ΛΑΡΙΣΑ

Κέλλας με τους πολύτεκνους: Ο ΣΥΡΙΖΑ «πολέμησε» την πολύτεκνη οικογένεια

«Ο ΣΥΡΙΖΑ “πολέμησε” την πολύτεκνη οικογένεια και δεν ασχολήθηκε ποτέ με την υπογεννητικότητα και το δημογραφικό ζήτημα. Όχι μόνο δεν έλαβε υποστηρικτικά μέτρα για την ανάσχεση της πληθυσμιακής συρρίκνωσης, αλλά, αντίθετα, έκοψε τα πολυτεκνικά επιδόματα και σας μεταχειρίστηκε με τρόπο άδικο και, ενίοτε, εχθρικό. Πρόσφατο παράδειγμα, οι συντελεστές εισοδήματος στο νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις, που σταματούν στα τρία τέκνα και τις τρείς μονάδες, χωρίς να προβλέπουν τίποτα, για όποιον έχει περισσότερα παιδιά.»

Τα ανωτέρω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, κατά τη συνάντηση, που είχε, με τον Σύλλογο ΠολυτέκνωνΛάρισας και, συγκεκριμένα, τον Πρόεδρο, κ. Χρ. Παπαϊωάννου, τον Αντιπρόεδρο, κ. Γ. Κερμελίδη,  τον Ταμία, κ. Δ. Οικονόμου, και τα μέλη του ΔΣ, κ.κ. Π. Γκουντελάκη, Ι. Κομόπουλο και Ν. Τσιόγια.

Ο Λαρισαίος πολιτικός ανέφερε πως η ΝΔ βρίσκεται στο πλευρό των πολυτέκνων και των τριτέκνων, επισημαίνοντας:

«Έχω τονίσει πολλές φορές ότι προέχει το μέλλον της Πατρίδας και του λαού μας, για αυτό και θεωρώ ότι πρόοδος είναι η στήριξη και η μακροημέρευση της ελληνικής οικογένειας και όχι οι ιδεοληψίες, που προσπάθησαν να μας επιβάλουν. Ευτυχώς, ο ελληνικός λαός τους κατάλαβε και ανάγκασε τον κ. Τσίπρα να συρθεί στην κάλπη, μετά τη συντριβή που υπέστη στις Ευρωεκλογές.

Κατ’ επανάληψη, δε, επισημάναμε ότι η πολύτεκνη οικογένεια συνιστά πυλώνα για το Έθνος. Ως αυριανή κυβέρνηση, οφείλουμε να σας στηρίξουμε με όλα τα δημοσιονομικά μέσα, που θα έχουμε στη διάθεσή μας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί ότι θα δώσουμε κίνητρα, ξεκινώντας από την αύξηση του αφορολόγητου στα 1000 ευρώ ανά παιδί, την οικονομική ενίσχυση 2000 ευρώ για κάθε παιδί, που έρχεται στον κόσμο, ενώ θα υπαγάγουμε τα βρεφικά είδη στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ. Επιπλέον, έχει υπογραμμίσει ότι, συναρτήσει της ανάπτυξης, θα επαναφέρουμε τα επιδόματα, που περικόπηκαν, “στα επίπεδα του 2010, 2008”.

Περαιτέρω, θα εξετάσουμε από κοινού με τους Συλλόγους των Πολυτέκνων και των Τριτέκνωντης χώρας τη δυνατότητα λήψης πρόσθετων υποστηρικτικών μέτρων, όπως για παράδειγμα για τις μετεγγραφές τέκνων που σπουδάζουν, για τις οποίες είχαμε κάνει σχετική παρέμβαση, ενώ θα είμαστε σε μόνιμη αλληλεπίδραση, ώστε να χαράξουμε μία αποτελεσματική στρατηγική για την αντιμετώπιση του δημογραφικού».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες