ΛΑΡΙΣΑ

Αποκαθιστά ζημιές στο οδικό δίκτυο της Αγιάς η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στην αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή της Ελασσόνας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την σύμβαση κατασκευής του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ, ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΘΙΖΗΣΕΩΝ, ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΑΠΟ ΘΕΟΜΗΝΙΑ»,  προϋπολογισμού: 460.000,00 €. Το έργο υλοποιείται με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

Όπως επεσήμανε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Κατά την περίοδο του Φεβρουαρίου 2018, τα έντονα καιρικά φαινόμενα δημιούργησαν προβλήματα σε περιοχές της Αγιάς. Με το έργο αυτό βελτιώνουμε την ασφάλεια του οδικού δικτύου για την μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων και τη μεταφορά των εμπορευμάτων των επιχειρήσεων της γύρω περιοχής. Παρόλο το μεγάλο γραφειοκρατικό βάρος από την ένταξη ενός έργου μέχρι την δημοπράτησή του, εμείς ως Περιφέρεια Θεσσαλίας και σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες της Π.Ε. Λάρισας κάναμε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες που απαιτούνται. Πρέπει όμως η Πολιτεία να απλοποιήσει τις διαδικασίες και να προχωρούν γρηγορότερα τα έργα».

Με την παρούσα εργολαβία θα εκτελεστούν εργασίες αποκατάστασης των επαρχιακών οδών του Δήμου Αγιάς από τις ζημιές που προκλήθηκαν από την θεομηνία της 26ης Φεβρουαρίου 2018 που προκάλεσε υποχωρήσεις – καθιζήσεις πρανών, πλήρωση ρεμάτων με φερτά υλικά, ζημιές σε τεχνικά των επαρχιακών οδών και είχε ως τελικό αποτέλεσμα την πλημμύρα οδικών δικτύων.

Οι εργασίες αποκατάστασης διακρίνονται σε:

– χωματουργικές εργασίες άρσης καταπτώσεων, αποκατάστασης ερεισμάτων και πρανών οδού, καθαρισμού – διαμόρφωσης τάφρου ερείσματος και κοίτης ρεμάτων σε  θέσεις συμβολής με την οδό

– συντήρηση της υποδομής και των τεχνικών της οδού σε περιπτώσεις που παρουσιάζονται εκτεταμένες φθορές και απαιτείται παρέμβαση, κατασκευή νέων τοίχων αντιστήριξης και νέων τεχνικών απορροής υδάτων όπου απαιτείται

– αποκατάσταση της οδοστρωσίας και των ασφαλτικών στρώσεων που υπέστησαν βλάβη

– επανατοποθέτηση κατεστραμμένων στηθαίων, συντήρηση και συμπλήρωση της σήμανσης  της οδού

Ενδεικτικά εργασίες θα εκτελεσθούν στις ακόλουθες θέσεις:

  • στο 3ο χλμ. Αγιάς Μελιβοίας,
  • στο 1ο χλμ Πολυδενδρίου Σκλήθρου
  • στο 1ο χλμ Αγιοκάμπου Σκήτης
  • στη θέση Πύργος Πολυδενδρίου
  • στη Γέφυρα Ρακοπόταμου

της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και για τις οποίες η αρμοδιότητα συντήρησης της οδού ανήκει στην οικεία Διεύθυνση Τεχνικών Έργων. Όλες οι εργασίες θα γίνουν βάσει των ισχυουσών προδιαγραφών (ΕΤΕΠ) και των υποδείξεων της υπηρεσίας.

Σκοπός των παραπάνω εργασιών είναι η άρση της επικινδυνότητας των Επαρχιακών Οδών του Δήμου Αγιάς της οποίας η αρμοδιότητα συντήρησης ανήκει στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και κατ’ επέκταση η αντιμετώπιση των προβλημάτων μετακίνησης του πληθυσμού και της οικονομικής δραστηριότητας στην περιοχή έτσι ώστε να διεξάγεται ομαλώς και με ασφάλεια η κυκλοφορία προσώπων – εμπορευμάτων και οχημάτων.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες