ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Χώρο αναψυχής 450 στρεμμάτων στο Μεζούρλο σχεδιάζει ο Καλογιάννης – Τι ειπώθηκε στα εγκαίνια του Διαχρονικού (φωτό)

Παρουσία του υφυπουργού Πολιτισμού Κ. Στρατή τα εγκαίνια του νέου αναψυκτηρίου στο Διαχρονικό Μουσείο

Ένα εξαιρετικά φιλόδοξο πλάνο ανάπλασης έκτασης 450 στρεμμάτων στην περιοχή του Μεζούρλου ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, στο περιθώριο των εγκαινίων του νέου αναψυκτηρίου στο Διαχρονικό Μουσείο, παρουσία του υφυπουργού Πολιτισμού κ. Κωνσταντίνου Στρατή.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, ο κ. Καλογιάννης αποκάλυψε πως στο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής υπάρχει η ανάπλαση έκτασης 450 στρεμμάτων στο Μεζούρλο, ώστε να γίνει «ένας μεγάλος χώρος αναψυχής» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Επιπρόσθετα, ο δήμαρχος Λαρισαίων στάθηκε στην πολιτιστική δραστηριότητα της περιοχής, επισημαίνοντας «για μία ακόμη φορά τη διαπίστωση που έχει κάνει η κοινωνία της πόλης: Μέσα από την πολιτιστική δραστηριότητα, τα μουσεία μας έχουν ανοίξει την πόρτα τους στην κοινωνία της πόλης, έχουν διασυνδεθεί και με άλλα μουσεία και κάνουν τη διαφορά πράγματι, στα πολιτιστικά δρώμενα στην πόλη, ξεπερνάνε τα όρια της χώρας σιγά – σιγά και μέσα από την εξωστρέφεια που αναπτύσσει η πόλη μας αυτή την περίοδο, νομίζω πως και τα μουσεία όλα μαζί με τη σημαντική αύξηση της επισκεψιμότητας που έχουν, διασυνδέονται και σε έναν ορίζοντα ευρύτερο που νομίζω κάνει γνωστό όχι μόνο κάνει γνωστό όχι κάθε μουσείο ξεχωριστά, αλλά και την ίδια την πόλη για την προσφορά της και τη δραστηριότητά της στον πολιτισμό. Είναι μία κατάκτηση».

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτισμού κ. Στρατής, στάθηκε στο νέο μοντέλο συνεργασίας που προέκυψε με το αναψυκτήριο του Διαχρονικού Μουσείου, αναφέροντας μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του: «για την Ελλάδα είναι μία ημέρα γιορτής σε όλη τη χώρα. Είναι μία μέρα που γιορτάζει και η Λάρισα που έχει μεγάλες πολιτιστικές υποδομές. Με αφορμή αυτή τη μέρα βρεθήκαμε εδώ για να εγκαινιάσουμε τη λειτουργία του αναψυκτηρίου του μέσα από ένα νέο, πρωτοποριακό μοντέλο συνεργασίας του υπουργείου Πολιτισμού με τους τοπικούς φορείς, το δήμο Λαρισαίων, η οποία φέρει στην οικονομική διαχείριση όχι έναν εμπορικό φορέα, αλλά φορέα της τοπικής, κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, που προσφέρει πολύ σημαντικό έργο στον τομέα της κοινωνικής επανένταξης».

Δείτε φωτογραφίες από τα εγκαίνια:

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Τζώτζης / Φωτό: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις