ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

«Μαύρο» Πάσχα για χιλιάδες Λαρισαίους εργαζόμενους – Απλήρωτοι ακόμη και για 15 μήνες

Το μνημόνιο έφυγε, τουλάχιστον τύποις, όμως τα προβλήματα στην αγορά εργασίας παραμένουν ως μέγας εφιάλτης για χιλιάδες Λαρισαίους εργαζόμενους ή απολυμένους.

Σύμφωνα με στοιχεία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, πάνω από 4.000 εργαζόμενοι αυτή τη στιγμή είναι απλήρωτη για διάστημα από δύο μέχρι και 15 μήνες!

Όπως εξήγησε στο onlarissa.gr ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας κ. Τάσος Τσιαπλές «δυστυχώς η κατάσταση παραμένει σταθερά προβληματική, υπάρχουν χιλιάδες εν ενεργεία εργαζόμενοι που παραμένουν απλήρωτοι για χρόνο, ακόμη και για 15 μήνες». Ο κ. Τσιαπλές επικαλέστηκε μάλιστα επιχείρηση στο χώρο της υγείας, η οποία όπως είπε, οφείλει δεδουλευμένα ενός έτους σε εργαζόμενούς της, δίνοντας μόνον κάποιες «προκαταβολές».

Αντίστοιχη εικόνα διαπιστώνει το Εργατικό Κέντρο στις βιοτεχνίες και στον επισιτισμό, με τον πρόεδρο του να σημειώνει πως «παρόλο που υποθετικά είμαστε εκτός μνημονίων, τα προβλήματα συνεχίζονται. Πλέον σημαντικό αυτό της απλήρωτης αλλά και της ανασφάλιστης εργασίας».

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΓΙΑ… 15 ΧΡΟΝΙΑ!

Ακόμη χειρότερη είναι η κατάσταση για τους πρώην εργαζόμενους, δηλαδή για Λαρισαίους των οποίων οι επιχειρήσεις έκλεισαν, με χαρακτηριστικά τα παραδείγματα των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Τα ποσά που τους οφείλονται είναι πολύ υψηλά, δεκάδες χιλιάδες ευρώ, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Φαρσάλων, υπάρχουν πρώην εργαζόμενοι που έχουν λαμβάνειν δεδουλευμένα για πάνω από 15 χρόνια! «Στη δε, ΕΑΣ Ελασσόνας, υπάρχουν πρώην εργαζόμενοι που δεν έχουν πάρει ούτε ευρώ…» συμπλήρωσε ο κ. Τσιαπλές.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις