ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Μαρία Σπυράκη από Λάρισα: Ο λαϊκισμός στέλνει πάντα τον λογαριασμό στον αδύναμο (φωτο)

Στη Λάρισα βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας η ευρωβουλευτής της ΝΔ και εκ νέου υποψήφια Μαρία Σπυράκη, όπου σε εκδήλωση φίλων παρουσίασε το βιβλίο της Κυκλική Οικονομία, Ψηφιακός Μετασχηματισμός: Δυο δρόμοι για δουλειές με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Η κα Σπυράκη δήλωσε συγκινημένη που βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα της για να κάνει έναν απολογισμό του έργου της στο ευρωκοινοβούλιο, τονίζοντας πως «αντί να μιλάμε για χαμένες ευκαιρίες επέλεξα να μιλήσουμε για τις νέες τάσεις στην Ευρώπη και για το πώς μπορεί η κυκλική οικονομία και ο ψηφιακός μετασχηματισμός να μετατραπούν σε ενισχύσει των προγραμμάτων που κατευθύνονται στην Περιφέρεια, με στόχο να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας για τους νέους ανθρώπους».

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ αναφερόμενη στην άνοδο των άκρων στην Ευρώπη σημείωσε με έμφαση πως «ο λαϊκισμός είναι αυτός που πάντα στο τέλος στέλνει τον λογαριασμό στους αδύναμους πολίτες, ενώ στην αρχή εμφανίζεται ως μάχη με της ελίτ», ενώ μιλώντας για τις παροχές της κυβέρνησης, λίγες μέρες πριν τις κάλπες, έκανε λόγο για «παλιές συνήθειες που ανήκουν στο παρελθόν».

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αφαίρεσε από τους Έλληνες πολίτες 10 δις ευρώ και επιστρέφει πίσω το 1», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Προλογίζοντας την κα Σπυράκη ο Λαρισαίος βουλευτής της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας, σημείωσε πως «τόσο οι Ευρωεκλογές, όσο και οι αυτοδιοικητικές εκλογές αποτελούν ένα δημοψήφισμα και δεν πρέπει να πάει χαμένη ούτε μία ψήφος, αφού είμαστε στην τελική ευθεία προς τις εθνικές εκλογές. Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη πολιτική δύναμη, που ενώνει την Ελλάδα και τους Έλληνες!», τονίζοντας πως «η Πατρίδα μας δεν αντέχει άλλο τις απερισκεψίες, την ανευθυνότητα, την ανασφάλεια, την οικονομική δυσπραγία, την υπερφορολόγηση, την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας, το ξεπούλημα της Μακεδονίας, τη μισαλλοδοξία και τον διχασμό, που έχει προκαλέσει αυτά τα 4,5 χρόνια, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-τέως ΑΝΕΛ και προθύμων, η χειρότερη Κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης.

Πιο αναλυτικά ο κ. Κέλλας υποστήριξε:

Βασικοί άξονες της δράσης σου αυτά τα πέντε χρόνια, η εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού, σε ένα ευρύ φάσμα των δημοσίων πολιτικών.Ένα μεγάλο μέρος του πυρήνα του προγράμματός μας, δηλαδή, όπως αποτυπώθηκε και κατά την πρόσφατη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Ό,τι και να υπόσχεται ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνησή του, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω!Πλησιάζει η μέρα που θα κλείσει ένας τετραετής κύκλος ανευθυνοτήτων, ιδεοληψιών και τυχοδιωκτισμού. Και οι πολίτες θα ανοίξουν έναν νέο κύκλο υπευθυνότητας, αξιοπιστίας, μετριοπάθειας και αποτελεσματικότητας. Και αυτόν τον κύκλο θα τον πορευτούν με τη Ν.Δ.. Με ενίσχυση των επενδύσεων και της εξωστρέφειας.Δημιουργώντας νέες δουλειές και μάλιστα πλήρους απασχόλησης. Με ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και του κοινωνικού κράτους.Με ενίσχυση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, που εμείς θεσμοθετήσαμε. Με δικαιότερη κατανομή του περισσότερου παραγόμενου πλούτου. Με αύξηση του κατώτατου μισθού. Με ανταγωνιστικά Πανεπιστήμια, σε σύνδεση με την αγορά εργασίας. Με μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, ώστε να βελτιωθεί το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών.

Για να έχουν τα παιδιά μας ένα μέλλον με ελπίδα, σε μία Πατρίδα που θα είναι όρθια! Αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών και στις τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις, που έχουμε μπροστά μας, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Κυριακή! Γι’ αυτό και είναι κρίσιμο το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Γι’ αυτό και πρέπει να υπάρξει μία μεγάλη νίκη της Ν.Δ.. Μια μεγάλη νίκη της μεγάλης πατριωτικής κοινωνικής παράταξης, που εκπροσωπεί διαχρονικά τις λαϊκές δυνάμεις της χώρας. Που οικοδόμησε τη σύγχρονη δημοκρατία. Που υλοποίησε, εδραίωσε και διαφύλαξε την ευρωπαϊκή θέση της χώρας. Που είπε τα μεγάλα ναι, αλλά και τα μεγάλα όχι. Που πρεσβεύει την υπευθυνότητα, το μέτρο και κινείται μακριά από τα άκρα και τις ακρότητες.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας κ. Νίκος Παπαγεωργίου μιλώντας κι αυτός για τη Μαρία Σπυράκη και το έργο της, υποστήριξε:

Ως Εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, πρότεινε 5+5 χρόνια για το ΕΣΠΑ και απλούστευση των διαδικασιών μία πρόταση η οποία ψηφίστηκε το 2017.

Όπως υπερψηφίστηκε και η τροπολογία της για την ίδρυση Εθνικής Επενδυτικής Τράπεζας, αλλά και 13 τροπολογίες της, στις γνωμοδοτήσεις με θέμα: Χρηματοδοτικές πλατφόρμες για κυκλική οικονομία, διασυνοριακή συνεργασία και τουρισμό στην παράταση του σχεδίου Juncker.

Σημαντικές επίσης είναι και οι πιέσεις της για τα χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΕ. Τόσο για το ΕΣΠΑ, όπως και για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων τον ακρογωνιαίο λίθο του σχεδίου Junker.

Διαβάζοντας κανείς το βιβλίο είμαι σίγουρος πως θα δει στο πρόσωπο της κας Σπυράκη μία άξια εκπρόσωπο των Ελλήνων στην Ευρωβουλή. Συνεχείς μάχες και διεκδικήσεις για την πατρίδα μας, το αποδεικνύουν αυτό περίτρανα.

Όταν κλήθηκα να παρουσιάσω το βιβλίο της κας Σπυράκη, προσπάθησα να σκεφτώ μία λέξη η οποία αντικατοπτρίζει με τον καλύτερο τρόπο το βιβλίο-απολογισμό της.

Μια λέξη που να λέει :

Γιατί, αλληλεγγύη σημαίνει οικονομική και πολιτική στήριξη στα δύσκολα, χωρίς αυτό να συνεπάγεται άτακτη υποχώρηση, όταν διακυβεύεται το εθνικό συμφέρον.

Γιατί, ο αμοιβαίος σεβασμός μεταξύ εταίρων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνύπαρξη και τη συνέχεια

Που να σημαίνει κοινές προσπάθειες για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων όπως η προσφυγική κρίση και το μεταναστευτικό.

Μία λέξη την οποία αναζητεί και η κα Σπυράκη στο εισαγωγικό της σημείωμα, για να περιγράψει τη σχέση Ελλάδας και το κέντρο λήψης αποφάσεων στην Ευρώπη.

Η λέξη αυτή λοιπόν είναι το ΜΑΖΙ.

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Ανδρέας Γιουρμετάκης.

Λ.Π.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες