ΛΑΡΙΣΑ

Κέντρο κοινότητας και παιδικό σταθμό εγκαινίασαν Αγοραστός και Κολλάτος στους Γόννους (φωτο)

Τα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας και του Παιδικού Σταθμού Γόννων πραγματοποίησαν  το πρωί της Κυριακής ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο Δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος.

Στην έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε αγιασμός από τους, πατέρα Ιωάννη, πατέρα Παύλο και πατέρα Βασίλειο. Ακολούθησε ομιλία από τον Δήμαρχο Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτο και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ.Κώστα Αγοραστό .

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υποστήριξε τα εξής: 

«Με σχεδιασμό, στρατηγική και έχοντας ως «πυξίδα» τον άνθρωπο δημιουργήσαμε τα Κέντα Κοινότητας. Ένα σύγχρονο ΚΕΠ για τον άνθρωπο και τις ευάλωτες ομάδες, γι’  όλους εκείνους που χάνονται στη γραφειοκρατία, την πολυνομία και την κακονομία. Δημιουργήσαμε  ένα εργαλείο αντίστασης σε όλη αυτή τη διαδικασία προκειμένου να έχουμε ένα σωστά ενημερωμένο πολίτη.

Χρηματοδοτούμε τα Κέντρα Κοινότητας μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και συνεργαζόμαστε με του Δήμους δίνοντας τη δυνατότητα για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.  Αυτός είναι ο ρόλος του Κέντρου Κοινότητας, να μπορεί ο κόσμος να βρίσκει έναν οδικό χάρτη  στα λαβύρινθο των συναρμοδιοτήτων, της ανεργίας, των κοινωνικών επιδομάτων κλπ. Ένα χρήσιμο εργαλείο καθώς σ’ όλα τα Κέντρα Κοινότητας που λειτουργούν σήμερα στη Θεσσαλίας έχουν προστρέξει πάνω από 70.000 πολίτες.

Εγκαινιάζουμε, ακόμη, τον παιδικό σταθμό Γόννων. Χρειάζονται οι παιδικοί σταθμοί  άλλωστε εμείς χρηματοδοτούμε όλες τις ευπαθείς οικογένειες για να στέλνουν τα παιδιά τους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Από το 2015 μέχρι σήμερα, έχουμε στηρίξει με 35 εκατ. ευρώ σε όλη τη Θεσσαλίας τις ευπαθείς οικογένειες προκειμένου να πηγαίνουν τα παιδιά τους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς δωρεάν. Γι’ αυτό ότι γίνεται, γίνεται για τον άνθρωπο».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Τεμπών κ.Κώστας Κολλάτος στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Το Κέντρο Κοινότητας που εγκαινιάζουμε σήμερα στους Γόννους είναι μια νέα κοινωνική δομή και αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο στην υπηρεσία των πολιτών. 

Με τη δραστηριότητά του καταφέρνει να σταθεί στο πλευρό του πολίτης παρέχοντας τον υπεύθυνες απαντήσεις και λύσεις για ζητήματα που τον αφορούν. Λειτουργεί, συμπληρωματικά στις υπάρχουσες δομές του δήμου μας. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες αφορούν σε τρεις άξονες και αφορούν: στην υποδοχή και ενημέρωση των πολιτών, στη συνεργασία και διασύνδεση με υπηρεσίες και δομές κοινωνικής προστασίας και στην παροχή υπηρεσιών που αποσκοπούν στη βελτίωση του κοινωνικού επιπέδου και διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη και ένταξη στην αγορά εργασίας.  

Απευθύνεται σε πολίτες του Δήμου Τεμπών, σε ωφελούμενους του προγράμματος από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Σε άτομα που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού και σε ευάλωτες ομάδες (ΑΜΕΑ, ανέργους, μονογονεϊκές οικογένειες κλπ). Το Κέντρο Κοινότητας χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και λειτουργεί καθημερινά έχοντας δυο κοινωνικού λειτουργούς. 

Να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό, τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας και τους κατασκευαστές για την άψογη συνεργασία και άμεση υλοποίηση του έργου.

 Εγκαινιάζουμε ένα ακόμη σπουδαίο έργο για το Δήμο μας τον παιδικό σταθμό Γόννων. Είναι μεγάλη ικανοποίηση όταν οι κοπιώδες προσπάθειες φέρνουν αποτέλεσμα. Κύριο μέλημα μας  η φροντίδα των παιδιών που αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα αγαθά. Παραδίδουμε ένα παιδικό σταθμό με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν περιφερειακοί σύμβουλοι ,αντιδήμαρχοι ,δημοτικοί σύμβουλοι ,πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων και μέλη αυτών ,πρόεδροι συλλόγων και φορέων της περιοχής δημότες του Δ. Τεμπών .

Η εκδήλωση έκλεισε με χορευτικό απο τους μικρούς μας φίλους που ηταν και οι πρωταγονιστές της ημέρας!!!

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η δημοτική σύμβουλος κα Γεωργία Τσιόπα και η χοροδιδάσκαλος κα Βασιλική Κουκουθάκη.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες