ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Θέσεις και υποψηφίους παρουσίασε ο Τσιλιμίγκας – Δείτε φωτορεπορτάζ

Με ενός λεπτού σιγή για την Γενοκτονία των Ποντίων ξεκίνησε την κεντρική του προεκλογική ομιλία στο Δημοτικό Ωδείο της Λάρισας ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Νίκος Τσιλιμίγκας, ο οποίος ευθύς εξαρχής ξεκαθάρισε πως ο ίδιος και η παράταξη του απευθύνουν ευρύτατο κάλεσμα σε όλους τους Θεσσαλούς, μακριά από κομματικές εξαρτήσεις.

Ο κ. Τσιλιμίγκας αναφερόμενος στα έργα και τις ημέρες του νυν Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού, κράτησε χαμηλούς τόνους, λέγοντας χαρακτηριστικά πως έργα έχουν γίνει, «σε καμία όμως περίπτωση τα χιλιάδες που προβάλλονται σε μια πολυδάπανη διαφημιστική καμπάνια». «Χιλιάδες έργα λέει η περιφερειακή αρχή και ακόμη να ολοκληρωθεί το εσωτερικό οδικό δίκτυο ανά νομό, ακόμη να αρθούν βασικές ενδοπεριφερειακές  ανισότητες, ακόμη να συνταχθεί έστω ένα στοιχειώδες σχέδιο για την διαπεριφερειακή επικοινωνία! Ως πότε λ.χ. μπορεί η δυτική Θεσσαλία, οι νομοί Καρδίτσας και Τρικάλων να ανέχονται αυτή την υποβάθμιση, αυτό το «σνομπισμό» της έδρας! Ως πότε η Μαγνησία και τα νησιά των Β. Σποράδων θα ακούν για έργα, αλλά η αναβάθμιση των υποδομών τους θα παραπέμπεται  στις ελληνικές καλένδες;», αναρωτήθηκε ο ίδιος.

Αναφερόμενος στο δικό του σχέδιο ο υποψήφιος Περιφερειάρχης πρότεινε την Ίδρυση και  λειτουργία Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Περιφέρειας στις Βρυξέλλες, προκειμένου η Θεσσαλία να αξιοποιεί πέραν των δεδομένων πόρων, πρόσθετες χρηματοδοτήσεις που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Ιδιαίτερη αναφορά πραγματοποίησε ο κ. Τσιλιμίγκας στα έργα που θα πρέπει να γίνουν στον χώρο της Υγείας, προκρίνοντας την ανάγκη της ενίσχυσης του Πανεπιστημιακού, καθώς και των άλλων Νοσοκομείων, για την υποστήριξη της Ιατρικής Σχολής καθώς και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην προοπτική  ενός «Τουρισμού Υγείας», και στο σωστό χειρισμό –μακριά από τους σημερινούς ερασιτεχνισμούς της περιφερειακής αρχής- του θέματος του Ογκολογικού Κέντρου Θεσσαλίας, που απομακρύνουν αντί να φέρουν κοντά την υλοποίησή του.

Παρόντες στην ομιλία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας ήταν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλης Κόκκαλης, οι βουλευτές Άννα Βαγενά, Νίκος Παπαδόπουλος και Κώστας Μπαργιώτας, ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, πολιτευτές του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και μέλη των Νομαρχιακών Επιτροπών των δυο κομμάτων, καθώς φυσικά και οι υποψήφιοι που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο για την Περιφέρεια.

Λ.Π.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες