ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Καλπασμός» ανόδου για τον Απόλλωνα Λάρισας – Επικράτησε 1-0 επί του Πλατανιά (φωτο – βίντεο)

Ο Απόλλων Λάρισας ζει το δικό του όνειρο! Η ομάδα από την μικρή συνοικία της Φιλιππούπολης στη Λάρισα βρίσκεται κοντά στο να γράψει ιστορία και να διεκδικήσει μέσω των μπαράζ την άνοδο της στην μεγάλη κατηγορία, κάτι το οποίο αποτελεί την μεγαλύτερη διάκριση της ομάδας από το 1930 που είναι το έτος ιδρύσεως του σωματείου!

Και αυτό γιατί επικράτησε σήμερα με 1-0 επί του Πλατανιά για την 29η αγωνιστική της Football League στο γήπεδο της Φιλιππούπολης και πέρασε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας έχοντας το παιχνίδι στην Αλικαρνασσό με τον Ηρόδοτο για την τελευταία αγωνιστική όπου θέλει μόνο νίκη για να πάρει το εισιτήριο των μπαράζ ανόδου.

Χρυσός σκόρερ ο συνήθης ύποπτος Λουκάο που με κεφαλιά με το… καλημέρα έβαλε τους «κυανόλευκους» μπροστά στο σκορ και οι υπόλοιποι κράτησαν το προβάδισμα μέχρι το τέλος.

Ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα ο κόσμος της Λάρισας που γέμισε το γήπεδο της Φιλιππούπολης και υποστήριξε τον Απόλλωνα μέχρι τη λήξη του αγώνα με τον Πλατανιά.

Προβάδισμα από νωρίς

Ο Απόλλων Λάρισας μπήκε εντυπωσιακά στο ματς με στόχο να πιέσει τον αντίπαλο και να πετύχει γρήγορο γκολ προκειμένου αφενός για να ελέγξει το ματς και αφετέρου να φύγει το άγχος από τα… πόδια των γηπεδούχων.

Οι «κυανόλευκοι» το πέτυχαν σε απόλυτο βαθμό αυτό. Μόλις στο 2′ ο Λίταινας πήρε μπάλα έξω-δεξιά, έκανε τη σέντρα στην αντίπαλη περιοχή, ο Λουκάο πήρε την καρφωτή κεφαλιά και έγραψε το 1-0 πετυχαίνοντας το 10ο φετινό τέρμα του σε όλες τις διοργανώσεις με την ομάδα του.

Ο Πλατανιάς προσπάθησε να απειλήσει στο 12′ και να απαντήσει στο τέρμα του Λουκάο, με τον Λουκίνα με κεφαλιά να απειλεί τον Μαντζάρη όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε με τον Απόλλωνα να διατηρεί τον έλεγχο του αγώνα και τον Πλατανιά να χάνει τον προσανατολισμό του στο γήπεδο.

Ήλεγχε το ματς

Στο 29′ ο Νίλι γέμισε στην περιοχή με ένα φάουλ από το ημικύκλιο του κέντρου, ο Καρατάσιος απομάκρυνε δίνοντας ύψος στην μπάλα και έδιωξε με δυσκολία ο Μαντζάρης μιας και η μπάλα πήρε τροχιά προς την εστία.

Στο 30′ καλή στιγμή για τον Απόλλωνα όταν εκτέλεσε κόρνερ ο Μπραμπίγια από δεξιά, η άμυνα του Πλατανιά δεν μπόρεσε να απομακρύνει σωστά, ο Λουκάο έστρωσε στον Λίταινα αυτός σούταρε όμως ο Γκοτ έδιωξε την προσπάθεια του Λαρισαίου μέσου.

Οι «κυανόλευκοι» είχαν την ευκαιρία να κλειδώσουν το ματς από το… 37′.  Ο Σκούπρα έκανε τη σέντρα από δεξιά, η μπάλα από τις κόντρες κατέληξε στον Τασιούλη που πλάσαρε τον Γκοτ όμως ο Κόρτσαμ πάνω στην γραμμή απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και πίεσαν τους φιλοξενούμενους και για δεύτερο τέρμα όμως με το 1-0 πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Είχε ευκαιρίες να το… «κλειδώσει»

Ο Απόλλωνας μπήκε ορεξάτος και στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο 50′, ωραίος συνδυασμός των Μαρκολίνο-Λουκάο, ο φορ του Απόλλωνα με τακουνάκι βρήκε τον Λίταινα, αυτός με μία επαφή σύγκλινε και σούταρε όμως ο Ρουσσάκης τον έκλεισε σωστά αλλοιώνοντας την πορεία της μπάλας η οποία κατέληξε στην αγκαλιά του Γκοτ.

Μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα στο 64′. Σε μία ωραία κόντρα-επίθεση, ο Λουκάο έβγαλε σε θέση βολής τον Μαρκολίνο με τον Βραζιλιάνο που βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Γκοτ να αστοχεί πιεζόμενος από τους αμυντικούς του Πλατανιά.

Τεράστιες ευκαιρίες για τον Πλατανιά

Ο Πλατανιάς άρχισε να γίνεται απειλητικός από εκεί και έπειτα με τον Γιάννη Τάτση να αλλάζει σχηματισμό από το 3-5-2 σε 4-4-2 διεκδικώντας κάτι καλύτερο από το ματς.

Στο 72′ το απευθείας φάουλ του Ποζατζίδη, λίγα μέτρα εκτός περιοχής, βρήκε το αριστερό δοκάρι του Μαντζάρη, ενώ στη συνέχεια η άμυνα του Απόλλωνα απομάκρυνε στην κορυφαία στιγμή της ομάδας των Χανίων για την ισοφάριση.

Στο 74′ ο Λουκίνας βρήκε χώρο εντός περιοχής και αριστερά, έκανε το σουτ, όμως ο Μαντζάρης μπλόκαρε.

Στο 76′ από εκτέλεση φάουλ του Νίλι, ο Παπανικολάου πήρε την κεφαλιά η οποία πέρασε άουτ, ενώ στο 77′ ο Παπουτσογιαννόπουλος έκανε το «μπάσιμο» στην περιοχή και σούταρε με το αριστερό διαγώνια όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 82′ ο Νίλι έβγαλε κάθετα τον Λουκίνα, αυτός βρέθηκε αρκετά πλάγια από αριστερά, έκανε όμως το σουτ αλλά αυτό το απομάκρυνε ο Μαντζάρης και στη συνέχεια η άμυνα του Απόλλωνα.

Για να φτάσουμε στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού και την φοβερή απόκρουση του Μαντζάρη.
Ο Ουές βγήκε από δεξιά και έκανε τη σέντρα, ο Μπιανκόνι από το ύψος της μικρής περιοχής πήρε την κεφαλιά και ο Μαντζάρης έκανε μία καταπληκτική απόκρουση κρατώντας το 1-0 για την ομάδα του.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο τέλος της αναμέτρησης ο Χατζής πήρε την κόκκινη κάρτα προκειμένου να χάσει την τελευταία αγωνιστική με τον Ηρόδοτο και να είναι σε θέση να αγωνιστεί στα μπαράζ ανόδου…

Τα στιγμιότυπα σε βίντεο:

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Λάρισας (Α. Μπελάι): Μαντζάρης, Σκούπρα, Κουρτεσιώτης, Σουλιώτης, Καρατάσιος, Λούκας Ράμος, Χατζής, Λίταινας (87′
Κοντοές), Μπραμπίγια (45′ λ.τ. Μαρκολίνο), Τασιούλης (70′ Γκουντρουμπής), Λουκάο.
Στον πάγκο: Γκέκας, Καμπέρης, Μπιμάι, Βαγενάς.

Πλατανιάς (Γ. Τάτσης): Γκολτζ, Ουές, Ποζατζίδης Στ., Τσαμούρης (58′ Παπουτσογιαννόπουλος), Ρουσάκης, Κόρτσαμ (83′ Λάζιτς), Μποσέτι, Παπανικολάου, Νίλι, Λουκίνας, Μπιανκόνι.
Στον πάγκο: Βασιλειάδης, Μάικιτς, Πουρτζίδης, Σμυρλάκης, Ποζατζίδης Θεοχ.

Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου).
Βοηθοί: Κωτούλας (Κιλκίς), Βρούζος (Πιερίας).
4ος: Καραντώνης (Ημαθίας)

Δείτε φωτογραφίες:

Πηγή: sportlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες