ΛΑΡΙΣΑ

Μανώλης Κεφαλογιάννης από Λάρισα: «Ο Τσίπρας κάνει διαχείριση ήττας»

Την πεποίθηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας κάνει διαχείριση ήττας εξέφρασε ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος για την ευρωβουλή κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης από τη Λάρισα. «Για αυτό υπάρχει και πόλωση του εκλογικού κλίματος. Ο Τσίπρας έχει να επιλέξει ανάμεσα στην ήττα και την συντριβή», τόνισε ο Κ. Κεγαλογιάννης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Δευτέρας στα γραφεία της τοπικής ΝΟΔΕ.

Ο επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών της ΝΔ ανέφερε πως η Νέα Δημοκρατία αποτελεί δύναμη ανάκαμψης της οικονομίας, αλλά και ασφάλειας στα εθνικά θέματα. Ο κ. Κεφαλογιάννης έκανε λόγο για ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην ΕΕ, τονίζοντας παράλληλα πως μια ενισχυμένη ομάδα της ΝΔ θα μπορούσε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στα πεπραγμένα της Ένωσης.

Εξαπολύοντας επίθεση κατά του κ. Τσίπρα τον κατηγόρησε για ιδεοληψία στο θέμα της επιλογής του Μάνφρεντ Βέμπερ για τη θέση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υποψήφιο στον οποίο ο πρωθυπουργός έχει τεθεί αντίθετα, δηλώνοντας πως ο κ. Βέμπερ έχει αποδείξει έμπρακτα και πολλές φορές πως είναι φιλέλληνας.

Ο κ. Κεφαλογιάννης ανέφερε χαρακτηριστικά το παράδειγμα της επίσκεψης Βέμπερ στην Κύπρο, όπου ο δεύτερος δήλωσε πως οι προκλήσεις Ερντογάν δεν συνιστούν απειλή μόνο προς τον λαό της Κύπρου, αλλά απειλή προς όλη την Ευρώπη, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως η Ευρώπη θα βοηθήσει την Ελλάδα σε εθνικά θέματα.

Μιλώντας για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δήλωσε πως η Νέα Δημοκρατία περιμένει ένα καθαρό μήνυμα το οποίο θα πιστοποιήσει τη νίκη της και του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εθνικές εκλογές, ώστε «να βγει πλέον η χώρα στο ξέφωτο», ενώ αναφέρθηκε και σε ευρωπαϊκές δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν τη ΝΔ με 10 εκλεγμένους ευρωβουλευτές.

«Η Ελλάδα είναι η Πατρίδα αλλά η Ευρώπη το κοινό μας σπίτι», τόνισε συνεχίζοντας την εισήγησή του, αναφέροντας πως αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα ζούμε τα οικονομικά οφέλη της ΕΕ και συμπλήρωσε πως από την κοινή αγροτική πολιτική η χώρα μας έχει εισπράξει 100 δις ευρώ.

Αναφερόμενος στον πρώην Υπουργό, τον Λαρισαίο Γιώργο Σουφλιά, εξήρε το έργο του στο οδικό δίκτυο της χώρας.

Τον ευρωβουλευτής της ΝΔ προλόγισε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Χρήστος Καπετάνος, ο οποίος τόνισε πως ο κ. Κεφαλογιάννης έχει αφήσει το στίγμα του στην πολιτική ζωή της χώρας, τονίζοντας παράλληλα πως το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ είναι το καλύτερο ψηφοδέλτιο που είχε ποτέ η παράταξη, ψηφοδέλτιο με τεράστια ποιοτική διαφορά από αυτό του ΣΥΡΙΖΑ.

Μ.Τ. 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες