ΛΑΡΙΣΑ

Δυνατή πλέον η μεταφορά νερού από το φράγμα στην περιοχή Λειβαδότοπος στις παρυφές των Αμπελακίων

Μεθοδικά και χωρίς τυμπανοκρουσίες όπως αρμόζει σε μία σοβαρή και υπεύθυνη Δημοτική Αρχή, πραγματοποιήθηκε χθες η δοκιμή του έργου, η κατασκευή του οποίου βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης με δυναμικότητα 40 κυβικά μέτρα ανά ώρα. 

Είναι πλέον δυνατή η μεταφορά νερού από το φράγμα στην περιοχή Λειβαδότοπος στις παρυφές των Αμπελακίων. 

Μετά την στεγανοποίηση της δεξαμενής που θα πραγματοποιηθεί άμεσα θα υπάρχει η δυνατότητα άρδευσης μιας περιοχής της οποίας μέχρι τώρα οι ανάγκες καλύπτονταν υποτυπωδώς.

Συγκεκριμένα δίνεται η δυνατότητα άρδευσης διά βαρύτητας στις περιοχές Μπελίτικο, Ζαχάτικα, Αρσάλια, Ιτιά, Μηλίνα, Προφήτης Ηλίας και Συποτό. 

Σε αντίθεση με όσους εμμένουν στην αποτυχημένη και δαπανηρή αντιπεριβαλλοντική τακτική των γεωτρήσεων αυτή η Δημοτική Αρχή με οικολογική συνείδηση προχωρά στο αυτονόητο : στην προστασία, στον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα και στην στροφή προς την κάλυψη όλου και μεγαλύτερου μέρους των αρδευτικών αναγκών του Δήμου Τεμπών μέσω της αειφόρου διαχείρισης των υδάτων αντιλαμβανόμενη πλήρως ότι το νερό είναι ένα κοινωνικό αγαθό σε ανεπάρκεια. 

Η συγκεκριμένη παρέμβαση ολοκληρώνεται στον απόηχο της εξαγγελίας της κατασκευής του νέου ταμιευτήρα στην περιοχή των Αμπελακίων από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλη Κόκκαλη.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες