ΛΑΡΙΣΑ

Στο Ζάππειο Μέγαρο ο Γιώργος Καραβάνας

Σε δελτίο τύπου που απέστειλε ο Μοριακός Βιολόγος και πολιτευτής της Ν.Δ. Γιώργος Καραβάνας, αναφέρονται τα εξής: “Με μια μεγαλειώδη τελετή στο Ζάππειο Μέγαρο ξεκίνησε χθες την προεκλογική του εκστρατεία για το αξίωμα του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο αρχηγός του EPP (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα) Μάνφρεντ Βέμπερ. Η βραδιά, όπως ήταν αναμενόμενο, ήταν γεμάτη συμβολισμούς. Μοναδικός πολιτευτής της ΝΔ από τη Λάρισα, που ήταν παρόν στην κλειστή εκδήλωση (οι προσκεκλημένοι έφεραν αυστηρά προσωπικές προσκλήσεις), ο Μορ. Βιολόγος Γιώργος Καραβάνας, γεγονός που αποδεικνύει και τις στενές του σχέσεις με την παρούσα ηγεσία του κόμματος.

Ήταν στον ίδιο χώρο όταν την ίδια εποχή, πριν από ακριβώς 40 χρόνια, ο εθνάρχης Κων/νος Καραμανλής υπέγραψε την ένταξη της χώρας μας στην ΕΟΚ – ένταξη χωρίς την οποία η χώρα μας θα είχε πάρει μια πολύ δυσμενέστερη πορεία.

Ασφαλώς, η πολύ τιμητική για τη χώρα μας επιλογή της ως τόπος εκκίνησης της προεκλογικής εκστρατείας του Βέμπερ έχει κι αυτή τους συμβολισμούς της. Καταρχήν αποτελεί αναγνώριση του γεγονότος ότι η Δημοκρατία ξεκίνησε από εδώ – κάτι που ο Μανφρεντ Βέμπερ τόνισε πολλάκις στην ομιλία του. Ο Βέμπερ, ως Βαβαρός, είναι θαυμαστής και φίλος της Ελλάδας. Επιπλέον, αποτελεί υποψήφιο για την προεδρία που – για πρώτη φορά – δεν προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ή την Κομισιόν αλλά από το ευρωκοινοβούλιο, κάτι που του δίνει πρόσθετη πολιτική νομιμοποίηση. Τέλος, όπως τόνισε και στην ομιλία του, θέτει ως κύριο στόχο της εκστρατείας του τη στρατηγική νίκη επί του εθνικισμού και του λαϊκισμού και έχει λόγους να θέλει να ξεκινήσει την εκστρατεία του από μια χώρα που βιώνει ακόμα και σήμερα μια εθνικολαϊκιστική κυβέρνηση.

Στο τέλος της εκδήλωσης, σε μια συμβολική κίνηση που γέννησε συναισθήματα, ο Μάνφρεντ Βέμπερ υπέγραψε ενώπιον του ακροατηρίου του Ζαππείου ένα «συμβόλαιο με τους ευρωπαίους πολίτες», που περιλαμβάνει τις βασικές θέσεις της ατζέντας του ίδιου και του EPP, τις οποίες δεσμεύεται έναντι των ευρωπαίων πολιτών να προωθήσει εφόσον εκλεγεί. Ζήτησε μάλιστα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «να αποτελέσει ελεγκτή της εφαρμογής αυτών των δεσμεύσεων, από τη θέση του αυριανού πρωθυπουργού της Ελλάδας».

Στην εκδήλωση παρέστη ανάμεσα σε άλλους και ο Πρέσβης ε.τ. Αλέξανδρος Μαλλιάς, με τον οποίο ο Γιώργος Καραβάνας συνδέεται από καιρό με στενή φιλική σχέση. Οι δυο τους συζήτησαν κυρίως θέματα που άπτονται της εξωτερικής μας πολιτικής καθώς και την προσεχή παρουσίαση στην Καρδίτσα πρόσφατου βιβλίου του κου Μαλλιά για το «Μακεδονικό».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις