ΛΑΡΙΣΑ

Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας και τα μυστικά του καφέ!

Ένα ευχάριστο απόγευμα πέρασαν παλιοί και νέοι εθελοντές, αλλά και πολλοί φίλοι των Ενεργών Πολιτών Λάρισας την περασμένη Παρασκευή, στον φιλόξενο Πολυχώρο Αλληλεγγύης των Εν.Πο.Λ. στην οδό Λ. Κατσώνη 37.

Με πρόσχημα τον καφέ και τα… μυστικά του, δόθηκε η ευκαιρία να συναντηθούν, να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους, και να ανταλλάξουν απόψεις, γιατί το πολύ σπουδαίο έργο τους οι Εν.Πο.Λ., το βασίζουν πρωτίστως στη σύσφιξη των διαπροσωπικών τους σχέσεων, που τους επιτρέπει να συνεργάζονται καλύτερα, να οραματίζονται από κοινού και να δρουν πιο αποτελεσματικά προς όφελος της κοινωνίας.

Ένας νέος εθελοντής με ειδίκευση στην παραγωγή του καφέ, μύησε τους παραβρισκόμενους στα μυστικά του καλού καφέ, ενώ όλοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν από ένα φλιτζάνι αυτού του αρωματικού ροφήματος.
Η Λάρισα θεωρείται η πόλη του καφέ, καθώς είναι η αγαπημένη απόλαυση των πολιτών της. Δυστυχώς μερικοί ρηχά σκεπτόμενοι άνθρωποι, αυτό το θεωρούν κακό. Όμως τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Καφέ πίνουν όλοι στην Ευρώπη. Ενώ όμως οι άλλοι ευρωπαίοι πίνουν τον καφέ για την καφεΐνη του, για να ντοπάρουν τον οργανισμό τους, οι Έλληνες πίνουν τον καφέ για την… παρέα!

Ο καφές αποτελεί μια ιδιόμορφη ιεροτελεστία επικοινωνίας των ανθρώπων και φιλοσοφίας της ζωής! Είναι το πρόσχημα για να βρεθούν οι άνθρωποι σε παρέες και να τα πούνε! Να χαζολογήσουν, να κουτσομπολέψουν, να μαλώσουν για τα αθλητικά και τα πολιτικά, αλλά και για να ανταλλάξουν ιδέες, να μοιραστούν τις ανησυχίες τους, να εξομολογηθούν τους καημούς τους… Είναι μια μορφή ψυχοθεραπείας που χαλαρώνει το μυαλό από το άγος του σύγχρονου τρόπου ζωής, αλλά και συσφίγγει τις σχέσεις των ανθρώπων, θωρακίζοντας ασυναίσθητα, αλλά πολύ αποτελεσματικά, την κοινωνία!

Ας μην κατηγορούμε λοιπόν άδικα αυτή τη λατρεμένη συνήθεια των Ελλήνων, κι ας επωφεληθούμε από την ευεργετική επίδρασή του, τόσο στην εγρήγορσή μας, όσο και στην ψυχική μας διάθεση.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις