Viral

Συγκλονιστικό – Γυναίκα ξύπνησε από κώμα έπειτα από 27 χρόνια (φωτο)

Πέρασε 27 χρόνια σε κωματώδη κατάσταση. Η Μουνίρα Αμπντούλα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ήταν 32 χρονών όταν υπέστη σοβαρή εγκεφαλική ζημιά. Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, συγκρούστηκε με λεωφορείο κοντά στην Αλ Αΐν το 1991. Πέρυσι, ενώ νοσηλευόταν σε κλινική αποκατάστασης στη Γερμανία, άρχισε να κάνει θορύβους καθώς προσπαθούσε να καλέσει τον γιο της Ομάρ, όταν τον άκουσε να μαλώνει μέσα στο δωμάτιό της.

Μέρες μετά ψέλλισε το όνομά του για πρώτη φορά έπειτα από δεκαετίες και τώρα μπορεί να ψάλει προσευχές και να συζητήσει με τους αγαπημένους της. Ο Ομάρ μίλησε για την αξιοθαύμαστη ανάρρωσή της μιλώντας στην εφημερίδα The National, περιγράφοντας πόσο ενθουσιάστηκε όταν η μητέρα του άρχισε να μιλά ξανά.

Ο ίδιος ήταν τεσσάρων χρονών όταν συνέβη το ατύχημα. Η μητέρα του μαζί με τον θείο του έφθασαν στον παιδικό σταθμό για να τον πάρουν καθώς δεν υπήρχαν διαθέσιμα λεωφορεία. Ο αδερφός της Μουνίρα οδηγούσε το αυτοκίνητο, ενώ η μητέρα με το παιδί ήταν στο πίσω κάθισμα όταν το λεωφορείο συγκρούστηκε μαζί τους.

Η γυναίκα έπεσε πάνω στον γιο της για να τον προστατεύσει. Εκείνη υπέστη βαρύτατο τραυματισμό στο κεφάλι ενώ εκείνος μόνο έναν μώλωπα.

Η Μουνίρα μεταφέρθηκε σε κλινική στο Λονδίνο, όπου οι γιατροί διέγνωσαν την κωματώδη κατάστασή της. Ήταν αδύνατο να ανταποκριθεί αλλά αισθανόταν τον πόνο. Επέστρεψε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και από τότε νοσηλευόταν διασωληνωμένη. Τον Απρίλιο του 2017 ο πρίγκιπας του Άμπου Ντάμπι ενδιαφέρθηκε για την υπόθεσή της και έδωσε χρήματα στην οικογένεια για τη νοσηλεία. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στη Γερμανία όπου υπεβλήθη σε επεμβάσεις για να αποκατασταθεί το πρόβλημα στους μύες της ενώ της παρασχέθηκε αγωγή για να βελτιωθεί η ποιότητα του ύπνου της. Έναν χρόνο μετά άρχισε να βγάζει διάφορους θορύβους και μέσα σε τρεις ημέρες φώναξε τον γιο της με το όνομά του. Κι ενώ πλέον μπορεί να κάνει συζήτηση με τους δικούς της ανθρώπους ακόμη χρειάζεται φυσιοθεραπεία για να ξεπεραστούν τα μυικά προβλήματα έπειτα από δεκαετίες ακινησίας.

Πηγή: Daily Mail

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις