ΛΑΡΙΣΑ

Με τον Δήμαρχο Λαρισαίων συναντήθηκε ο Π. Γούλας

Με το Δήμαρχο Λαρισαίων, Απόστολο Καλογιάννη, συναντήθηκε τη Μ. Πέμπτη ο υποψήφιος Δήμαρχος Λαρισαίων Παναγιώτης Γούλας, συνοδευόμενος από ομάδα υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης «Πρωτοβουλία Αξιών».

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα λειτουργίας του Δήμου, ενώ ζητήθηκε ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση του Δήμου Λαρισαίων.

Πιο συγκεκριμένα από την πλευρά του κ. Γούλα ζητήθηκε ενημέρωση:

– Για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού και τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου.

– Για το δεσμευμένο ποσό σε έργα του Δήμου από το ΕΣΠΑ και το Πράσινο Ταμείο

– Για τις ελλείψεις του προσωπικού

Επίσης ζητήθηκαν διευκρινήσεις για τις προθέσεις της δημοτικής αρχής αναφορικά με την αξιοποίηση της έκτασης του ΕΘΙΑΓΕ.

Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Γούλας έκανε την εξής δήλωση:

« Συναντηθήκαμε σήμερα με τον Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Καλογιάννη και συζητήσαμε για θέματα που αφορούν στη λειτουργία του Δήμου Λαρισαίων.

Είναι σημαντικό , ιδιαίτερα στο κομμάτι των οικονομικών του Δήμου να υπάρχει πλήρης και ουσιαστική ενημέρωση, όχι μόνο των υποψηφίων αλλά του συνόλου των πολιτών.

Η διαχείριση του δημοσίου χρήματος αλλά και των χρημάτων των ίδιων των πολιτών (είναι γνωστό ότι οι κρατικές χρηματοδοτήσεις στην αυτοδιοίκηση αποτελούν ποσοστό επί της φορολογίας των πολιτών), αποτελεί κρίσιμο ζήτημα.

Για να γνωρίζουν όλοι το τι ακριβώς συμβαίνει με την πορεία των οικονομικών, ιδιαίτερα σε Δήμους σαν τον δικό μας, που διαχειρίζονται πολλά χρήματα, πρέπει η Δημοτική Αρχή να θεσμοθετήσει συγκεκριμένες διαδικασίες ενημέρωσης, σε τουλάχιστον εξαμηνιαία βάση.

Εμείς θα προτείνουμε συγκεκριμένη, απλή και κατανοητή από όλους διαδικασία, στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και ελπίζω να συμφωνήσουν όλοι σε αυτή.

Για την οικονομική διαχείριση θα καταθέσουμε συγκεκριμένες προτάσεις αμέσως μετά το ΠΑΣΧΑ , με στόχο τον τερματισμό των υπερβολών και των σκιών που αυτές αφήνουν, στις απευθείας αναθέσεις.

Τέλος όπως είπαμε και στο Δήμαρχο είμαστε σαν παράταξη ριζικά αντίθετοι σε λογικές όξυνσης και καταστάσεις διχασμού την προεκλογική περίοδο. Αυτό σημαίνει ότι από τη δικιά μας μεριά , θα επιδιώξουμε ήπιο πολιτικό κλίμα και πολιτικό περιβάλλον που θα μπορούν να ακουστούν οι διαφορετικές προτάσεις, για να μπορέσει να αποφασίσει  ο πολίτης , με τις καλύτερε δυνατές συνθήκες.

Η Λάρισα για να πάει μπροστά θέλει συνεργασίες και όχι διχασμό», κατέληξε ο υποψήφιος Δήμαρχος Λαρισαίων.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες