ΛΑΡΙΣΑ

Φώτης Τζατζάκης: Η Λάρισα έχει ανάγκη από πολίτες που νοιώθουν τη συμμετοχή στα κοινά, δικαίωμα και υποχρέωση συνάμα

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό "Λάρισα Μπροστά" μιλά στο onlarissa.gr

Ο Λαρισαίος οικονομολόγος και καθηγητής οικονομικών Φώτης Τζατζάκης μπαίνει για πρώτη φορά στον αυτοδιοικητικό στίβο, όντας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό “Λάρισα Μπροστά” και την υποψήφια δήμαρχο Ρένα Καραλαριώτου.

Ο ίδιος, μιλώντας στο onlarissa.gr, εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν σ’ αυτή του την απόφαση, σημειώνοντας ότι “η κοινωνία έχει ανάγκη από πολίτες με την αρχαιοελληνική σημασία του όρου, δηλαδή ανθρώπους υπεύθυνους, ενημερωμένους, που νοιώθουν τη συμμετοχή στα κοινά, δικαίωμα και υποχρέωση συνάμα”.

Για την επιλογή του να συμπορευτεί με τη Ρένα Καραλαριώτου, εξηγεί ότι τη θεωρεί “ακριβοδίκαιη, τίμια, εργατική, ικανή να λαμβάνει καίριες αποφάσεις και αρκούντως έμπειρη στο αυτοδιοικητικό γίγνεσθαι”.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ Απόστολο Ράιδο

Γιατί αποφασίσατε να είστε υποψήφιος και γιατί επιλέξατε τη Ρένα Καραλαριώτου;

Κύριε Ράιδο, καθημερινά γίνομαι δέκτης ερωτημάτων κοινωνικής και πολιτικής φύσης από τους μαθητές μου, γεγονός που αποτέλεσε για εμένα κίνητρο να καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια να είμαι ενημερωμένος πολύπλευρα, ώστε να παρέχω και σ’ εκείνους σφαιρική ενημέρωση. Πεποίθησή μου είναι πως η κοινωνία έχει ανάγκη από πολίτες με την αρχαιοελληνική σημασία του όρου, δηλαδή ανθρώπους υπεύθυνους, ενημερωμένους, που νοιώθουν τη συμμετοχή στα κοινά, δικαίωμα και υποχρέωση συνάμα. Πασχίζω με όλες μου τις δυνάμεις να εμφυσήσω στους μαθητές μου την αγάπη για τη Δημοκρατία, την πολιτική, την κοινωνία, ώστε να γίνουν ενεργοί και ενημερωμένοι πολίτες. Πολιτεύομαι, λοιπόν, διότι οφείλω και επιθυμώ να επιδείξω συνέπεια λόγων και έργων. Πολιτεύομαι στο πλευρό της Ρένας Καραλαριώτου, διότι τη θεωρώ ακριβοδίκαιη, τίμια, εργατική, ικανή να λαμβάνει καίριες αποφάσεις και αρκούντως έμπειρη στο αυτοδιοικητικό γίγνεσθαι.

Ποια είναι η άποψη σας για τη σημερινή εικόνα της Λάρισας; Τι θα θέλατε να αλλάξετε πρώτα;

Κατά την ταπεινή μου άποψη, η Λάρισα έχει μείνει στάσιμη σε όσα θα έπρεπε να αποτελούν την αιχμή του δόρατος της, όπως το Αρχαίο θέατρο και ο Πηνειός ποταμός. Οφείλουμε ως επόμενη δημοτική αρχή να επιδείξουμε αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα σε αυτά τα δύο έργα πνοής για την πόλη. Επιπλέον, η Λάρισα είναι, εκτός του κέντρου, οι γειτονιές της, οι οποίες παρουσιάζουν σημάδια εγκατάλειψης, και εμείς οφείλουμε να στρέψουμε το ενδιαφέρον εκεί όπου οι ανάγκες των λαρισαίων πολιτών είναι μεγάλες.

Είστε εκπαιδευτικός και προετοιμάζετε κάθε χρόνο πλήθος μαθητών για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Πως μπορεί μία δημοτική αρχή να συμβάλλει στον τομέα της εκπαίδευσης;

Διδάσκω οικονομικά στην ιδιωτική εκπαίδευση τα τελευταία δέκα χρόνια. Οι νέοι αποτελούν πηγή έμπνευσης και ενέργειας για εμένα. Οφείλουμε να διερευνήσουμε κάθε δυνατότητα που έχουμε να σταθούμε δίπλα στα παιδιά και να μας νοιώσουν στήριγμα στη ζωή τους. Η εικόνα των σχολείων και των δημοτικών χώρων άθλησης επιβάλλεται να είναι αξιοπρεπέστατη. Οι συνθήκες υγιεινής και θέρμανσης επίσης. Ως επόμενη δημοτική αρχή είναι καθήκον μας να είμαστε αρωγοί σε κάθε εγχείρημα εξωστρέφειας των σχολείων, όπως συμμετοχή σε ημερίδες, διαγωνισμούς και σχολικά πρωταθλήματα.

Ποιο πιστεύετε ότι θα είναι το κριτήριο επιλογής ψήφου στις επικείμενες δημοτικές εκλογές;

Οι ψηφίσαντες στις επικείμενες δημοτικές εκλογές πιστεύω πως θα προτιμήσουν υποψηφίους, οι οποίοι είναι εργατικοί, παραγωγικοί και έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους στον εργασιακό και κοινωνικό τους βίο.

Για ποιο λόγο να επιλέξουν το Φώτη Τζατζάκη οι ψηφοφόροι;

Κύριε Ράιδο, δεν κατέρχομαι στις εκλογές για να τάξω τα πάντα στους πάντες. Επιζητώ την ψήφο των συμπολιτών μου, διότι αγαπώ τη Λάρισα και θέλω να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στην υλοποίηση κάθε ιδέας, πρότασης, σκέψης που θα κάνει την πόλη μας πιο όμορφη, πιο λειτουργική, πιο καινοτόμα!

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες