ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το ψηφοδέλτιό του στη Λάρισα παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ – Δείτε τα βιογραφικά τους (φωτο)

Το ψηφοδέλτιο του νομού Λάρισας παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ το πρωί της Παρασκευής στα γραφεία της τοπικής νομαρχιακής επιτροπής.

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου θα είναι ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, ενώ τα υπόλοιπα ονόματα που το συμπληρώνουν είναι:

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι στην Π.Ε. Λάρισας είναι με αλφαβητική σειρά οι:

Ευάγγελος Αποστόλου, νοσηλευτής

Άννα Βαγενά, βουλευτής,ηθοποιός

Δημήτρης Γελαλής, πρώην βουλευτής, γ.γ. Υπουργείου Αγρ. Ανάπτυξης, οικονομολόγος

Βασίλης  Ζωγράφος, εκπαιδευτικός

Ιωάννης Καρυπίδης, οφθαλμίατρος

Βασίλης Κόκκαλης, υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δικηγόρος

Αικατερίνη Παληογιάννη, διευθύντρια Νοσηλευτικής ΓΝΛ

Νίκος Παπαδόπουλος, βουλευτής, αγρότης

Χαρίκλεια Σουρλαντζή – Ζαχαράκη, π. πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Τυρνάβου

Χρυσούλα Χρήστου, ηθοποιός.

ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΟΥΣ

Ακολουθούν τα βιογραφικά των 11 υποψηφίων βουλευτών

Ο Αλέξης Τσίπρας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολεοδομία και τη Χωροταξία.Διετέλεσε Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού από το 1999 ώς το 2003. Το 2006 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων, ως επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτή Πόλη». Το 2008, στο 5ο Συνέδριο του Συνασπισμού της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας, εξελέγη Πρόεδρος του κόμματος και επανεξελέγη στο 6ο Συνέδριο, τον Ιούνιο του 2010. Εξελέγη Πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) από το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος, τον Ιούλιο του 2013, και επανεξελέγη στο 2ο Συνέδριο, τον Οκτώβριο του 2016.Από τον Δεκέμβριο του 2012 ώς τον Δεκέμβριο του 2015 διατέλεσε Αντιπρόεδρος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), της οποίας ηγήθηκε στις ευρωεκλογές του 2013 ως υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.Στις εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής Α’ Αθηνών και αναλαμβάνει Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Από τον Ιούλιο του 2012 ώς τον Δεκέμβριο του 2014 διατέλεσε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη βουλευτής Ηρακλείου. Στις 26 Ιανουαρίου 2015 ορκίστηκε Πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας, αξίωμα το οποίο ανέλαβε εκ νέου στις 21 Σεπτεμβρίου του ιδίου έτους.

Ο Βαγγέλης Θ. Αποστόλου, γεννήθηκε το 1972 στην Τσαριτσάνη Ελασσόνας όπου και κατοικεί. Απόφοιτος ΤΕΙ Αθηνών, Σχολή Επισκεπτών Υγείας. Σήμερα εργάζεται ως Επισκέπτης Υγείας στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας ενώ για 12 έτη εργάστηκε και ως υπάλληλος του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Από το 2012  εντάχτηκε στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ (Πολιτικό Συμβούλιο). Εκτός από την πολιτική του δράση δραστηριοποιείται συνδικαλιστικά (2015, επικεφαλής της προσωρινής διοικούσας του Πρωτοβάθμιου Σωματίου Επισκεπτών Υγείες Λάρισας, 2006-2012  Μέλος της ανώτατης Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρουράς (ΠΟΥΕΦ), 2009-2012 Αντιπρόεδρος του Σωματείου της Εξωτερικής Φρουράς Φυλακών Λάρισας) και  κοινωνικά (από 2014 Ιδρυτικό μέλος συλλόγου Τριτέκνων Ελασσόνας και μέλος ΔΣ, ενεργό μέλος αθλητικών σωματείων) κ.α. Μέλος της Πανελλαδικής Εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.Παντρεμένος με τρία παιδιά.

ANNA BAΓΕΝΑ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Λάρισα, όπου και τελείωσε το σχολείο. Σπούδασε στις σχολές του «Θεάτρου Τέχνης» (Κάρολος Κουν) καθώς και του «Εθνικού Θεάτρου». Επίσης φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πρωτοστάτησε στη δημιουργία του Θεσσαλικού Θεάτρου το οποίο ιδρύθηκε το 1975 και αποτέλεσε πρότυπο μοντέλο θεατρικής αποκέντρωσης και οδηγό για την ίδρυση Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων (ΔΗΠΕΘΕ). Το 1999 ίδρυσε με το σύζυγο της Λουκιανό Κηλαηδόνη το θέατρο «Μεταξουργείο», συνεισφέροντας στην ανάπτυξη της ομώνυμης υποβαθμισμένης περιοχής Αθηνών και σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για τους χώρους προβολής του πολιτισμού. ‘Εκτοτε το «Μεταξουργείο» στεγάζει τις θεατρικές και μουσικές τους δραστηριότητες, ενώ παράλληλα προωθεί έργα νέων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, ενισχύοντας ιδιαίτερα τις νέες θεατρικές δυνάμεις.
Ιδρυτικό μέλος του σωματείου «Διάζωμα» για την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων.
Από το 1978, έχει εκλεγεί δύο φορές δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Λάρισας.
Μέλος της Νεολαίας Λαμπράκη από τα μαθητικά της χρόνια.. Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη βουλευτής Λαρίσης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Γελαλής Δημήτρης

Τόπος γέννησης: Βερδικούσια Ελασσόνας.

Επάγγελμα: Οικονομολόγος

Βουλευτής Λάρισας με το ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στις εθνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012.Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης το 2015. Εχει διατελέσει

-Πρόεδρος και μέλος του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλίας του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδας.

-Πρόεδρος και γραμματέας της Ένωσης Λογιστών Ν. Λάρισας και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Λογιστών Ελλάδας.

-Μέλος του Συνδέσμου Υπαλλήλων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας.

-Μέλος του περιφερειακού συμβουλίου, μέλος της Ο.Κ.Ε. Ν. Λάρισας.

-Πρόεδρος του Συλλόγου Βερδικουσιωτών Ν. Λάρισας, μέλος του «Ένα καράβι για τη Γάζα» και του Κοινωνικού Φόρουμ,πρόεδρος του Συλλόγου Λαρισαίων φοιτητών.

-Υποψήφιος σε δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές στο Ν. Λάρισας.

-Ενεργό μέλος του Συνασπισμού από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα.

Ζωγράφος Βασίλης 

Αναπληρωτής συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, υπεύθυνος οργανωτικού στη Νομαρχιακή Επιτροπή. Για χρόνια στέλεχος του ΚΚΕ, συνδικαλιστής (Δ.Σ δασκάλων, Νομαρχιακό τμήμα ΑΔΕΔΥ, Γενικός σύμβουλος ΑΔΕΔΥ ), επί χρόνια πρόεδρος της επιτροπής Ειρήνης Λάρισας (ΕΕΔΥΕ), επανειλημμένα εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος του Δήμο Λαρισαίων. Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, έλαβε μερος , ως συνεργαζόμενος με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιάννης Καριπίδης γεννήθηκε στην Ελασσόνα το 1959. Παρακολούθησε την Α΄/θμια και Β΄/θμια εκπαίδευση στην Ελασσόνα. Με την αποφοίτησή του στις εισαγωγικές εξετάσεις του έτους 1977 εισήλθε στην Ιατρική σχολή του Α.Π. Θεσσαλονίκης. Ειδικεύτηκε στη Οφθαλμολογία και από το και από το 1991 ασκεί το ιατρικό λειτούργημα στην Ελασσόνα, σαν ελεύθερος επαγγελματίας  και γιατρός αορίστου χρόνου στο Ι.Κ.Α. από το 1995. Είναι ιδρυτικό μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ – ΣΥΡΙΖΑ από το 1991. Συμμετείχε σε όλα σχεδόν τα συνέδρια του ΣΥΝ – ΣΥΡΙΖΑ και εκλέχτηκε πολλές φορές στην Νομαρχιακή επιτροπή Λάρισας του κόμματος. Είναι επί σειρά ετών μέλος της διοίκησης του Συλλόγου Ποντίων Δήμου Ελασσόνας. Είχε την διοργάνωση και παραγωγή του διεθνούς αντιρατσιστικού project: Refugeesolidaritychain – Αλυσίδα αλληλεγγύης  για τους πρόσφυγες στη Ελλάδα. Επί μία οκταετία διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΑΝΕΛ Α.Ε. με έδρα την Ελασσόνα. Έλαβε μέρος στις εκλογικές διαδικασίες σαν υποψήφιος σε όλες τις νομαρχιακές και περιφερειακές εκλογές, με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΝ – ΣΥΡΙΖΑ, όπως επίσης και στις τελευταίες Δημοτικές εκλογές

Βασίλειος  Κόκκαλης

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:Λάρισα, 10-01-1972.

Επάγγελμα: Δικηγόρος Παρ΄ Αρείω Πάγο στο Πρωτοδικείο Λάρισας.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Εξελέγη Βουλευτής Λάρισας με τους ΑΝ.ΕΛ τον Ιανουάριο του έτους 2015.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Πρόεδρος ΙΝ.ΚΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ από το έτος 2005 έως και το έτος 2014.
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λαρισαίων από το έτος 2000 έως και το έτος 2010.
Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Φ.Ε.Τ από το έτος 2006 έως και το έτος 2008.
Αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή και Αγοράς (ΕΣΚΑ) από το έτος 2008 έως και το έτος 2009.
Συμμετείχε στην Διαρκή Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής των Ελλήνων ως εκπρόσωπος των καταναλωτικών οργανώσεων για νομοσχέδια που αφορούνε των καταναλωτή κατά τα έτη 2008 και 2009.

Η Παληογιάννη Αικατερίνη (Καίτη)  γεννήθηκε το 1968 στη Καρυά Ελασσόνας. Σπούδασε νοσηλευτική στο ΤΕΙ Αθηνών. Απέκτησε Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής  Επάρκειας(ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου) .Είναι κάτοχος ενός μεταπτυχιακού τίτλου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του τμήματος ιατρικής Θεσσαλίας  και φοιτά στο 2 έτος μεταπτυχιακού στη διοίκηση μονάδων υγείας  στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.  Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας εργάζεται 23 έτη. Τα τελευταία τέσσερα έτη υπηρετεί τα καθήκοντα της σε θέση ευθύνης ως προϊσταμένη στο τμήμα επειγόντων περιστατικών και ως  Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας. Είναι εκλεγμένη αντιπρόσωπος  στη Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων ΠΟΕΔΗΝ . Έχει έντονη κοινωνική και εθελοντική  δράση. Είναι ενεργό μέλος  πολιτιστικών συλλόγων   στηρίζοντας δράσεις και εκδηλώσεις  τους.Συμμετείχε στις τελευταίες  δημοτικές  εκλογές  στον συνδυασμό Συμπαράταξη Λαρισαίων του Απόστολου Καλογιάννη .

Χαρίκλεια Σουρλαντζή- Ζαχαράκη (Ρούλα)

Γεννήθηκε στον Αμπελώνα το 1956  από γονείς  αγρότες .Ο πατέρας της ήταν   μέλος της Εθνικής Αντίστασης.Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και  Εμπορικών  Επιστημών στην Αθήνα. Το 1986 σπούδασε  στην Παιδαγωγική Ακαδημία Λάρισας Το 1988 παρακολούθησα   το μονοετές Σεμινάριο Μουσικής Κινητικής και Ρυθμικής Αγωγής  στη  Σχολή Μωραΐτη.Το 1992 διορίστηκε σαν δασκάλα στη Δυτική Αττική .Το έτος 2006 σπούδασε στο παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας .Όλα τα χρόνια των σπουδών της  ήταν ενεργό μέλος του φοιτητικού κινήματος και για αρκετά χρόνια οργανωμένη στο χώρο της αριστεράς .Είναι μέλος του Συλλόγου γυναικών Αμπελώνα και μέλος του Συλλόγου Συνταξιούχων του Δημοσίου. Καθώς επίσης μέλος των φίλων των βιβλιοθηκών Τυρνάβου- Αμπελώνα.Το 2014 εκλέχτηκε  στο Δήμο Τυρνάβου Στο πρώτο χρονικό μέρος της Δημοτικής θητείας ήταν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και συγχρόνως  Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και Πρόεδρος της Επιτροπής παιδείας του Δήμου Τυρνάβου.

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ομορφοχώρι Λάρισας. Σπούδασε στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας στο τμήμα Τεχνολογίας τροφίμων.Από την μεταπολίτευση και έπειτα, αρχικά στην Κ.Ν.Ε., στο Κ.Κ.Ε. και εν συνεχεία στο Συνασπισμό συμμετείχε ενεργά στην οργάνωση και στους αγώνες του αγροτικού κινήματος. Τέως μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος του τμήματος αγροτικής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Ν. Λάρισας με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015.

Χρυσούλα Χρήστου. Είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης. Γεννήθηκε στο Μακρυχώρι Λάρισας το 1962.  Αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή της Μαίρης Βογιατζή – Τράγκα το 1990.      Ζει μόνιμα στην Λάρισα και εργάζεται ως σκηνοθέτης και ηθοποιός. Έχει συνεργαστεί με το Θεσσαλικό Θέατρο και με άλλα επαγγελματικά θεατρικά σχήματα της πόλης. Παράλληλα, έχει εργαστεί σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και περιοδικά της Λάρισας. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε τέσσερις ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους.       Από την εφηβεία της υπήρξε ενεργό μέλος της Αριστεράς και των Κινημάτων. Είναι μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ – ΣΥΡΙΖΑ καθώς και μέλος του Τομέα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρξε υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στις εκλογές του 2010 και 2014.

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις