ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Άκης Νασιώκας: Οι Λαρισαίοι να μη μείνουν εγκλωβισμένοι σε ταμπέλες και χρίσματα

Κουβαλάει ένα «βαρύ» πολιτικό επίθετο, για το οποίο, όπως δηλώνει, είναι τιμή του, ενώ γνωρίζει πως αυτό» μπορεί αποτελεί σκαλοπάτι, αλλά  μπορεί και τροχοπέδη». Κατεβαίνει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο πλευρό του Παναγιώτη Γούλα, επειδή είναι «ένας σπουδαίος επιστήμονας και άνθρωπος».

Στόχος του, όπως και της παράταξης του, «να ενώσουν τους Λαρισαίους», για τους οποίους εύχεται να «μη μείνουν εγκλωβισμένοι σε ταμπέλες και χρίσματα». Ο Παναγιώτης (Άκης) Νασιώκας μιλάει στο onlarissa.gr και καταθέτει τις απόψεις και το όραμά του, τόσο για την εκλογική διαδικασία, όσο και για τη Λάρισα.

||| Συνέντευξη στον Λευτέρη Παπαστεργίου

Θα ήθελα να ξεκινήσω από κάτι προσωπικό. Πρώτη φορά ως υποψήφιος στα κοινά; Πόσο σας βαραίνει η σκιά του πατέρα σας;

Είναι τιμή για εμένα να είμαι γιός του Έκτορα Νασιώκα. Από τους γονείς πήρα αρχές και αξίες τις οποίες θέλω να διαφυλάξω με κάθε κόστος σε όλη μου τη ζωή. Γνωρίζω καλά πως το όνομα του πατέρα μου αποτελεί σκαλοπάτι, αλλά  μπορεί και τροχοπέδη. Η αλήθεια είναι πως μου δημιουργεί ίσως μια επιπλέον ευθύνη, αλλά πιστεύω παράλληλα πως ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και πρέπει να κρίνουμε τον κάθε έναν ανάλογα με την προσωπική του αξία και όχι με βάση το όνομά του.

Τι είναι αυτό που θα θέλατε να κρατήσετε από τη διαδρομή του πατέρα σας και τα αυτό που δεν θα θέλατε;

Έζησα από πολύ  κοντά την πολιτική διαδρομή του πατέρα μου και κρατάω στη μνήμη μου όλες τις στιγμές. Ως κορυφαία στιγμή της καριέρας του θα χαρακτήριζα την, από του βήματος της βουλής, έντιμη παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα τον Ιούνιου του 2011, όταν και επέστρεψε την έδρα στο κόμμα με το οποίο είχε εκλεγεί.

Δε θα διέγραφα τίποτα από αυτή την πορεία, αν και υπήρξαν, όπως είναι φυσικό, και πολλές δύσκολες στιγμές σε πολιτικό, αλλά και προσωπικό επίπεδο.

Γιατί με τον Παναγιώτη Γούλα και όχι με τον Απόστολο Καλογιάννη ή τη Ρένα Καραλαριώτου;

Καταρχήν η ενασχόλησή μου με τα δημοτικά πράγματα δεν ήταν, ούτε είναι, αυτοσκοπός. Τα τελευταία πέντε χρόνια είμαι ενεργό μέλος της δημοτικής παράταξης «ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» με επικεφαλής τον Έκτορα Νασιώκα. Η παράταξή μας αποφάσισε τη στήριξη και ένταξή της στη νέα δημοτική παράταξη υπό τον Παναγιώτη Γούλα. Ήμουν από τη αρχή  υποστηρικτής αυτής της απόφασης, γιατί ο Παναγιώτης Γούλας, τον οποίο γνωρίζω πολλά χρόνια, είναι ένας σπουδαίος επιστήμονας και άνθρωπος. Τις ικανότητές του τις πιστοποιεί η πολύ επιτυχημένη θητεία του ως Πρύτανης του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Ποιο είναι το διαφορετικό, κομβικό, στοιχείο που καταθέτετε ως παράταξη στην προεκλογική εκστρατεία;

Η παράταξη μας «Πρωτοβουλία αξιών ΠΡ.ΑΞΙ. για τη Λάρισα» είναι μία ανεξάρτητη υπερκομματική παράταξη, που έχει ως στόχο να ενώσει τη Λάρισα και όχι να κερδίσει μέσω του διχασμού. Έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες πρωτοποριακές προτάσεις όπως π.χ. για τη μείωση των δημοτικών τελών χωρίς κόστος για το δήμο, αλλά και για τη διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση.  Σε κάθε περίπτωση είμαστε η παράταξη που αντιμάχεται το λαϊκισμό και τις εύκολες λύσεις και θέλουμε να είμαστε καταλύτης για μια ένα καλύτερο αύριο στην πόλη μας.

Ο νέος εκλογικός νόμος «επιβάλλει» τρόπον τινά τις μετεκλογικές συνεργασίες. Με ποιους όρους και προϋποθέσεις θα προσέλθετε στο τραπέζι του διαλόγου;

Η παράταξή μας εκπροσωπεί τη συναίνεση, τη μετριοπάθεια και τον ορθό λόγο. Μακριά από εμάς κάθε μορφή λαϊκισμού και παλαιοκομματισμού. Για την «Πρωτοβουλία αξιών ΠΡ.ΑΞΙ. για τη Λάρισα» πάνω από όλα είναι οι αξίες μας και οι αρχές μας και με βάση αυτές θα προσέλθουμε στο διάλογο με άξονα το καλό της Λάρισας και μόνο.

Με ποιο πρόβλημα της Λάρισας θα θέλατε να συνδέσετε το όνομά σας;

Θα ήταν ίσως υπερφίαλο να έλεγα πως θέλω να συνδέσω το όνομα μου με τη λύση ενός προβλήματος της πόλης μας. Αυτό που φιλοδοξώ είναι, με τις όποιες δυνάμεις μου, να συμβάλλω στη βελτίωση των πραγμάτων στην πόλη μας. Θα ήθελα μια Λάρισα με διαφορετική εικόνα, ιδιαίτερα στις συνοικίες και τα χωριά της, με περισσότερο πράσινο, και σημείο αναφοράς στον ελληνικό τουριστικό χάρτη, εκμεταλλευόμενη τα μεγάλα πλεονεκτήματα που έχει.

Θα ήταν ευχής έργον με την ενεργοποίηση πολλών ανθρώπων, να καταστεί η Λάρισα, σε σύντομο χρονικό διάστημα, μια πραγματικά «έξυπνη» Ευρωπαϊκή πόλη, ενεργειακά πράσινη, ελεύθερη από τη ρύπανση και από το κάπνισμα, κοινωνικά ευαίσθητη ,με τεράστιες ευκαιρίες και διευκολύνσεις για την προσέλκυση επενδύσεων, πρωτοπόρα στον πολιτισμό και τον μαζικό αθλητισμό, πρότυπο για τις υπόλοιπες ελληνικές πόλεις, μια πόλη που θα κάνει χαρούμενους και περήφανους τους πολίτες της.

Ποιο είναι το προσωπικό σας μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στον ψηφοφόρο της πόλης μας;

Θα ήθελα οι ψηφοφόροι της Λάρισας να κρίνουν με βάση τα προγράμματα των παρατάξεων και την προσωπικότητα και προσωπική διαδρομή των υποψηφίων Δημάρχων και συμβούλων. Να μη μείνουν εγκλωβισμένοι σε ταμπέλες και χρίσματα και να μη θαμπώνονται από τις πολυδάπανες προεκλογικές εκστρατείες.

Αν επικρατήσουν τα παραπάνω κριτήρια τότε είμαι σίγουρος πως το όποιο αποτέλεσμα θα είναι υπέρ της Λάρισας και των πολιτών της.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις