ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Έντονη δυσαρέσκεια και γκρίνιες για τα «γαλάζια ψηφοδέλτια» και στη Λάρισα

Του Λευτέρη Παπαστεργίου

Την ώρα που όλες οι δημοσκοπήσεις, κρυφές και φανερές, εμφανίζουν το κόμμα της ΝΔ να παγιώνει τη μεγάλη διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ, -και μάλιστα σε κάποιες εξ αυτών, η διαφορά να δείχνει πως αυξάνεται-, η μη ανακοίνωση των ψηφοδελτίων, τρεις μόλις εβδομάδες πριν τις κάλπες της 7ης Ιουλίου, προκαλεί έντονη δυσαρέσκεια στους κόλπους των υποψηφίων.

«Όσο θετικό κι αν είναι το κλίμα, αφού υπάρχει η βεβαιότητα της νίκης, είναι σχεδόν αδύνατο για κάποιον υποψήφιο, που δεν διαθέτει ήδη μηχανισμό, να καταφέρει να διεκδικήσει με αξιώσεις μια θέση το κοινοβούλιο, με τρεις εβδομάδες αγώνα», επισημαίνει, μιλώντας στο onlarissa.gr τοπικό στέλεχος της ΝΔ.

Ο κίνδυνος που ακούει στο όνομα… Βελόπουλος

Με βάση τα όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ, τα ψηφοδέλτιο της ΝΔ για το νομό της Λάρισας, αλλά και για τις υπόλοιπες εκλογικές περιφέρειες της χώρας, είναι έτοιμο, ωστόσο ο κίνδυνος που θέλουν να αποφύγουν οι επιτελείς της Πειραιώς ακούσει στο όνομα Κυριάκος Βελόπουλος.

Όσοι γνωρίζουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο εσωτερικό της ΝΔ, αμέσως μετά τον θρίαμβο στις ευρωεκλογές, είναι σε θέση να διαβεβαιώσουν πως ξαφνικά αυξήθηκαν κατακόρυφα οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων για μια θέση στα γαλάζια ψηφοδέλτια.

Τις προηγούμενες μέρες μάλιστα έγιναν, τηλεφωνικά, τουλάχιστον τρεις επαφές με Λαρισαίους, τα ονόματα των οποίων δεν «έπαιξαν» ποτέ δημόσια για μια θέση στο νομό της Λάρισας.

Η απόφαση που ελήφθη από τα υψηλά στελέχη του κόμματος, πάντα σε συνεννόηση με τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη, ήταν να μην ανακοινωθούν αμέσως οι εκλογικές λίστες, μειώνοντας, με τον τρόπο αυτό, τις πιθανότητες μετακίνησης των κομμένων ονομάτων, στους εκλογικούς συνδυασμούς του Βελόπουλου.

Το Μητρώο Στελεχών και ο Μητσοτάκης

Από την άλλη όμως, είναι αρκετοί εκείνοι που υπενθυμίζουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν προχώρησε στη δέσμευσή του, να ανακοινώσει τα ονόματα των γαλάζιων υποψηφίων του Μητρώου Στελεχών, φοβούμενος τη δυσαρέσκεια των εν ενεργεία βουλευτών.

Κάποιοι, δε, είναι σε θέση να γνωρίζουν πως εδώ και πολλούς μήνες υπήρχαν αρκετά τηλεφωνήματα βουλευτών, κυρίως προς τον Γραμματέα της ΠΕ της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη, στα οποία εξέφρασαν τις ενστάσεις και τις αντιρρήσεις τους, όσον αφορά την πρόθεση του προέδρου της ΝΔ να ανακοινώσει τα νέα ονόματα.

Όποιος συνομιλεί με τους στενούς συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ αντιλαμβάνεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέχρι το βράδυ των εκλογών, θα αποφύγει την παραμικρή «ρήξη» με το κομματικό κατεστημένο. Ωστόσο, «τα πάντα αλλάζουν την επόμενη μέρα»…

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες