ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές 2019 – Μητσοτάκης στον Alpha: Καμπάνια για τη «real Macedonia»!

Καμπάνια για την «πραγματική Μακεδονία» θα ξεκινήσει η ΝΔ, όπως αποκάλυψε στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μάλιστα, υποστήριξε ότι τούτο δεν συνιστά παραβίαση της συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς, όπως είπε, «αυθεντική Μακεδονία είναι η δική μας Μακεδονία».

Εξήγησε δε πως αυτή είναι μια λύση από στη στιγμή που πλέον η συμφωνία κυρώθηκε και παράγει αποτελέσματα, οπότε δεν μπορεί ν’ ακυρωθεί, όπως θα επιθυμούσε ο ίδιος και η ΝΔ, κατηγορώντας παράλληλα τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν έχει απαντήσει για ποιο λόγο «δώσαμε γλώσσα και ταυτότητα» στους γείτονες.

Ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε, εξάλλου, ότι μίλησε για την κατάργηση του δώρου Χριστουγέννων, όπως τον κατηγορεί η κυβέρνηση, δηλώνοντας ότι δεν έχει τέτοια πρόθεση και κατηγόρησε αντιθέτως την κυβέρνηση για fake news. Ταυτόχρονα, υπερασπίστηκε τον Μάνφρεντ Βέμπερ και το ρόλο του, με τον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν να φτάνει αύριο στην Αθήνα, προκειμένου να ξεκινήσει την προεκλογική του καμπάνια για τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου. «Το να έρχεται ο Έλληνας πρωθυπουργός και να χαρακτηρίζει μια ευρωπαϊκή προσωπικότητα ως ανθέλληνα πάει πολύ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Σε ό,τι αφορά τις ευρωεκλογές, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η ΝΔ θα επικρατήσει του ΣΥΡΙΖΑ και σχολίασε πως ο κ. Τσίπρας δεν τολμά να κάνει εθνικές εκλογές, γιατί ξέρει ότι θα χάσει. «Θέλει να κρατηθεί στην εξουσία, αλλά θα χάσει σε δύο δόσεις», σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ. Ειδικά για τις δημοσκοπήσεις, σχολίασε πως τις βλέπει μ’ ενδιαφέρον,, αλλά δεν είναι τίποτε παραπάνω από μια φωτογραφία της στιγμής, επιμένοντας απλώς ότι η νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές πρέπει να είναι μια «καθαρή νίκη» για το κόμμα του.

Αναφορικά με τις καταγγελίες Μαρινάκη, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι δεν υπήρξε αντίδραση εκ μέρους της κυβέρνησης ή του Νίκου Παππά, πολλώ δε μάλλον προσφυγή στη Δικαιοσύνη από τη στιγμή που ισχυρίζονται πως δεν είναι αληθή όσα κατήγγειλε ο εφοπλιστής. «Εγώ έχω τυπικές σχέσεις με τον κ. Μαρινάκη, όπως έχω με όλους τους επιχειρηματίες», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις της κυβέρνησης για στενές επαφές των δυο τους. Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «εγώ δεν έχω σχέσεις με τη διαπλοκή ούτε έρχομαι να εξαργυρώσω κάποια γραμμάτια την επόμενη μέρα» και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα και τα κυβερνητικά στελέχη για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Ειδικά δε για την υπόθεση Novartis, τόνισε ότι «δεν έχω αμφιβολία πως υπήρξε σκάνδαλο, αλλά δεν αφορούσε το κάδρο των πολιτικών προσώπων, έτσι όπως στήθηκε από τον κ. Τσίπρα».

Για την οικονομία, ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι καλώς αποπληρώνονται πρόωρα τα δάνεια του ΔΝΤ και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι επί δικής του διακυβέρνησης το οικονομικό κλίμα για την Ελλάδα θα είναι καλύτερο στις διεθνείς αγορές, διότι αυτό προεξοφλούν. «Το πραγματικό πρόβλημα είναι ποιον εμπιστεύονται οι επενδυτές», τόνισε, κατηγορώντας παράλληλα τον πρωθυπουργό και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι διέλυσαν τη μεσαία τάξη και δεν έχουν πλέον αξιοπιστία όταν λένε ότι θα την ανασυγκροτήσουν.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις