Θωμάς Ρετσιάνης

Δεν είναι θέμα ύφους, είναι θέμα ήθους

Ο κ. Τσίπρας δεν παρείχε απλώς πολιτική κάλυψη στον υπουργό Πολάκη σήμερα μιλώντας για αψύ ύφος των Σφακιάνων και τονίζοντας πως τα μεγάλα και σημαντικά είναι άλλα.

Δημόσια και επίσημα όχι μόνο προστάτευσε την ανηθικότητα και την χυδαιότητα, αλλά έχτισε ένα πλαίσιο επιχειρημάτων και μορφοποίησε μια πολιτική και επικοινωνιακή τακτική που αφήνει απ’έξω και μάλιστα καταγγέλοντας ως επουσιώδες το μείζον και στοχεύει στην διαρκή αναμόχλευση φτηνών λαικισμών, γαργάλημα ταπεινών ενστίκτων και επικίνδυνων προκαταλήψεων καθώς και αναζωπύρωση σκανδαλολογίας και (επαν)εφεύρεσης εχθρών.

Και ποιο είναι το μείζον; Η ηθική, ο ορθός πολιτικός λόγος, η ουσία της δημοκρατίας που εμπεριέχει την ελευθερία, την ισοπολιτεία, το σεβασμό, το μέτρο, την αλήθεια. Όλα αυτά για τον πρωθυπουργό είναι επουσιωδη ή μάλλον στέκεται απέναντί τους εχθρικά γιατί πρεσβεύει κάτι άλλο.

Η ζημιά που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια από τον δηλητηριώδη λόγο της παρούσας εξουσίας διαπερνά το σύνολο της κοινωνίας. Και αν στην αρχή υπήρχε μια συγκάλυψη, έστω επικοινωνιακά, σήμερα φαίνεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός απροκάλυπτα να ρητορευει υπέρ του ανήθικου.

Δεν υπάρχουν μικρά και μεγάλα στη δημοκρατία. Οφείλουμε να μην επιτρέψουμε να συνεχιστεί η ζημιά αυτή στη κοινωνία και τη δημοκρατία μας. Δεν είναι θέμα ύφους. Είναι θέμα ήθους.

Είναι πλέον θέμα όλων των δημοκρατικών πολιτών και έχουμε όλοι ευθύνη να διαλέξουμε ένα μέλλον χωρίς το δηλητήριο της σημερινής εξουσίας, όπως αυτή εκφράστηκε σήμερα από τον κ. Πολάκη και τον κ. Τσίπρα.

Θωμάς Ρετσιάνης / Μαιευτήρας – Γυναικολόγος

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες