ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Στη Ρώμη των διωγμών» («Η Φαβιόλα») από τη θεατρική σκηνή Αγίου Αχιλλίου

Πρεμιέρα το Σάββατο 11/5 (9.15 μ.μ.) στο αμφιθέατρο του 4ου δημοτικού σχολείου

Πέρυσι ήταν το «Ηγιασμένον κομβολόγιον» και τα μονόπρακτα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη! Φέτος τον Μάιο, (11-19/5) η ερασιτεχνική θεατρική σκηνή των συναντήσεων νέων του Αγίου Αχιλλίου κάνει την δεύτερη θεατρική της απόπειρα, ανεβάζοντας το έργο «Στη Ρώμη των διωγμών» («Η Φαβιόλα»), το οποίο είναι διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος του Ιρλανδού καρδινάλιου Κάρολου Βάισμαν.

Το έργο διαδραματίζεται στην ειδωλολατρική ακόμη Ρώμη των αρχών του 4ου αιώνα, συγκεκριμένα το 305 μ.Χ. στα χρόνια του τρομερού διωγμού του Διοκλητιανού, του τελευταίου και τρομερότερου όλων, κατά των Χριστιανών.

Αφορά την κοσμική ζωή της πλούσιας επιφανούς Ρωμαίας Φαβιόλας και τη σταδιακή μεταστροφή της. Κομβικό ρόλο σ’ αυτό παίζει αφενός η αυτοθυσία και η αποκάλυψη των μυστικών της νέας θρησκείας από την χριστιανή υπηρέτριά της και αφετέρου η άφοβη δημόσια ομολογία πίστης της πατρικίας Ρωμαίας εξαδέλφης της.

Όλα αυτά εν μέσω μηχανορραφιών και καταγγελιών από διάφορους στον αυτοκράτορα… και τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο, όταν ξαφνικά εμφανίζεται ένας τυχοδιώκτης από την Αντιόχεια, ένας αδίστακτος άνθρωπος χωρίς την παραμικρή ηθική αναστολή, τον οποίο κάποια, – δυστυχώς για αυτή, – τον ξέρει πολύ καλά…

Το έργο ανεβαίνει σε διασκευή και (ερασιτεχνική) σκηνοθετική επιμέλεια του Ιωάννη Τσιάτσιου, σκηνικά του Γιάννη Γεωργιάδη, μουσική του Γιώργου Αλεξόπουλου κι ενδυματολογική επιμέλεια & φροντιστήριο της Ελίνας Μιχμίζου, (νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε δημόσια το Θεσσαλικό Θέατρο για τον ευγενικό δανεισμό των περισσότερων κοστουμιών του έργου)…

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί Δήμητρα Δρομπίλα, Χρυσούλα Ζαγκότη, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Κατερίνα Κούκου, Στέλιος Κούκος, Αναστασία Μπουχώρη, Κωνσταντίνος Νικολακούλης, Ιωάννης Τσιάτσιος, Άννα Τσιτσιρίκα και Ελένη Φούκου.

Η πρεμιέρα της παράστασης  έχει οριστεί πρώτα ο Θεός για το Σάββατο 11/5 και θα παιχθεί επίσης, Κυριακή 12, Δευτέρα 13, Πέμπτη 16, Παρασκευή 17, Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Μαϊου, στο αμφιθέατρο του 4ου δημοτικού σχολείου Λαρίσης, (Ανθίμου Γαζή και Κουμουνδούρου), με ώρα έναρξης 9.15 μ.μ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις