ΛΑΡΙΣΑ

Με σημαντικές συμμετοχές η 4η εκδήλωση της Λέσχης Αντιλογίας Λάρισας

Εν μέσω τριών προεκλογικών συγκεντρώσεων στη Λάρισα πραγματοποιήθηκε η 4η εκδήλωση της Λέσχης Αντιλογίας, χθες βράδυ στη Δημόσια Βιβλιοθήκη. Ωστόσο πολλοί ήταν οι συμπολίτες μας που προτίμησαν να αφήσουν για λίγο τον προεκλογικό πυρετό και τα συνθήματα που τον συνοδεύουν, προτιμώντας να παρακολουθήσουν μια συζήτηση που είχε, όπως ήταν αναμενόμενο, πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Τα ερωτήματα που απασχόλησαν το εκλεκτό πάνελ των ομιλητών περιστράφηκαν γύρω από τις παγκόσμιες εξελίξεις στην αγορά εργασίας – τα θέματα δηλαδή που θα έπρεπε κανονικά να μας απασχολούν ενόψει και των επικείμενων ευρωεκλογών. «Θα έχουν τα παιδιά μας δουλειά στην εποχή των αυτοματισμών; Ποια επαγγέλματα θα χαθούν και σε ποιους κλάδους θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας; Ποιο είναι το μέλλον των ανθρωπιστικών σπουδών σε έναν ολοένα και περισσότερο τεχνικό κόσμο; Πως θα μοιάζουν οι εργασιακές σχέσεις στο μέλλον; Είναι η εργατική νομοθεσία επίκαιρη; Ποιες οι βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες επιπτώσεις της κινητικότητας των νέων μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών; Θα μπορούσε η γενιά των μορφωμένων νέων που φεύγουν για το εξωτερικό να αποτελέσει την αναγκαία «μαγιά» για την θεσμική εξέλιξη του ελληνικού κράτους; Γιατί έχει μείνει τόσο πίσω ο θεσμικός και ψηφιακός μας εκσυγχρονισμός;». Αυτά και άλλα ενδιαφέροντα συζήτησαν με το κοινό, που συμμετείχε με τις δικές του ερωτήσεις, οι Στάθης Καλύβας, Καθηγητής Διακυβερνητικής στην Οξφόρδη (ήταν προηγουμένως για 14 χρόνια Καθηγητής στο Γέιλ…), ο Ιωάννης Ληξουριώτης, Ομότιμος Καθηγητής Εργατικού Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ο Χρήστος Κόλλιας, Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, καλεσμένοι του Μοριακού Βιολόγου και πολιτευτή της ΝΔ Γιώργου Καραβάνα, που ανέλαβε και τον συντονισμό της συζήτησης.

Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου – ακόμα και υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι που άφησαν για λίγο τις προεκλογικές τους υποχρεώσεις προκειμένου να ενημερωθούν για τις κρίσιμες κοινωνικές αλλαγές που ήδη φέρνει η 4η τεχνολογική επανάσταση. Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση η κα Καμηλαράκη, ο κος Φλώρος, ο κος Ξηρομερίτης και ο κος Βούλγαρης. Όπως και στις τρεις προηγούμενες εκδηλώσεις της λέσχης, η συζήτηση ξεκίνησε και τελείωσε ΑΚΡΙΒΩΣ την ώρα που είχε ανακοινωθεί στο πρόγραμμα.

Μετά την εκδήλωση οι ομιλητές δείπνησαν στο εστιατόριο «Να με θυμάσαι», μετά την ευγενική πρόσκληση του κου Άγγελου Πετρουλάκη, θερμού φίλου της Λέσχης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις