ΚΟΣΜΟΣ

Τρεις πυροσβέστες «ήρωες» της Παναγίας των Παρισίων κατηγορούνται για ομαδικό βιασμό

Προβληματισμός και αποτροπιασμός στη Γαλλία μετά την είδηση ότι τρεις πυροσβέστες που θεωρούνται «ήρωες» για τη συνεισφορά τους στην προσπάθεια κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στην Παναγία των Παρισίων, κρατούνται με την κατηγορία του ομαδικού βιασμούμίας τουρίστριας.

Την περασμένη Παρασκευή σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Le Parisien, μία παρέα 3 πυροσβεστών είχε βγει για ποτό όταν βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας. Εκεί γνώρισαν μία παρέα από τουρίστριες. Μία από αυτές συμφώνησε να κάνει σεξ με τον έναν πυροσβέστη.

Σύμφωνα με την καταγγελία της 20χρονης Σκανδιναβής φοιτήτριας ο πυροσβέστης την οδήγησε στον πυροσβεστικό σταθμό που βρισκόταν μόλις λίγα χλμ μακριά από την Παναγία των Παρισίων και εκεί την βίασαν ομαδικά αρκετοί άνδρες.

Η είδηση προκάλεσε σοκ στη Γαλλία, αφού αφορά μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Παρισιού που χαιρετίστηκαν ως «ήρωες» για την προσπάθεια τους κατά τη διάρκεια της μεγάλης πυρκαγιάς του καθεδρικού ναού της Νοτρ Νταμ.

Πηγή που βρίσκεται κοντά στην έρευνα για τον βιασμό δήλωσε: «Η γυναίκα ανέφερε ότι δέχτηκε επίθεση από αρκετούς άνδρες την περασμένη Παρασκευή.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες βιασμού και συγκάλυψης σε βιασμό. Το δωμάτιο όπου η επίθεση λέγεται ότι έχει πραγματοποιηθεί θεωρείται επί του παρόντος ως σκηνή εγκλήματος, με αξιωματικούς της εγκληματολογίας να κάνουν έρευνες.

«Άλλες γυναίκες επισκέπτες ήταν επίσης στο σταθμό. Το θύμα βρέθηκε σε κατάσταση σοκ και ανέφερε το περιστατικό σε εισαγγελείς», σημείωσε η ίδια πηγή.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε 500 από αυτούς τους πυροσβέστες στο Προεδρικό Μέγαρο κι αφού ανακοίνωσε ότι θα λάβουν χρυσά μετάλλια, δήλωσε: «Η χώρα και ολόκληρος ο κόσμος μας παρακολουθούσε και γίνατε παράδειγμα».

Ο Γκαμπριέλ Πλας, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Παρισιού, δήλωσε ότι όλοι οι ύποπτοι βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Ενώ συμπλήρωσε ότι «οι πράξεις αυτές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές. Εάν αποδειχθούν αληθείς οι καταγγελίες τότε η τιμωρία θα είναι παραδειγματική».

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις