Θωμάς Ρετσιάνης

Δυό μέρες μόνο

Ήταν πριν από 3,5 περίπου χρόνια που ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκλέχθηκε Πρόεδρος της ΝΔ . Κατά τη διάρκεια της εσωκομματικής μεν ,ανοιχτής για όλους δε διαδικασίας , κινητοποιήθηκαν σημαντικές προοδευτικές,φιλελεύθερες , δημοκρατικές δυνάμεις ,πολλές από τις οποίες δεν είχαν καμία σχέση (τουλάχιστον εκφρασμένη με εκλογικούς όρους) με τον κομματικό χώρο της ΝΔ και οδηγούμενες από μία βαθιά επιθυμία για πολιτική αλλαγή ,από μία βαθιά ανάγκη για αλλαγή του πολιτικού υποδείγματος , πλαισίωσαν και υποστήριξαν την υποψηφιότητα Μητσοτάκη.

Αποτέλεσαν δε το κρίσιμο μέγεθος που έγειρε τη ζυγαριά προς την μεριά του Κυριάκου Μητσοτάκη , στο πρόσωπο του οποίου εκφραζόταν πλέον ένα μέτωπο ενάντια στο λαϊκισμό , τον διχαστικό λόγο και την ανεύθυνη άσκηση της εξουσίας από τη συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου. Και αυτό το βάρος κλήθηκε να σηκώσει ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος ,να αποτελεί ταυτόχρονα γνήσιο εκφραστή του ορθού πολιτικού λόγου , δίκαιο διαχειριστή της εσωκομματικής πραγματικότητας ,τίμιο και ειλικρινή συνομιλητή των διάφορων δημοκρατικών δυνάμεων που είτε τον στήριξαν είτε θα μπορούσαν να στηρίξουν τις προγραμματικές θέσεις της ΝΔ και πάνω από όλα να αποτελεί τον εγγυητή της ομαλής πορείας της χώρας ,πολιτικά ,θεσμικά ,κοινωνικά ως ο πολιτικός ηγέτης που θα κληθεί κάποια στιγμή να αναλάβει την Πρωθυπουργία .Σε ένα δυσμενές περιβάλλον , σε μία κρίσιμη ,την κρισιμότερη ίσως στιγμή στην μεταπολιτευτική ιστορία , η εκλογή Μητσοτάκη ουσιαστικά σηματοδότησε το τέλος του παλιού πολιτικού σκηνικού ή ορθότερα την αρχή του τέλους. Το τέλος λοιπόν του ιστορικού κύκλου της μεταπολίτευσης έρχεται σε 2 ημέρες. Ο Μητσοτάκης ,ως Πρωθυπουργός πλέον, καλείται να γίνει αυτός που έδειξε ότι μπορεί να είναι .Καλείται να είναι ο Πρωθυπουργός που θα κυβερνήσει με σύνεση , αίσθημα ευθύνης , δικαιοσύνη .Με αυστηρή προσήλωση στο έργο του .Με αποτελεσματικότητα και σχέδιο.Με αρετή και σεβασμό στη δημοκρατία,τους θεσμούς και φυσικά το λαό. Η πολιτική παγκόσμια συγκυρία είναι τέτοια που όχι μόνο δεν αποκλείει ,αλλά αντιθέτως σχεδόν προεξοφλεί τεκτονικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα .

Η χώρα μας βρίσκεται σε αυτή τη συγκυρία με ένα σοβαρό μειονέκτημα και ένα πλεονέκτημα.Το μειονέκτημα είναι πως μετά από μία παρατεταμένη περίοδο κρίσης έχει ακόμα πολλές πληγές ανοιχτές και πολλές ακόμα μάχες που πρέπει να δοθούν.Το πλεονέκτημα είναι πως ο λαός δείχνει να είναι έτοιμος να δώσει τις μάχες αυτές, να κλείσει τις πληγές που ματώνουν και πονάνε , να αφήσει πίσω του διχασμούς του παρελθόντος και να δουλέψει για το μέλλον που του αξίζει .Δείχνει έτοιμος και αποφασισμένος και αυτή είναι η εντολή προς τη νέα κυβέρνηση.

Σε 2 ημέρες δεν ψηφίζουμε για αυτά που μας χώρισαν.Ψηφίζουμε για αυτά που μας ενώνουν ,για όλα αυτά που θα είναι η βάση ανοικοδόμησης του κοινού μας μέλλοντος στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Αν ο Μητσοτάκης εκμεταλλευτεί αυτή την δημιουργική ενέργεια , την πίστη για ένα καλύτερο μέλλον , αν κοιτάξει στα μάτια του καθενός και δει την ανάγκη για ένα καλύτερο μέλλον , τότε θα έχει τον πιο σημαντικό σύμμαχο που χρειάζεται ένας Πρωθυπουργός.Θεωρώ πως το ξέρει αυτό ,το περιμένει και θα κάνει τα πάντα να μην το προδώσει ποτέ.

Θωμάς Ρετσιάνης, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες