ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Γυρίσματα ταινίας στα Δικαστήρια του Βόλου και στις Φυλακές

Γυρίσματα ταινίας μικρού μήκους πραγματοποιούνται στη Στέγη Φιλοξενίας Ανηλίκων, στα Δικαστήρια Βόλου και στο Αγροτικό Κτήμα Φυλακών Κασσαβετείας.

Στον Βόλο με συνεργείο αποτελούμενο από δεκαπέντε άτομα βρίσκεται για την νέα της κινηματογραφική δουλειά η σκηνοθέτιδα – σεναριογράφος Αναστασία Κρατίδη. Η 36χρονη κινηματογραφίστρια με καταγωγή από τη Νέα Ιωνία Βόλου γυρίζει την τέταρτη ταινία της με τίτλο «Στα βήματά της».

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ είπε ότι αυτή αφορά σε μία γυναίκα που μπαίνει με μία έμμεση εργασία σε ένα κατάστημα κράτησης με σκοπό να επαναπροσεγγίσει το γιο της που είναι κρατούμενος, με τον οποίο έχει χωριστεί από τα τέσσερα του χρόνια. «Το ενδιαφέρον μου για αυτή την ιστορία είναι περισσότερο η αδυναμία που μπορεί να έχουν αυτοί οι δύο άνθρωποι απέναντι στην κανονικότητα με την οποία καλούμαστε να λειτουργήσουμε μέσα σε αυτήν την κοινωνία. Αυτό είναι που ταυτίζει και αυτούς τους δύο χαρακτήρες, μητέρα και γιο», εξήγησε.

Η κ. Κρατίδη εμπνεύστηκε το σενάριο πριν από μερικά χρόνια που είχε έρθει σε επαφή με το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου. Τότε ήθελε να κάνει ένα ντοκιμαντέρ αλλά τελικά δεν έλαβε την άδεια από τη Διεύθυνση του Ιδρύματος. «Πήγαινα στον Ίδρυμα Αγωγής Ανήλικων Αρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου εθελοντικά και κάναμε προβολές ταινιών. Παράλληλα θέλαμε να γυρίσουμε ένα ντοκιμαντέρ. Να δουν τα παιδιά ενταγμένα σε αυτό πως στήνεται μία ταινία.

Όμως τελικά η συνεργασία δεν ευοδώθηκε αλλά προέκυψε το σενάριο, το οποίο αποτελεί μυθοπλασία, που είναι προσαρμοσμένη στο χώρο των φυλακών», είπε η ίδια. Η Βολιώτισσα κινηματογραφίστρια λέει ότι σήμερα έφθασε η στιγμή που έπρεπε αυτή η ιδέα να γίνει πραγματικότητα. Σκηνές της ταινίας μικρού μήκους διαδραματίζονται σε διάφορους χώρους στον Βόλο και τη Μαγνησία, Πέραν των φυλακών και των Δικαστηρίων, και στην Πανθεσσαλική Τράπεζα, στο 1ο Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας από το οποίο είχε αποφοιτήσει και η ίδια η σεναριογράφος, στη Στέγη Φιλοξενίας Ανηλίκων. Στην παραγωγή του φιλμ είναι οι Βολιώτες Δημήτρης Τσακαλέας και Βασιλίνα Παπαδημητροπούλου.

Η κ. Κρατίδη έχει γυρίσει άλλες τρείς ταινίες: «Το κατώφλι», «Homo sacer» και «Βασιλεία». Μάλιστα για την τελευταία της δουλειά, το φιλμ «Βασιλεία» βραβεύτηκε από το 41ο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας, που πραγματοποιήθηκε στις 16-22 Σεπτεμβρίου 2018. Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου της απένειμε το ανεξάρτητο βραβείο «Κίνητρο». Η νέα ταινία της κ. Κρατίδη υλοποιείται με τη στήριξη της ΕΡΤ και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Η Βολιώτισσα σκηνοθέτης σεναριογράφος ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει σπουδές Κινηματογράφου στην Αθήνα και το Παρίσι.

Έχει μεταπτυχιακό στο Paris 8 Vincennes – St. Denis, Κινηματογράφος και Οπτικοακου-στικά Μέσα / Επαγγελματική Ειδικότητα: Σκηνοθεσία. Μιλώντας για την εμπειρία της στον κινηματογράφο λέει ότι είναι σημαντικό να μπορούμε να υλοποιούμε τις ιδέες μας όσο και δύσκολο αν φαίνεται στην αρχή. «Η διαδικασία να φθάσεις στην υλοποίηση μπορεί να είναι πιο σημαντική από το αποτέλεσμα», αναφέρει. Για την ίδια προσωπικά αυτό που δίνει αξία σε ένα έργο είναι αυτό να είναι ειλικρινές.

Πηγή: taxydromos.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες