ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ψηφίστηκε από το ΔΣ η ελεγχόμενη στάθμευση – Νέες αλληλοκατηγορίες ανάμεσα σε Καλογιάννη και Καραλαριώτου

Δημιουργία 1172 θέσεων ελεγχόμενης στάθμευσης, όπως προβλέπει το σχέδιο που κατέθεσε η δημοτική αρχή και ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, προχωράει το επόμενο διάστημα στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Καλογιάννη το σχέδιο της ελεγχόμενης στάθμευσης είναι ένα από τα τρία κομμάτια του συνολικού πρότζεκτ, που αφορά την στάθμευση στην πόλη της Λάρισας. Τα υπόλοιπα δυο είναι η στάθμευση των κατοίκων, που προβλέπει τη δημιουργία 4000 θέσεων και η ελεύθερη στάθμευση, που αφορά την Ηρώων Πολυτεχνείου, και προβλέπει τη δημιουργία 300- θέσεων στάθμευσης.

«Αυτή είναι η απάντηση της δημοτικής αρχής σε όσους υποστηρίζουν πως διώχνουμε το αυτοκίνητο από το κέντρο. Εμείς οργανώνουμε την στάθμευση και την κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης. Το σχέδιο αυτό είναι ένα συνοδό σχέδιο του ΣΒΑΚ, το οποίο αποτελεί το ολοκληρωμένο σχέδιο με το οποίο η Λάρισα θα αλλάξει εντελώς μορφή», υποστήριξε στην παρέμβασή του ο κ. Καλογιάννης.

Στη συνεδρίαση είχε προηγηθεί η αποχώρηση της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κας Ρένας Καραλαριώτου, μετά από λεκτική διαμάχη που είχε με τον κ Καλογιάννη. Πιο συγκεκριμένα, συζητώντας την πρόταση της δημοτικής αρχής για σύναψη συμφωνίας του δήμου Λαρισαίων με την εταιρεία Εγνατία, ώστε να διενεργηθεί ο διαγωνισμός για την αντικατάσταση του ηλεκτροφωτισμού της πόλης, η κα Καραλαριώτου, κατηγόρησε την δημοτική αρχή για αδυναμία παραγωγής έργου στα πέντε χρόνια θητείας, κάτι που αποδεικνύεται από την εν λόγω πρόταση της δημοτικής αρχής. «Βρήκατε μια μελέτη έτοιμη για το θέμα, είχατε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, και αντί να προχωρήσετε στην υλοποίηση, δεν κάνατε απολύτως τίποτα, με αποτέλεσμα, ένα μήνα πριν τις εκλογές να φέρνετε την πρόταση αυτή», υποστήριξε η κα Καραλαριώτου.

«Δεν βρήκαμε καμία μελέτη», ανταπάντησε ο κ. Καλογιάννης, «παρά μόνο μια χρηματοδότηση που αφορούσε μαγνητικές επαγωγές. Η τακτική σας είναι να δημιουργείτε σκιές εκεί που δεν υπάρχουν. Δεν θα σας ακολουθήσω στο παιχνίδι της όξυνσης», επεσήμανε ο δήμαρχος Λαρισαίων, προκαλώντας την αντίδραση της κας Καραλαριώτου.

Λ.Π.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες