίου όπως μας ενημέρωσαν οι δήμαρχοι κ.κ. Γιώργος Σακελλαρίου και Φάνης Στάθης αντίστοιχα. Θυμίζουμε ότι πριν λίγες ημέρες σε αυτές τις περιοχές είχαμε πλημμύρες. Και οι δύο Δήμοι, πάντως βρίσκονται σε ετοιμότητα  καθώς τις επόμενες ημέρες αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις και απαιτείται συντονισμός για να μην υπάρξουν πλημμυρικά φαινόμενα.

Για το θέμα μιλήσαμε με τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκο, καθώς η Περιφερειακή Ενότητα έχει τον Συντονισμό σε αυτές τις περιπτώσεις. Όπως μας είπε η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και όλος μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα. Αυτό που δεν πρέπει να γίνεται, επισήμανε, είναι τοπικοί παράγοντες να λαμβάνουν πρωτοβουλίες και να κάνουν κινήσεις που είναι εκτός σχεδιασμού, γιατί μπορεί να δημιουργήσουν πολύ περισσότερα προβλήματα από αυτά που προσπαθούν να λύσουν.

Πηγή: karditsalive.net 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες