ΕΛΛΑΔΑ

Στο εδώλιο 36χρονος για απόπειρα βιασμού αξιωματικού του Στρατού

Στο εδώλιο θα καθίσει σε λίγες ημέρες ένας 36χρονος από τη Θεσσαλονίκη, κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού μίας νεαρής αξιωματικού του Στρατού στην Κω.

Ο άνδρας, ο οποίος είχε συλληφθεί στο νησί του Ιπποκράτη πριν από οκτώ χρόνια, θα δικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου στις αρχές Μαΐου.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η γυναίκα, το περιστατικό είχε γίνει στις 6:30 το πρωί της Πρωτοχρονιάς του 2011, στην περιοχή Εξάρχεια στην Κω. Εκείνη την ώρα η 24χρονη υπολοχαγός επέστρεφε στο σπίτι της έπειτα από διασκέδαση με φίλους και φίλες της.

Κάποια στιγμή, όμως, την πλησίασε ο τότε 28χρονος, ο οποίος προσπάθησε να την ακινητοποιήσει γρονθοκοπώντας τη. Κατόπιν κατέβασε το παντελόνι του και επιχείρησε να την κακοποιήσει σεξουαλικά, αλλά η 24χρονη, παρά τα χτυπήματα, αντιστάθηκε και τελικά ο άνδρας έφυγε άρον – άρον, καθώς έγινε αντιληπτός από περαστικούς.

Η γυναίκα κατήγγειλε το περιστατικό στο Τμήμα Ασφαλείας Κω, αστυνομικοί του οποίου κατάφεραν την επόμενη το μεσημέρι να συλλάβουν τον επίδοξο βιαστή. Ο 28χρονος προσήχθη στον εισαγγελέα Κω, ο οποίος άσκησε εις βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος – μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους – και την καταβολή εγγυοδοσίας ύψους 3.000 ευρώ.

Η δίκη είχε προσδιοριστεί να γίνει στις 7 Ιανουαρίου, αλλά πήρε αναβολή για τις 6 Μαΐου.

Πηγή: Espresso

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις