ΛΑΡΙΣΑ

Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές στους Αγίους Θεοδώρους Ραψάνης, Σάββατο

Μια αξέχαστη, μοναδική εμπειρία βίωσαν όσοι βρέθηκαν το Σάββατο 11 Μαΐου 2019 στο Μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων Ραψάνης!

Σε ένα πανέμορφο, επιβλητικό τοπίο σε μια ηλιόλουστη μέρα, πλήθος κόσμου, αποτελούμενο από ντόπιους, φίλους και επισκέπτες του χωριού μας, συμμετείχε στη Θεία Λειτουργία, γεύτηκε υπέροχα, παραδοσιακά κεράσματα φτιαγμένα με μεράκι και χαρά, ξεναγήθηκε στο μοναστήρι και έμαθε σπουδαία πράγματα για αυτό από ανθρώπους με βαθιά γνώση και όρεξη, όπως η κ. Σταυρούλα Σδρόλια, άκουσε μοναδικά τραγούδια από την καταπληκτική χορωδία παραδοσιακής και βυζαντινής μουσικής που πλαισίωσε μουσικά τη δράση.. Οι Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2019 στο Μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων αποτέλεσαν μια σπουδαία ευκαιρία για πολλούς ανθρώπους να βρεθούν μαζί, να απολαύσουν το περιβάλλον και τον πολιτισμό, να γνωριστούν και να δώσουν υπόσχεση για περισσότερες ανάλογες συναντήσεις στο μέλλον.. Γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από τη συνεργασία, το μοίρασμα, τη χαρά της επαφής με τους άλλους.

Για τη Ραψάνη δε, είναι πολύ μεγάλη η χαρά ότι ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι μαθαίνουν και ενδιαφέρονται για το στολίδι της, το αγαπημένο μοναστήρι μας και τις προσπάθειές μας για τη διάσωσή του..
Αξίζει να σημειωθεί ότι η δροσερή πλατεία της Ραψάνης υπηρξε το σκηνικό ενος αυθόρμητου γλεντιού με κεφι και ευχάριστα τραγούδια όταν βρέθηκαν εκεί ντόπιοι και επισκεπτες μετα τη δράση στους Αγιους Θεοδωρους και πριν την αναχώρηση για Λάρισα..
Θερμα συγχαρητηρια οφείλονται σε όλους τους φορεις που φρόντισαν να μείνει αξέχαστο αυτό το Σάββατο σε ολους, την Αρχαιολογική Υπηρεσία Λαρισας, την Ιερά Μητρόπολη Λαρισης και Τυρνάβου, τον Δήμο Τεμπων, τον Μορφωτικό Σύλλογο Ραψανης, τον Σύλλογο Γυναικών Ραψανης και το Σωματείο για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό ΔΡΥΑΣ.
Σας ευχαριστούμε ολους από καρδιας! Εις το επανιδείν!”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες