ΛΑΡΙΣΑ

Καραλαριώτου: Δημιουργούμε την Παραγωγική Ταυτότητα της Λάρισας

«Επικεντρωνόμαστε στη διεκδίκηση των μεγάλων έργων που έχει ανάγκη η πόλη μας –Πηνειός, Αρχαίο Θέατρο, Συνεδριακό Κέντρο, αξιοποίηση της έκτασης του ΕΘΙΑΓΕ, ώστε η Λάρισα να προσελκύσει σοβαρές επενδύσεις και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.Στη στοχευμένη στρατηγική για την ανάπτυξη του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας στην πόλη μας, στη στήριξη του αγροτικού κόσμου. Σε συνεργασία με τους φορείς και τα Επιμελητήρια της Λάρισας, τους αγρότες μας και τους νέους επιστήμονες, να δημιουργήσουμε την Παραγωγική Ταυτότητα της Λάρισας», τονίζει η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων, Ρένα Καραλαριώτου.

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λάρισα Μπροστά», συνοδευόμενη από κλιμάκιο υποψηφίων, επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Λάρισας (ΕΒΕΛ), το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Λάρισας, το Ινστιτούτο Βιομηχανικών & Κτηνοτροφικών Φυτών (πρώην ΕΘΙΑΓΕ), τον ΕΦΕΤ και τον ΟΓΑ.«Εμείς θα είμαστε δίπλα στους αγρότες μας.

Πρέπει να δούμε το μέλλον σχεδιασμένα. Να ενισχύσουμε τις δυνατότητες, για εξασφάλιση παράπλευρων δραστηριοτήτων στην ύπαιθρο, όπως είναι ο οικοτουρισμός και ο αγροτοτουρισμός, να βοηθήσουμε για την προβολή των προϊόντων σε όλες τις διεθνείς αγορές. Να γίνει η αγροτική μας ανάπτυξη ανταγωνιστική διεθνώς, αλλά και παράλληλα φιλική προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Να λένε το προϊόν του Θεσσαλικού Κάμπου και να ξέρουμε όλοι ότι αυτό το προϊόν είναι προϊόν με ονομασία προέλευσης. Στην αγροτική οικονομία στηρίζονται πάρα πολλοί. Στηρίζεται ο εργάτης, στηρίζεται ο επαγγελματίας, ο έμπορος, ο βιοτέχνης, οι υπηρεσίες. Το σύνολο της τοπικής οικονομίας, στηρίζεται στο αγροτικό εισόδημα. Στηρίζεται όλη η Λάρισα», σημειώνει η κ.Καραλαριώτου.

Στο πρόγραμμα της παράταξης «Λάρισα Μπροστά», για τη στήριξη του αγροδιατροφικού τομέα προβλέπονται, μεταξύ άλλων, η μετεξέλιξη της Agrothessaly, με τη δημιουργία Συνεδριακού και Εκθεσιακού θεσμού, πανελλαδικής ή και διεθνούς εμβέλειας, σε συνεργασία με τους φορείς των παραγωγών του πρωτογενή τομέα, τις επιχειρήσεις μεταποίησης και χονδρεμπορίου των αγροτικών προϊόντων, τους επιχειρηματικούς φορείς, το ΕΘΙΑΓΕ, και το Πανεπιστήμιο, μέτρα και έργα για την ορθολογική διαχείριση υδάτων, σξιοποίηση δημοτικών αγροτικών εκτάσεων για τη δημιουργία «έξυπνων» μονάδων, δίκτυα, σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια, κοινών δράσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό, δημιουργία Ενεργειακών Κοινοτήτων για μείωση του κόστους παραγωγής, εκπαίδευση Νέων Επιστημόνων για δραστηριότητες στον αγροτοδιατροφικό τομέα, δημιουργία Παραγωγικής Ταυτότητας της Λάρισας, σε συνέργειες με φορείς.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες