ΛΑΡΙΣΑ

Νασιακόπουλος σε ογκώδη συγκέντρωση στον Πλατύκαμπο: «Δήμαρχος επιλογή των πολιτών ή των κομμάτων, το διακύβευμα των εκλογών»

Προάγγελο νίκης ισχυρής αυτοδυναμίας, χαρακτήρισε τη χθεσινοβραδινή ογκώδη συγκέντρωση στον Πλατύκαμπο ο δήμαρχος Κιλελέρ και εκ νέου υποψήφιος κ. Θανάσης Νασιακόπουλος.

«Κάθε συγκέντρωση παντού στο δήμο μας ξεπερνά κάθε προσδοκία. Από παντού έρχεται το μήνυμα καθαρής, ιστορικής νίκης με ξεκάθαρη αυτοδυναμία την Κυριακή 26 Μαΐου», επισήμανε υπό τα θερμά χειροκροτήματα των συγκεντρωμένων.

«Πρόκειται – τόνισε – για νίκη της αλήθειας απέναντι στο ψέμα, νίκη της τοπικής κοινωνίας απέναντι στους επαγγελματίες της πολιτικής, νίκη της δημιουργίας και της προκοπής απέναντι στην αδράνεια και την οπισθοδρόμηση».

Ο κ. Αθ. Νασιακόπουλος έθεσε το διακύβευμα των εκλογών της προσεχούς Κυριακής υπογραμμίζοντας:

«Σ’ αυτές τις εκλογές αναμετρώνται δύο διαφορετικές αντιλήψεις, για το μέλλον του δήμου και του τόπου μας.

Αν θέλετε υποψήφιο δήμαρχο που να τον επέλεξαν οι βουλευτές και οι νομαρχιακές επιτροπές των – όποιων – κομμάτων, κι ο οποίος να λογοδοτεί στα κόμματα, έχετε επιλογές.

Αν θέλετε δήμαρχο που να προέρχεται από την τοπική κοινωνία και να δίνει αναφορά μόνο σ’ αυτή, τότε έχετε μία και μόνη επιλογή: τον ενωτικό συνδυασμό μας ΝΕΟ ΚΙΛΕΛΕΡ!

Αν θέλετε δήμο εγκλωβισμένο σε μια ξερή διαχείριση της γραφειοκρατίας, ουραγό των εξελίξεων, καθηλωμένο στην αδράνεια και τις χαμηλές επιδόσεις, έχετε επιλογές.

Αν θέλετε δήμο πρωτοπόρο στην Ελλάδα, με βραβεία πανελλαδικής εμβέλειας όπως αυτό που πήραμε ως δήμος για την καλύτερη εκτέλεση του προϋπολογισμού του, δήμο με καινοτόμες πρωτοβουλίες, που ν’ ασχολείται με όλα τα θέματα που αφορούν τον δημότη, τότε έχετε μία και μόνη επιλογή: τον ενωτικό συνδυασμό μας ΝΕΟ ΚΙΛΕΛΕΡ!

Αν θέλετε δήμο που να μεταφέρει στους δημότες το βάρος της δικής του αποτυχίας, το βάρος της δικής του ανεπάρκειας, τότε έχετε επιλογές.

Αν, όμως, θέλετε δήμο που να μειώνει διαρκώς και με βιώσιμο τρόπο τα τέλη για τις οικογένειες και τις επιχειρήσεις, τότε έχετε μία και μόνη επιλογή: τον ενωτικό συνδυασμό μας ΝΕΟ ΚΙΛΕΛΕΡ».

Πρωτοπόρος στην κοινωνική πολιτική ο Δήμος Κιλελέρ – πρώτος στο Ν. Λάρισας με Κέντρο Κοινότητας

Παρουσιάζοντας το πολύ μεγάλο, όπως το χαρακτήρισε έργο που έχει γίνει στην πρώτη θητεία της δημοτικής αρχής, ο κ. Αθ. Νασιακόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Κέντρο Κοινότητας που με  έδρα στον Πλατύκαμπο καλύπτει το σύνολο του Δήμου.

«Οι άνεργοι, οι άποροι και γενικότερα οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού,έχουν ήδη καταγραφεί από το Κέντρο Κοινότητας, το οποίο πρώτος στο Ν. Λάρισας,έθεσε σε λειτουργία ο Δήμος Κιλελέρ με έδρα εδώ στον Πλατύκαμπο», σημείωσε ο δήμαρχος και εξήγησε:

«Το Κέντρο Κοινότητας λειτουργεί υποδειγματικά βοηθώντας τους ασθενέστερους οικονομικά δημότες στην εύρεση εργασίας, τη λήψη επιδομάτων, τη συμμετοχή τους σε επισιτιστικά προγράμματα.Παράλληλα, αμέσως δημιουργήσαμε και ενεργοποιήσαμε επιτροπή εξέτασης αιτήσεων για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ως Δήμος Κιλελέρ – συνέχισε ο κ. Αθ. Νασιακόπουλος – έχουμε προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα και στις υπηρεσίες που προβλέπονται από το Κέντρο Κοινότητας έχουμε προσθέσει και την εξής:

Έχουμε ήδη έρθει σε επαφή με τον Σύνδεσμο Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και το Επιμελητήριο καθώς βεβαίως και με τις επιχειρήσεις της περιοχής μας να προτιμούν ανέργους από τον Δήμο μας στις καινούργιες προσλήψεις τους.

Γενικότερα, ο Δήμος μας είναι πρωτοπόρος και στην κοινωνική πολιτική στηρίζοντας έμπρακτα και με πολλούς τρόπους τις δημότισσες και τους δημότες που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη», διαβεβαίωσε καταχειροκροτούμενος.

Μετεωρολογικός σταθμός λειτουργεί ήδη στον Πλατύκαμπο

Ο κ. Θανάσης Νασιακόπουλοςαναφέρθηκε και στο μετεωρολογικό σταθμό που λειτουργεί επί 1,5 χρόνο στον Πλατύκαμπο για ν’ αναδείξει, όπως είπε, «το μέγεθος του λαϊκισμού και της άγνοιας που χαρακτηρίζουν συγκεκριμένο κομματικό υποψήφιο, ο οποίος καταφεύγει σε μύθους για να κρύψει την ανυπαρξία προγράμματος.

Η αλήθεια είναι – ανέφερε – ότι μετεωρολογικοί σταθμοί είχαν εγκατασταθεί στο δήμο μας εδώ και πολλά χρόνια αλλά εγκαταλείφθηκαν από τη δημοτική αρχή της περιόδου 2010-14.Πριν από ενάμιση χρόνο, ο μετεωρολογικός σταθμός Πλατυκάμπου ξαναλειτούργησε και έκτοτε είναι στη διάθεση των αγροτών».

Προτεραιότητα η στήριξη του εισοδήματος των αγροτών

«Η στήριξη του εισοδήματος των αγροτών μέσω της μείωσης του κόστους άρδευσης με μια σειρά από παρεμβάσεις αλλά και της αξιοποίησης των υπολειμμάτων της παραγωγικής δραστηριότητας (άχυρα, κτηνοτροφικά – τυροκομικά απόβλητα) είναι κεντρική προτεραιότητα της νέας θητείας», επισήμανε ο κ. Θανάσης Νασιακόπουλος υπό τα θερμά χειροκροτήματα των παριστάμενων αγροτών.

Ο κ. Αθ. Νασιακόπουλος χαρακτήρισε «κομβικής σημασίας» τη μελέτη για τον εμπλουτισμό του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα που εκπονείται ήδη από την δημόσια εταιρεία «Εγνατία» με χρηματοδότηση 2,3 εκατ. από τον υπουργείο Περιβάλλοντος, ενώ ανέδειξε και τη στήριξη των αγροτών από τον δήμο Κιλελέρ όσον αφορά τόσο την ενημέρωσή τους σχετικά με τα ευρωπαϊκά προγράμματα από τους γεωπόνους του δήμου όσο και την προώθηση και προβολή των προϊόντων τους.

Οι δεσμεύσεις για τον Πλατύκαμπο της νέας εποχής

Για τον Πλατύκαμπο της νέας εποχής, ο κ. Αθ. Νασιακόπουλος ανέλαβε τις εξής δεσμεύσεις:

-ανακατασκευή των αποθηκών και  λειτουργία τους ως νέο τοπικό Δημαρχείο (έχει δρομολογηθεί),

-ολοκλήρωση του περιφερειακού δρόμου Πλατυκάμπου και ασφαλτοστρώσεις δρόμων όπου κριθεί απαραίτητο,

-ασφαλτόστρωση του παράλληλου δρόμου της οδού Βόλου για να διευκολυνθεί η πρόσβαση στις τοπικές επιχειρήσεις (από κοιμητήριο Γαλήνης έως κοιμητήριο Πλατυκάμπου),

-κατασκευή πεζοδρομίων στη δυτική είσοδο (από Αγιάς έως πλατεία),

-ολοκλήρωση συντήρησης και νέες παρεμβάσεις στο αποχετευτικό δίκτυο ομβρίων υδάτων,

-αναβάθμιση του Φεστιβάλ Σκόρδου σε θεσμό πανελλήνιας εμβέλειας,

-παραχώρηση χώρου στον ιδιαίτερα δραστήριο Σύλλογο Γυναικών Πλατυκάμπου,

-κατασκευή νέου παιδικού σταθμού,

-επέκταση δημοτικού σχολείου (έχει ληφθεί έγκριση από το υπουργείο Παιδείας),

-υπογειοποίηση κάδων στο κέντρο του Πλατυκάμπου – νέοι κάδοι,

-δημιουργία πράσινου σημείου,

-μετατροπή του ιατρείου σε πολυιατρείο σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ,

-ολοκλήρωση ΣΧΟΑΠ Πλατυκάμπου,

-επέκταση ηλεκτροφωτισμού  – πρασίνου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες