ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Αγοραστός από Βόλο: «Η 26η Μαΐου θα είναι ημέρα νίκης για τη Θεσσαλία»

Συγκέντρωση στο Βόλο πραγματοποίησε στο Βόλο πρατγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και εκ νέου υποψήφιος κ. Κώστας Αγοραστός, όπου μετέφερε το μήνυμα ότι η 26η Μαΐου θα είναι ημέρα νίκης για τη Θεσσαλία.

Στην ομιλία του ο Κώστας Αγοραστός τόνισε μεταξύ άλλων:

Ένας καινούργιος δρόμος βρίσκεται μπροστά μας για την επόμενη μέρα της Θεσσαλίας, για την επόμενη μέρα της Μαγνησίας, για την επόμενη μέρα του Βόλου. Αυτής της μοναδικής πόλης, που έχει έναν ρόλο-κλειδί στην ανάπτυξη και εξέλιξη της Περιφέρειας μας.

Η προβολή της Θεσσαλίας στο αύριο δεν μπορεί  παρά να τοποθετεί την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, πρωταγωνίστρια στις εξελίξεις, στην ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου.

Χτισμένη στον μυχό του Παγασητικού κόλπου και στους πρόποδες του βουνού των Κενταύρων, του Πηλίου,  η πόλη μας, δεν αποτελεί μόνον μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας- έχοντας και ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια- αλλά και μία από τις πιο όμορφες.

Όπως όλοι πολύ καλύτερα γνωρίζουμε, μετά την δραματική εμπειρία που περάσαμε και περνάμε ως λαός λόγω της κρίσης, τα προβλήματα δεν λύνονται με συνθήματα αλλά με έργα. Και η Περιφέρεια Θεσσαλίας τα προηγούμενα χρόνια μίλησε με τα έργα της γιατί οι συνεργάτες μου και εγώ, θεωρούμε ότι η παραγωγική ανασυγκρότηση είναι όρος επιβίωσης της Περιφέρειας μας και της χώρας γενικότερα.

Ακολουθήσαμε  αταλάντευτα τον δρόμο της ανάπτυξης. Το δρόμο της κοινωνικής αλληλεγγύης, το δρόμο της ευθύτητας και της αλήθειας. Θέσαμε στο επίκεντρο τον άνθρωπο.

Οι συνεργάτες μου και εγώ, τα προηγούμενα χρόνια βρεθήκαμε στο προσκήνιο των εξελίξεων, μοχθήσαμε, συγκρουστήκαμε, επιμείναμε, αγωνιστήκαμε, προγραμματίσαμε, επιλέξαμε, υλοποιήσαμε, για την Θεσσαλία και την Μαγνησία, με γνώμονα την βελτίωση της καθημερινότητας και την ενίσχυση του βιοτικού επιπέδου και επιλέγοντας η ανθρωποκεντρική πολιτική να είναι ο γνώμονας των καθημερινών μας αποφάσεων.  

Βασικό μας μέλημα ήταν και παραμένει μέσα από τις δράσεις, τις επιλογές και τα έργα της Περιφέρειας να δημιουργηθούν ευκαιρίες απασχόλησης για όλους. «Δουλειά, δουλειά, δουλειά για όλους» αυτό θέλουμε. Αυτός είναι ο πρωταρχικός μας στόχος για την επόμενη θητεία μας.

Το έργο μας είναι ο αδιάψευστος κριτής μας: Είμαστε πρώτοι σε απορροφητικότητα έργων στην Ελλάδα με ποσοστό 95%.  Σε 2.920 ημέρες Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, 4.789 έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 4,8  δις. Ευρώ και 2.540 επενδύσεις, προϋπολογισμού 670 εκατομμυρίων ευρώ.   

Η Περιφέρεια μας είναι μία Περιφέρεια διαρκών επιδόσεων και διακρίσεων. Το δε 2019, υπήρξε ορόσημο για τη Θεσσαλία, καθώς πέτυχε την υψηλότερη διάκριση στην ιστορία και μία από τις σημαντικότερες για τις Περιφέρειες της Ε.Ε.: ανακηρύχτηκε Επιχειρηματική Περιφέρεια της Ευρώπης.  

Είμαστε κόμβος RegHub, ο μοναδικός στην Ελλάδα και ένας από τους 20 στην Ευρώπη. Έχουμε στο ενεργητικό μας ως Περιφέρεια 21 εθνικά και ευρωπαϊκά  βραβεία. Βραβεία  που ανήκουν στους Θεσσαλούς και τις Θεσσαλές και καθένα τους ξεχωριστά, δημιουργεί μεγαλύτερο αποτύπωμα της Θεσσαλίας σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο και δημιουργεί θέσεις εργασίας. Κάνει γνωστή την δουλειά που γίνεται στην Περιφέρεια  σε όλους τους τομείς έχοντας ως επίκεντρο τον άνθρωπο, δίνοντας αξία στον πολίτη.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες