ΛΑΡΙΣΑ

Γ. Μανώλης από Αμπελάκια: Πολιτισμός και ιστορία συναντιούνται στο μπαλκόνι του Κισσάβου

Σε ιδιαίτερο θερμό κλίμα και με μεγάλη συμμετοχή από τους κατοίκους της  ιστορικής κοινότητας Αμπελακίων, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της γραφικής κοινότητας, η προεκλογική ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Τεμπών κ. Γιώργου Μανώλη. Η ενθουσιώδης υποδοχή που επεφύλαξαν οι κάτοικοι των Αμπελακίων στον κ. Μανώλη, αποτέλεσε την αφορμή να τονίσει χαρακτηριστικά ότι «η απαίτηση των κατοίκων του Δ. Τεμπών για αλλαγή στα δημοτικά δρώμενα του τόπου, επαληθεύεται και σήμερα στα ιστορικά Αμπελάκια, από τα οποία στέλνεται μήνυμα νίκης στις εκλογές της 26ης Μαΐου και στα υπόλοιπα χωριά του Δήμου».

Στην ομιλία του ο κ. Μανώλης επεσήμανε τα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτουν τα Αμπελάκια όπως είναι ο πολιτισμός, η παράδοση, η ιστορία και το φυσικό τους κάλλος, πλεονεκτήματα τα οποία δυστυχώς η απερχόμενη δημοτική αρχή εμφανίστηκε ανεπαρκής και ανίκανη να διαχειριστεί προς όφελος των κατοίκων και της ανάπτυξης της περιοχής, με αποτέλεσμα τη στασιμότητα και τον μαρασμό του τόπου. Ανατρέχοντας στο ένδοξο παρελθόν των Αμπελακίων, ο κ. Μανώλης αναφέρθηκε στην οικονομική άνθηση που γνώρισε ο τόπος από την οικονομική δραστηριότητα του πρώτου συνεταιρισμού παγκοσμίως, αλλά και στην οικονομική παρακμή και διάλυση του συνεταιρισμού, εξαιτίας της διχόνοιας και της απώλειας της αλληλεγγύης μεταξύ των μελών. Γι’ αυτό τον λόγο, ο κ. Μανώλης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «ως Δήμαρχος Τεμπών θα πορεύομαι πάντα με γνώμονα την ενότητα, αλληλοϋποστήριξη, συνεργασία και το κοινό συμφέρον. Σε συνεργασία πάντα με τους δημότες κάθε περιοχής θα καταρτίσουμε σχέδια δράσης, θα συγκροτήσουμε ομάδες εργασίας με κέφι και όρεξη για δουλειά, προκειμένου να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τα δυνατά σημεία κάθε τόπου και τα εφόδια που μας άφησαν οι πρόγονοί μας, πετυχαίνοντας τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και γράφοντας νέες ένδοξες σελίδες στο βιβλίο της ιστορίας της περιοχής μας».

Ξεδιπλώνοντας τους βασικούς άξονες της στρατηγικής της ΝΕΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ, ο κ. Μανώλης είπε ότι την αποτελούν: 1) η ασφάλεια και η υποστήριξη όλων των δημοτών, 2) η ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής, 3) η ανάδειξη των πολιτιστικών σημείων κάθε περιοχής και 4) η αξιοποίηση των τουριστικών πλεονεκτημάτων τους.

Χαρακτηριστικά ο κ. Μανώλης τόνισε ότι «η ασφάλεια των πολιτών είναι κοινωνικό αγαθό και ότι πρέπει να είναι μία από τις δεσμεύσεις που πρέπει να αναλαμβάνει κάθε Δήμαρχος και ότι η ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής είναι κάτι αυτονόητο για εμάς που ζούμε στην περιφέρεια και τα απομακρυσμένα χωριά. Η ανάδειξη των πολιτιστικών σημείων κάθε περιοχής είναι κάτι αυτονόητο για τα Αμπελάκια και ότι ο Πολιτισμός και η Ιστορία συναντιούνται στο μπαλκόνι του Κισσάβου!». Συνεχίζοντας ο κ. Μανώλης είπε ότι «από τις προτεραιότητές μας αποτελεί η επίλυση του χρόνιου προβλήματος του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των καστανοπερίβολων της περιοχής, θέμα που θα λύσουμε μόλις αναλάβουμε τις τύχες του Δ. Τεμπών, προκειμένου να τελειώσει η ανασφάλεια σχετικά με τις καλλιέργειές σας». Επιπλέον, τόνισε ότι «πρώτοι αναδείξαμε πέρυσι το πρόβλημα της σφήκας της καστανιάς και καταφέραμε να πείσουμε τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Κόκκαλη να σκύψει στο πρόβλημα και να δώσει λύση» και ακολούθως ευχαρίστησε τους υπαλλήλους της ΔΑΟΚ ΠΕ Λάρισας για «τις άμεσες ενέργειές τους για τη χορήγηση και εξαπόλυση του κατάλληλου παρασιτοειδούς εντόμου».

Αναφερόμενος στο πλάνο των έργων που η ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ σχεδιάζει, ο κ. Μανώλης επεσήμανε ότι «εμείς θα υποσχεθούμε πέντε έργα και θα κάνουμε οκτώ. Δεν θα υποσχεθούμε δέκα και δεν θα κάνουμε κανένα!». Ειδικότερα για τα έργα στην περιοχή των Αμπελακίων αναφέρθηκε στην πραγματική ολοκλήρωση του φράγματος «Αμπελακίων-Πουρναρίου, στη λειτουργία της γεώτρησης στα «Ζαχάτικα» για χαμηλότερο κόστος άρδευσης των καλλιεργειών, στη συντήρηση αγροτικών δρόμων σε τακτά χρονικά διαστήματα και όχι στο τέλος της θητείας, με στοχευμένες χαλικοστρώσεις, και στην εγκατάσταση μετεωρολογικού σταθμού που θα ενταχθεί στη δύναμη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Επίσης, αναφέρθηκε στην τακτική αποκομιδή των απορριμμάτων και πλύση των κάδων,  στη συντήρηση και καθαρισμό των εσωτερικών δρόμων του χωριού, στην βελτίωση του εξωτερικού δημοτικού φωτισμού, στον καθαρισμό των ρεμάτων μέσα στο χωριό, στην καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων και τη συντήρηση και σωστή λειτουργία του συστήματος αποχέτευσης, θέματα που αποτελούν τον καθρέπτη και τη βιτρίνα του χωριού. Επιπλέον, αναφέρθηκε στον εξωραϊσμό του χώρου του παλιού ανεμόμυλου, ώστε να γίνει αξιοποιήσιμος και προσβάσιμος για τους κατοίκους και τους επισκέπτες και τέλος στην αξιοποίηση του παλιού Επισκοπείου Πλαταμώνος και Λυκοστομίου, ως θερινή κατοικία του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου».

Ο επικεφαλής της ΝΕΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ επέκρινε την απερχόμενη δημοτική αρχή τονίζοντας το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει και το οποίο την οδηγεί σε παλαιοκομματικές και μικροπολιτικές πρακτικές, όπως ανασκαλίζοντας το παρελθόν και γυρνώντας 9 χρόνια πίσω προκειμένου να μιλήσει για δήθεν χρέη που παρέλαβε, ξεχνώντας ότι αντιπρόεδρος του τότε κοινοτικού συμβουλίου είναι ο νυν Αντιδήμαρχος Οικονομικών και στενός συνεργάτης του κ. Κολλάτου. Ο κ. Μανώλης υπογράμμισε ότι η ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ ως η επόμενη δημοτική αρχή, «θα κληρονομήσει απλήρωτους από το 2011 λογαριασμούς ρεύματος στα σχολεία, ύψους 200.000 ευρώ περίπου, χρέη της ΔΕΥΑΤ εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε εργολάβους και προμηθευτές, και επιπλέον χρέος προς τον δήμο 1.000.000 ευρώ και απώλεια επιστροφής ΦΠΑ 250.000 ευρώ, ποσό που έχει παραγραφεί και χαθεί ανεπιστρεπτί».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες