ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Volkswagen σταματά την πώληση του Golf στις ΗΠΑ

Το κλασικό νέο Golf δεν θα πωλείται στις ΗΠΑ, καθώς δεν ανταποκρίνεται στο μέγεθος που αποζητούν οι Αμερικανοί, οι οποίοι ταυτόχρονα μένουν απαθείς στην υψηλή αποδοτικότητα των αυτοκινήτων.

Μπορεί να είναι το ευρωπαϊκό best-seller, αλλά δεν ανταποκρίνεται στο «τυπικό» αμερικανικό μέγεθος ούτε θέλγει τους οδηγούς με την οικονομία του. Διότι πώς να πουλήσεις ένα κόμπακτ ευρωπαϊκό χάτσμπακ σε μια χώρα όπου η τιμή των καυσίμων είναι ακόμα πολύ χαμηλή, την ίδια στιγμή που οι αγοραστές θέλουν όλο και πιο μεγάλα αυτοκίνητα;

Η Volkswagen λοιπόν μελετά σοβαρά τη διακοπή της εμπορικής διάθεσης του κλασικού Golf στις Ηνωμένες Πολιτείες με την ευκαιρία του λανσαρίσματος του νέου μοντέλου. Αντίθετα, θα συνεχίσουν την εμπορική καριέρα τους τα Golf GTI και R, τα οποία θα αντιπροσωπεύουν σήμερα τη μία από τις δύο πωλήσεις του μοντέλου στην αμερικανική αγορά.
Σύμφωνα με τους συναδέλφους μας στο αμερικανικό Motor1, σχεδόν το 50% των πωλήσεων Golf στις ΗΠΑ είναι για τις εκδόσεις GTI και R. Είναι σαφές ότι όταν οι Αμερικανοί αγοράζουν Golf, αυτό πρωτίστως συμβαίνει για τις σπορ επιδόσεις.

Αυτός είναι και ο λόγος που θα οδηγήσει τη Volkswagen να αφαιρέσει από τον αμερικανικό κατάλογό της όλα τα άλλα Golf, ανεξαρτήτως κινητήρα ή αμαξώματος –χάτσμπακ και Variant. Μια απόφαση που δεν προκαλεί έκπληξη, στο βαθμό που ακόμη και οι κλασικές, αγαπημένες μπερλίνες των Αμερικανών, όπως το Honda Accord ή το Nissan Altima, έχασαν έδαφος έναντι των pick-up, ενώ πριν από λίγο καιρό βρίσκονταν στην κορυφή των προτιμήσεων.

Είναι σαφές ότι οι Αμερικανοί γουστάρουν μόνο pick-up και SUV, οπότε ύστερα από το smart και το Golf θα έρθει να πληρώσει το μάρμαρο.

Πηγή: drive.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις