ΛΑΡΙΣΑ

Άλλη μια μαραθώνια περιοδεία για τον Γαμβρούλα και την Ορμή Ανανέωσης

Την συνοικία Αλκαζάρ, την συνοικία Ιπποκράτη, την Νέα Πολιτεία, την Πινακοθήκη και τις παλιές αποθήκες του ΟΣΕ επισκέφτηκαν σήμερα το πρωί, ο υποψήφιος Δήμαρχος Λαρισαίων Νίκος Γαμβρούλας και στελέχη της Ορμής Ανανέωσης.

Το κλιμάκιο ξεκίνησε την περιοδεία του από την συνοικία του Αλκαζάρ, όπου με την συνοδεία του προέδρου του πολιτιστικού συλλόγου κ. Μεταξιώτη, πραγματοποίησε επιτόπιο έλεγχο σε μέρη όπου χρίζουν άμεσης επέμβασης, όπως ο χώρος του Ναού της Αγίας Αικατερίνης, η οδός Υγείας, η οδός Πάρνηθας όπου απαιτείται χώρος πεζοδρομίου και σκάλες για την πρόσβαση στον κεντρικό δρόμο, το δημοτικό οικόπεδο απέναντι από το Δημοτικό σχολείο όπου απαιτείται ανάπλαση καθώς παρουσιάζει άθλια εικόνα, η οδός Γράμμου και Δαμασίου όπου δεν υπάρχουν φρεάτια στους δρόμους, η οδός Μοράβα όπου απαιτείται ασφαλτόστρωση, φωταγώγηση και μονοδρόμηση αλλά η περιοχή του Πηνειού ποταμού. Συζητήθηκε το αίτημα των κατοίκων για την λειτουργία λαϊκής αγοράς και παρουσίαστηκαν οι βασικές προτεραιότητες του συνδυασμού.

Στην συνέχεια το κλιμάκιο επισκέφτηκε το μνημείο του Ιπποκράτη και τόνισε την άμεση ανάγκη ανάδειξης και προβολής αυτής της μεγάλης ιστορικής προσωπικότητας. «Με αφορμή την ζωή του Ιπποκράτη στην πόλη μας, η Λάρισα μπορεί να γίνει το κέντρο της Ιατρικής επιστήμης, με συνέδρια που μπορούμε να διοργανώνουμε συχνά στην πόλη, αλλά και την δημιουργία ενός μεγάλου Ογκολογικού Κέντρου, που παράλληλα με τα αναπτυγμένα ιατρικά κέντρα που ήδη λειτουργούν, θα αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες υγείας στην ευρύτερη περιοχή και ταυτόχρονα θα προσελκύσουν χιλιάδες επισκέπτες» τόνισε ο Νίκος Γαμβρούλας.

Επόμενος σταθμός η ανύπαρκτη πλατεία επί της οδού Ηρακλειανού. «Να ξεκινήσει άμεσα η συζήτηση, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην δημιουργία πλατείας στον συγκεκριμένο χώρο» απαίτησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Γαμβρούλας.

Την Νέα Πολιτεία και τα καταστήματα της περιοχής επισκέφτηκε στην συνέχεια το νεανικό κλιμάκιο για να βρεθεί αμέσως μετά στην Πινακοθήκη όπου ξεναγήθηκε στις εκθέσεις που φιλοξενούνται εντός. «Ένα στολίδι πολιτισμού, που μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την πόλη μας! Πόσο κρίμα είναι όμως η μέτρια εικόνα που αντικρίζει κανείς μπαίνοντας στον χώρο της Πινακοθήκης, από την έλλειψη καθαριότητας στον περιβάλλοντα χώρο;» παρατήρησε ο Νίκος Γαμβρούλας.

Τέλος, η αντιπροσωπεία της Ορμής Ανανέωσης επισκέφτηκε τις παλιές αποθήκες του ΟΣΕ, για να προτείνει αμέσως μετά να ξεκινήσει η συζήτηση για την αξιοποίηση αυτού του χώρου. «Από την πρώτη μέρα έχουμε τονίσει την ανάγκη να ξεκινήσει η συζήτηση για να δούμε τι θα γίνει με όλα αυτά τα ανενεργά κτήρια που βρίσκονται μέσα στον ιστό της πόλης. Τρόποι αξιοποίησης δεκάδες. Ας καθίσουμε λοιπόν όλοι μαζί στο τραπέζι του διαλόγου και ας βρούμε λύση!» επεσήμανε ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Γαμβρούλας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες