ΛΑΡΙΣΑ

Εσκίογλου με Εμπορικό Σύλλογο: Προτεραιότητα η ώθηση σε τοπική αγορά και οικονομία

«Ύστερα από μια παρατεταμένη περίοδο κρίσης, όπου πολλοί συμπολίτες μας είδαν το εισόδημα τους να μειώνεται και την καθημερινότητά τους να γίνεται πιο δύσκολη, η ώθηση στην τοπική αγορά και οικονομία δεν μπορεί παρά να αποτελεί βασική προτεραιότητα της νέας Δημοτικής Αρχής» τόνισε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος δήμαρχος Φαρσάλων κι επικεφαλής του Συνδυασμού «Φάρσαλα Ανάπτυξη» κ. Μάκης Εσκίογλου, κατά τη συνάντησή του με τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Φαρσάλων.

Ο κ. Εσκίογλου άκουσε με προσοχή τους προβληματισμούς και τις προτάσεις των Φαρσαλινών Εμπόρων δεσμευόμενος για διαρκή συνεργασία με στόχο την τόνωση της αγοράς και της επιχειρηματικότητας στην περιοχή.

«Η ανάδειξη του κέντρου και των γειτονιών της πόλης, των πολλών και σημαντικών ιστορικών χώρων της περιοχής και των γνωστών τοπικών προϊόντων (και ιδιαίτερα του πανελλαδικώς γνωστού σαπουνέ χαλβά) μπορεί να τονώσει την εμπορική και καταναλωτική ζήτηση και να δημιουργήσει νέο εισόδημα και θέσεις εργασίας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος δήμαρχος Φαρσάλων, ενώ πρόσθεσε: «Στηρίζουμε και αναβαθμίζουμε τη Γιορτή Χαλβά, ώστε να αποτελέσει εξωστρεφή και αναγνωρίσιμο θεσμό και γεγονός ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για τα Φάρσαλα. Καθώς και την έκθεση τοπικών προϊόντων στην Αθήνα (εξετάζοντας τη δυνατότητα διοργάνωσης και σε άλλες μεγάλες πόλεις), που ενισχύει την αναγνωρισιμότητα για τα Φάρσαλα και τα προϊόντα τους, και την αντίστοιχη ζήτηση».

Αναπτύσσοντας τις προτάσεις του Συνδυασμού «Φάρσαλα Ανάπτυξη» ο κ. Εσκίογλου στάθηκε επίσης στην αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων μέσων για την προβολή της τοπικής αγοράς, σε άμεση συνεργασία με όλους τους αρμόδιους συλλόγους και τις επαγγελματικές ομάδες.

Επιπρόσθετα, εξήγγειλε τη δημιουργία δημοτικού γραφείου που θα ενημερώνει τους ανέργους και τους νέους των Φαρσάλων για προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης, προγράμματα για τη χρηματοδότηση νέων επιχειρηματικών και επαγγελματικών δραστηριοτήτων, και ευκαιρίες απασχόλησης σε τοπικές επιχειρήσεις. «Με στόχο να κινητοποιήσουμε το τοπικό ανθρώπινο, αλλά και να δώσουμε στους νέους των Φαρσάλων κίνητρα να μείνουν και να εργαστούν στον τόπο μας» εξήγησε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο κ. Εσκίογλου αναφέρθηκε και στην αναδιοργάνωση λειτουργίας της λαϊκής αγοράς, με επαναπροσδιορισμό των θέσεων και προτεραιότητα τους τοπικούς παραγωγούς και εμπόρους. «Τα παραπάνω βέβαια, σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη βαρύτητα που θα δώσουμε στην πάταξη του παραεμπορίου, σύμφωνα και με τη νέα νομοθεσία» κατέληξε.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες