ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

Οκτώ θεραπευτικά τρόφιμα που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την υγεία σας σε οποιαδήποτε ηλικία

Για να διατηρήσετε ένα υγιές μυαλό, πρέπει να έχετε ένα υγιές σώμα, ήτοι νους υγιής εν σώματι υγιεί. Αλλά για να έχετε ένα υγιές μυαλό και ένα υγιές σώμα δεν φτάνει να τα ασκείτε ποικιλοτρόπως αμφότερα, καθώς η διατροφή αποτελεί σημαντικό στοιχείο ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Για να επιτευχθεί αυτό, είναι ζωτικής σημασίας για τη φροντίδα του εαυτού μας να προσέχουμε τη διατροφή μας. Ο πιο απλός τρόπος για να γίνει αυτό είναι με την κατανάλωση υγιεινών τροφίμων που προσφέρουν στο σώμα μας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και ταυτόχρονα είναι χρήσιμα για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου. Πρόκειται για τρόφιμα ή ομάδες τροφίμων που μας βοηθούν καθημερινά: δεν είναι μόνο υγιεινά, αλλά ικανοποιούν και τις απαιτήσεις για να βελτιώσουν την υγεία μας μέσα από τις φυσικές τους ιδιότητες.

Πριν περάσουμε στη λίστα με τα ευεργετικά για την υγεία μας τρόφιμα, ας δούμε μερικούς έξυπνους τρόπους, οι οποίοι μπορούν να συμβάλουν στην άσκηση του σώματος και του μυαλού μας.  Όσον αφορά την σωματική άσκηση, σε περίπτωση που δεν σας αρέσει το γυμναστήριο, ένας περίπατος 30’ την ημέρα θεωρείται ιδανική λύση για τη διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους και για την καλή υγεία της καρδιάς. Και για το μυαλό; Για να κρατήσετε τον εγκέφαλο σας σε εγρήγορση, μπορείτε να διαβάζετε βιβλία, να λύνετε σταυρόλεξα ή γρίφους ή ακόμη και να παίζετε διαδικτυακά παιχνίδια καζίνο, τα οποία σας επιτρέπουν τα χρησιμοποιείτε το μυαλό σας ενώ παράλληλα διασκεδάζετε!

Θεραπευτικά τρόφιμα

Πρωτεΐνες: Η πρώτη ομάδα τροφίμων είναι εκείνα που είναι πλούσιες σε οργανικές πρωτεΐνες. Αυτά είναι τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και μπορούν να μας βοηθήσουν σταθεροποιώντας τόσο τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα όσο και όσο και αυξάνοντάς τα επίπεδα ενέργειας που χρειαζόμαστε καθημερινά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνιστάται να τρώτε κρέας κοτόπουλου που τρέφεται φυσικά, άγριο σολομό, βιολογικά αυγά και όσπρια όπως φακές, φασόλια ή μπιζέλια.

Σπόροι: Οι σπόροι συνιστώνται επίσης: δεν προσθέτουν μόνο γεύση στην κουζίνα, αλλά έχουν και θεραπευτικές ιδιότητες χάρη στην παρουσία φυτικών ινών, βιταμινών Β και Ε, ασβεστίου, φωσφόρου, καλίου και σιδήρου, μεταξύ άλλων. Σπόροι σουσαμιού, ηλιόσποροι ή σπόροι chia μπορούν να προστεθούν στο γιαούρτι, σε σαλάτες ή ακόμη και σε σάλτσες.

Λαχανικά: Όλοι γνωρίζουμε ήδη τη σημασία των λαχανικών για τη διατροφή μας, και για το λόγο αυτό δεν υπάρχει διαιτολόγος ή γιατρός που να μην συνιστά την κατανάλωση τους. Ένα θεραπευτικό φαγητό είναι ο ζωμός λαχανικών: βοηθά στην αποτοξίνωση και προσφέρει στο σώμα πλήθος βιταμινών και μετάλλων.

Σκόρδο: Το σκόρδο δεν μπορεί να απουσιάζει από καμία λίστα θεραπευτικών τροφών που σέβεται τον εαυτό της: βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού και του και ενδείκνυται για άτομα με προβλήματα υπέρτασης αλλά και για όσους πάσχουν από Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον.

Λεμόνι: το λεμόνι είναι ένα φυσικό αποτοξινωτικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα σχεδόν τα τρόφιμα, αλλά είναι επίσης συνιστάται διαλυμένο σε ζεστό νερό το πρωί. Περισσότερη ενέργεια και υγεία με μία εκρηκτική γεύση!

Κανέλα: Η κανέλα χρησιμοποιούνταν από τους αρχαίους προγόνους μας ακόμη ως φάρμακο. Βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και, ταυτόχρονα, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Επιπλέον, ενδείκνυται για άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές γλυκές και αλμυρές συνταγές.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις