ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ζευγάρι κλεφτών πέρασε και από τον Βόλο

Πέρασμα και από τον Βόλο είχε κάνει ζευγάρι δραστών, που είχε βάλει στο στόχαστρο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορίας κινητής τηλεφωνίας και σούπερ μάρκετ αφαιρώντας από ποτά και είδη προσωπικής υγιεινής μέχρι συσκευές και εξαρτήματα κινητής τηλεφωνίας.

Πρόκειται για έναν 30χρονο και μία 23χρονη που δρούσαν από κοινού και προχώρησαν σε συνολικά 29 περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα της Βορείου Ελλάδος και της Θεσσαλίας. Το ζευγάρι φαίνεται ότι δρούσε ανενόχλητο για σχεδόν τέσσερα χρόνια αποσπώντας λεία συνολικής αξίας άνω των 18.000 ευρώ.

Υστερα από συστηματική και ενδελεχή έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών, εξιχνιάστηκαν 29 περιπτώσεις κλοπών που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 31-01-2015 έως 21-03-2019, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος «σούπερ μάρκετ» και καταστήματα εμπορίας κινητής τηλεφωνίας, σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας μεταξύ των οποίων και ο Βόλος. Το ζευγάρι διέπραξε 29 κλοπές, αφαιρώντας φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, ανταλλακτικά ειδών προσωπικής υγιεινής και καλλυντικά από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος «σούπερ μάρκετ», καθώς και συσκευές κινητών τηλεφώνων από καταστήματα εμπορίας κινητής τηλεφωνίας.

Τις 21 περιπτώσεις τις είχαν διαπράξει από κοινού, ενώ τις οχτώ τις είχε διαπράξει ο 30χρονος μόνος του. Κατόπιν των ενταλμάτων σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους, οργανώθηκε επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Γρεβενών, προχθές το μεσημέρι στην Θεσσαλονίκη, όπου εντοπίστηκαν οι δράστες και συνελήφθησαν, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι τους επτά συσκευές κινητών τηλεφώνων, δύο κάρτες sim, μία συσκευασία κινητού τηλεφώνου και δέκα καλλυντικές κρέμες.

Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούσαν πέντε καταδικαστικές αποφάσεις, εκ των οποίων μία απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης με ποινή κάθειρξης έξι ετών για ληστεία. Όπως διαπιστώθηκε, η αξία των αφαιρεθέντων προϊόντων, ανέρχεται συνολικά, τουλάχιστον, στο χρηματικό ποσό των 18.466 ευρώ.

Πηγή: taxydromos.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις