ΛΑΡΙΣΑ

Επίσκεψη υπ. Δημάρχου Π. Γούλα στον ΕΛΓΟ “ΔΗΜΗΤΡΑ”

«Καλά τα σχέδια επί χάρτου, καλοί οι αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί , καλή και η προεκλογική φαντασία. Η πραγματική αξιοποίηση όμως της έκτασης του ΕΘΙΑΓΕ που παραχωρήθηκε στο Δήμο , δεν μπορεί να γίνει χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η γνώμη των εργαζομένων σε αυτό», τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Λαρισαίων . Παναγιώτης Γούλας, ο οποίος επισκέφθηκε τη Μ. Τρίτη το Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών, συνοδευόμενος από μέλη της δημοτικής παράταξης ΠΡ.ΑΞΙ.

Τον κ. Γούλα υποδέχθηκαν οι εργαζόμενοι και ο διευθυντής του Ινστιτούτου κ. Λεωνίδας Τούλιος ο οποίος τον ενημέρωσε για τα κύρια προβλήματα του Ινστιτούτου.

Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας ανάμεσα στον ΕΛΓΟ και το Δήμο Λαρισαίων.

Έγινε διεξοδική συζήτηση με το επιστημονικό προσωπικό για την παραχώρηση του πειραματικού αγροκτήματος του ΕΛΓΟ στο δήμο Λαρισαίων παρά τις διαφορετικές προτάσεις και θέσεις των εργαζομένων, τις αντίθετες εισηγήσεις του ΓΕΩΤΕΕ, του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας και των παραγωγικών φορέων.

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη δήθεν αξιοποίηση του αγροκτήματος με την εγκατάσταση των προσκόπων ως “φυλάκων του περιβάλλοντος”, τη δημιουργία μουσείου εδαφών και ξενώνων για καλλιτέχνες.

Ανέφεραν επίσης ότι στα τρία περίπου χρόνια από την παραχώρηση του αγροκτήματος, ο δήμος δεν έκανε το παραμικρό για τη φύλαξη του χώρου, τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών και  την καταστροφή των ζιζανίων.

Τα έξοδα  για τα παραπάνω εξακολουθούν και επιβαρύνουν το Ινστιτούτο του ΕΛΓΟ. Οι εργαζόμενοι στο Ινστιτούτο υπενθύμισαν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος παίρνει εκτάσεις από το Ινστιτούτο και δεν τις αξιοποιεί. Κάποια έκταση 70 στρεμμάτων που παραχωρήθηκε στην παλαιά περιφερειακή οδό Τρικάλων , το 2007, έχει μεταβληθεί σε χώρο απόθεσης μπάζων και απορριμμάτων !

Ο υποψήφιος Δήμαρχος  επισκέφθηκε και τα εργαστήρια του Ινστιτούτου όπου ενημερώθηκε για τα ερευνητικά, εθνικά και διεθνή προγράμματα, τα οποία υλοποιούνται καθώς και για τις ερευνητικές εργασίες στη δημιουργία νέων ποικιλιών και ορθολογικής διαχείρισης φυσικών πόρων.

Ο κ. Γούλας, συμφώνησε με τις απόψεις των εργαζομένων και τόνισε ότι μετά τις δημοτικές εκλογές, για όλα τα  θέματα θα γίνει ουσιαστική διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους.

Υποσχέθηκε επίσης, ότι λόγω της μακροχρόνιας επαγγελματικής ενασχόλησής του με την αγροτική έρευνα, να βοηθήσει στην πραγματική συνεργασία του δήμου με τους φορείς της εκπαίδευσης και της έρευνας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες