ΛΑΡΙΣΑ

Αγοραστός σε ενθουσιώδη συγκέντρωση στον Τύρναβο: «Ας γίνουμε όλοι ένας κρίκος της αυτοδιοικητικής δημοκρατικής αλυσίδας»

«Ας γίνουμε όλοι ένας κρίκος της αυτοδιοικητικής δημοκρατικής αλυσίδας υπερβαίνοντας κομματικά στεγανά, ιδεοληψίες, αποκλεισμούς και αγκυλώσεις κάθε ψήφος μετράει. Στις 26 Μαΐου σας καλώ να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα νίκης. Ζητάμε ισχυρή εντολή πρώτης Κυριακής ώστε να εκφραστεί η άδολη, δημοκρατική, απλή αναλογική και να προχωρήσουμε μαζί στην επόμενη μέρα για τη Θεσσαλία της δημιουργίας, της ανάπτυξης,  της απασχόλησης και των ίσων ευκαιριών για όλους».

Τα παραπάνω επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, μιλώντας σε ενθουσιώδη συγκέντρωση στον Τύρναβο. Ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε στους ιδιαίτερους δεσμούς που τον συνδέουν με τον Τύρναβο καθώς η μητέρα του έλκει την καταγωγή της από εκεί και  παρουσίασε, διεξοδικά το ξεχωριστό έργο που έχει παραχθεί από την Περιφέρεια στον Δήμο Τυρνάβου όπου υλοποιήθηκαν  ή εξελίσσονται 48 έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 37 εκατ. ευρώ.

Μεταξύ  άλλων ιδιαίτερης σημασίας είναι το έργο ανακατασκευής του ισόπεδου κυκλικού κόμβου επί της Εθνικής Οδού Λάρισας-Κοζάνης προϋπολογισμού 2.803.687,67€, οι αναπλάσεις στην πόλη του Τυρνάβου και του Αμπελώνα προϋπολογισμού 2,4 εκατ. ευρώ υλοποιούνται  οι μελέτες της Νότιας Παράκαμψης Τυρνάβου και της Βελτίωσης της Ε.Ο. Λάρισας Κοζάνης στο τμήμα Γιάννουλη – Τύρναβος συνολικού προϋπολογισμού 1.100.000€ και στο δρόμο Ροδιά – Γόννοι. Ενώ ανακοίνωσε και την ανακατασκευή του γηπέδου της πόλης του Τυρνάβου.

Ειδική αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης, στον βαρύνοντα ρόλο που παίζει  η περιοχή του Τυρνάβου στην αγροτική ανάπτυξη της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και όχι μόνον. Όπως παρατήρησε, η Περιφέρεια βρίσκεται πάντα στο πλευρό των αγροτών και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. «Θα είμαστε δίπλα στους αγρότες μας γιατί αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της παραγωγικής επανάστασης που έχει ανάγκη ο τόπος» ανάφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι: η Περιφέρεια, έδωσε λύσεις για τα αμπέλια, ενέταξε όλους τους νέους κτηνοτρόφους στου πρόγραμμα νέων αγροτών,  για τον εκσυγχρονισμό γεωργικών εκμεταλλεύσεων υποβλήθηκαν 1762 σχέδια βελτίωσης, ενώ επίπεδο υποδομών στον γεωργικό τομέα η Περιφέρεια υλοποίησε για τον Δήμο Τυρνάβου, έργα ύψους 4,8 εκ ευρώ.  Ακόμη ο κ. Αγοραστός ανέφερε τα έργα στο ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου και στον ΤΟΕΒ Δαμασίου συνολικού προϋπολογισμού 4,2 εκατ. ευρώ.

Για μία ακόμη φορά ο κ. Αγοραστός, επανέλαβε την πάγια θέση της Περιφέρειας, αναφερόμενος στην ανάγκη μετεξέλιξης της περιφερειακής Αυτοδιοίκησης σε Περιφερειακή Διακυβέρνηση, για να γίνει πράξη η συλλογική ηγεσία.

Ισχυρή Περιφέρεια σημαίνει πρώτα απ όλα, ισχυρή τοπική κοινωνία, υπογράμμισε ο επικεφαλής της «Συμμαχίας υπέρ των πολιτών» και στάθηκε ιδιαίτερα στο ευρώ κοινωνικό ζήτημα της απασχόλησης. «Δουλειά, δουλειά, δουλειά για όλους» είναι το μέλημα μας και ο στόχος μας για τη νέα θητεία μας, σχολίασε με έμφαση.

Γι’ αυτό, συνέχισε, φροντίσαμε να δημιουργήσουμε ένα υγιές αναπτυξιακό περιβάλλον με ταχύτερες υπηρεσίες εξυπηρέτησης και εντάξαμε εκατοντάδες επενδύσεις στον αναπτυξιακό νόμο. Έχουμε  πρόγραμμα 60 περίπου εκ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με επιδότηση 70%, δημιουργώντας έτσι και νέες θέσεις εργασίας, ενώ μέχρι σήμερα, από όλα τα προγράμματα ανταγωνιστικότητας, επιχειρηματικότητας και καινοτομίας έχουν ενταχθεί 1344 έργα προϋπολογισμού 385 εκ.ευρώ.

Τα προηγούμενα χρόνια ενώσαμε την Θεσσαλία και φτάσαμε με το έργο μας στο πιο μικρό και απομακρυσμένο χωρίο μας, σχολίασε ο περιφερειάρχης και επεσήμανε ολοκληρώνοντας:

«Την ερχόμενη Κυριακή 26 Μάιου είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί θα προχωρήσουμε στους νέους δρόμους ανάπτυξης που ανοίξαμε τα προηγούμενα χρόνια με αυτοπεποίθηση, καινοτόμες ιδέες, όραμα για το μέλλον μας και αγάπη για τον τόπο μας.

Το αύριο είναι δικό μας για να το κερδίσουμε και θα το κερδίσουμε με την δική σας ισχυρή εντολή».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες