ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ημέρα ανακοίνωσης ψηφοδελτίων η σημερινή – Τι θα γίνει με τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα

Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα το μεσημέρι μετά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. Οι πληροφορίες λένε ότι δεν πρόκειται για στενά κομματικά ψηφοδέλτια καθώς ένα μεγάλο μέρος των υποψηφίων θα σηματοδοτήσει το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία.

Ξεκινώντας από τους «σίγουρους» στη Λάρισα, αυτοί είναι ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης και οι δύο βουλευτές Άννα Βαγενά και Νίκος Παπαδόπουλος.

Στους παραπάνω προστίθενται ο εκπαιδευτικός κ. Βασίλης Ζωγράφος και ο γιατρός κ. Γιάννης Καρυπίδης, καθώς και ο νοσηλευτής στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας κ. Βαγγέλης Αποστόλου.

Εκπροσώπηση θα υπάρχει και από τους Οικολόγους οι οποίοι αναμένεται να προτείνουν έναν εκ των κ.κ. Αστέριου Χλωρού και Νίκου Σαμαρά.

Υποψήφια θα είναι επίσης η διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Καίτη Παληογιάννη, η οποία μόλις προ ημερών ολοκλήρωσε την προεκλογική της καμπάνια με το ψηφοδέλτιο της «Συμπαράταξης Λαρισαίων», αλλά και η Αμελωνίτισσα, πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου κ. Ρούλα Σουρλαντζή – Ζαχαράκη.

Στην εντεκάδα αναμένεται να συμπεριληφθεί και η γιατρός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας κ. Ιωάννα Καραδόντα.

Η τελευταία θέση του ψηφοδελτίου μάλλον λαμβάνει ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Γελαλής.

ΘΡΙΛΕΡ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Στη Νέα Δημοκρατία όπου επίσης από την περασμένη εβδομάδα είχε διαρρεύσει πως σήμερα θα γίνονταν οι ανακοινώσεις του ψηφοδελτίου, οι εννέα θέσεις φέρεται να έχουν “κλειδώσει” και να “παίζουν” δύο, μία γυναίκα κι ένας άντρας.

Πέραν των τριών εν ενεργεία βουλευτών κ.κ. Μάξιμου ΧαρακόπουλουΧρήστου Κέλλα και Γιώργου Κατσιαντώνη (μη εκλεγείς με τη Ν.Δ. στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, αλλά μεταγραφείς από την Ένωση Κεντρώων), οι υπόλοιπες υποψηφιότητες έχουν ως εξής:

Από το προηγούμενο βουλευτικό ψηφοδέλτιο θα είναι ο πρώην δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης, η δικηγόρος Στέλλα Μπίζιου, ο εκπαιδευτικός Γιώργος Αδαμούλης και η ειδική παιδαγωγός Θεοδώρα Κάλλα.

Στις νέες υποψηφιότητες συγκαταλέγονται η δικηγόρος Αθηνά Σιαφαρίκα και ο μοριακός βιολόγος Γιώργος Καραβάνας.

Τη δέκατη θέση φέρεται να “διεκδικούν” ο καθηγητής Ορθοπαιδικής Θεόφιλος Καραχάλιος, ο πρώτος σε σταυρούς στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές στη Λάρισα Θανάσης Παιδής και ο επανεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος και γιατρός, Μάριος Ξηρομερίτης. Η τέταρτη τέλος γυναικεία – λόγω ποσόστωσης – υποψηφιότητα, “παίζει” μεταξύ της δικηγόρου Ελένης Αξιόγλου, της Οικονομολόγου Ελένης Πολύζου ή κάποιας υποψηφιότητας που το όνομά της δεν έχει διαρρεύσει καθόλου μέχρι στιγμής…

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις