ΛΑΡΙΣΑ

Κ. Αγοραστός σε εκδήλωση στον Αμπελώνα: «Στηρίζουμε τις δράσεις των κοινωνικών φορέων για να αντιμετωπίσουμε όλα τα σοβαρά ζητήματα»

Σε εκδήλωση του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας – ΟΚΑΝΑ βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός με θέμα “ Ο εθελοντισμός και η κοινωνική προσφορά στα χρόνια της κρίσης – Προκλήσεις και Προοπτικές.”.

Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, συνδιοργάνωσαν το Κέντρο Πρόληψης Λάρισας – ΟΚΑΝΑ , ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών “Ελπίδα”, ο Φιλανθρωπικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελώνα «Η ΑΡΩΓΗ», ο Σύλλογος Γυναικών Αμπελώνα και το 1ο Σύστημα Προσκόπων Αμπελώνα.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Αγοραστός ανέφερε: Χαιρετίζω τη σημερινή εκδήλωση, την πρωτοβουλία του ΚΠ ΟΚΑΝΑ και των κοινωνικών φορέων του Αμπελώνα, που μας δίνουν την ευκαιρία μιας τόσο ξεχωριστής συνάντησης.

Μέσα στις  δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα και τη σκληρή καθημερινότητα για την μεγάλη  πλειοψηφία των πολιτών, η αυτοδιοίκηση, τώρα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, έχει χρέος να δείξει το δρόμο της δημιουργίας και της ελπίδας, στηρίζοντας μέσα από τη δράση μας όλους όσους είναι περισσότερο ευάλωτοι και αντιμετωπίζουν προβλήματα ακόμη και επιβίωσης , αλλά και όλους αυτούς, πολίτες και φορείς, που δίνουν αγώνα καθημερινά για να κάνουν μέσα από τον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά, ευκολότερη τη ζωή στους συνανθρώπους τους.

Κυρίως όμως, στηρίζοντας αυτές τις δράσεις, στηρίζουμε ο ένας τον άλλον και παράλληλα γινόμαστε οι ίδιοι παράδειγμα για τα παιδιά και τους νέους μας, για το πώς και αυτά θα προχωρήσουν, πώς μπορούν να στηριχθούν, πώς μπορούν να υπολογίζουν σε μας.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, συμμετέχει και  στηρίζει όλες τις αξιόλογες δράσεις των κοινωνικών φορέων και ειδικά τα τελευταία χρόνια, σε σύμπραξη με εκατοντάδες φορείς, δουλέψαμε σκληρά για να αντιμετωπίσουμε όλα τα σοβαρά ζητήματα.

Ειδικά  με τον ΟΚΑΝΑ, η συνεργασία μας είχε ως αποτέλεσμα να  ξεφύγουμε από τα κλασσικά και στενά όρια άσκησης της κοινωνικής περιφερειακής πολιτικής, που μέχρι τώρα ασχολούταν κυρίως με  υγειονομικού χαρακτήρα πληροφόρηση, καθώς δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε πλέον τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα με στείρα παροχή πληροφοριών.

Τολμήσαμε, δημιουργήσαμε και καινοτομήσαμε στο χώρο των κοινωνικών δομών, ανοίγοντας μια νέα εποχή.

Μια καινοτόμο και βραβευμένη διεθνώς δομή, το Εργαστήρι Ζωής, φέρνουμε και στο Δήμο Τυρνάβου και στον Αμπελώνα, με πρωτοποριακά τμήματα και αντικείμενα, παρέχοντας αυτό το έργο και στους ανθρώπους της περιφέρειας, αποκεντρώνοντας τις πολιτικές και δράσεις μας.  

Είναι ένα «στέκι ζωής» στο οποίο παράγονται καθημερινά γεγονότα,  στα οποία συμμετέχουν παιδιά, έφηβοι και ενήλικες με στόχο να αναδειχθεί η δύναμη της δημιουργίας και η πρόληψη να βρει γόνιμο έδαφος μέσα από την Τέχνη.

Πρόκειται για μια  συλλογική προσπάθεια που στοχεύει να προσφέρει ποιότητα  στη ζωή των πολιτών και κυρίως των παιδιών μας, ενώ αποτελεί υποχρέωση της αυτοδιοίκησης η οποία οφείλει να καινοτομεί και να ενισχύει παρόμοιες προσπάθειες. 

Εμείς χρηματοδοτούμε το έργο το οποίο ήδη αποδεικνύεται ότι είναι μεγάλου οφέλους  και παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον την πέρα από κάθε προσδοκία θετική ανταπόκριση της τοπικής κοινότητας , που επιβεβαιώνει την επιλογή μας.

Είναι χρέος μας και όραμά μας , να διασφαλίσουμε σε όλους πρόσβαση στη γνώση, στη στήριξη και στην παροχή ποιοτικών κοινωνικών υπηρεσιών.

Το ΚΠ ΟΚΑΝΑ ΛΑΡΙΣΑΣ, ο  ιστορικός αιμοδοτικός σύλλογος ΕΛΠΙΔΑ, ο φιλανθρωπικός και πολιτιστικός σύλλογος  ΑΡΩΓΗ, ο δραστήριος σύλλογος γυναικών Αμπελώνα και το 1ο σύστημα προσκόπων Αμπελώνα, στέλνουν σήμερα από τον Αμπελώνα ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, ανοίγουν νέα πεδία συνεργασίας και συνύπαρξης και αναδεικνύουν το πνεύμα του εθελοντισμού.

Σήμερα, στέλνουμε όλοι μαζί ένα μήνυμα δημιουργίας, συλλογικής προσπάθειας και άλλης οπτικής για τη σύγχρονη ζωή, με  πρωτοπορία και  καινοτομία στη δημιουργία θετικών κοινωνικών πόλων σε όλη τη περιφέρεια, με ανθρωπιά και αγάπη για τον συνάνθρωπο.

 Είναι για μένα στόχος ζωής, υπηρετώντας τη Θεσσαλία και το νομό Λάρισας, να δίνω όλες τις δυνάμεις μου, καθημερινά, για το συνάνθρωπο.

Για μένα, η  Περιφέρεια Θεσσαλίας,  δεν είναι απλώς μια διοικητική ενότητα, ούτε μια γεωγραφική περιοχή…

Είναι Άνθρωποι, μεγάλοι, μικροί, ανώνυμοι, επώνυμοι, σίγουρα διαφορετικοί, αλλά όλοι το ίδιο σπουδαίοι.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες