ΛΑΡΙΣΑ

Στο Δημαρχείο αποστολή της Ιταλικής πόλης Αβιάνο

Στενές σχέσεις των δυο πόλεων, μετά από ένα πολυνεκρο τροχαίο που σημειώθηκε 40 χρόνια πριν, έξω από την Λάρισα

Τον δήμαρχο  της Ιταλικής πόλης Αβιάνο κ. Illario de Marco Zompi, που πρόκειται να αδελφοποιηθεί με την Λάρισα, συνάντησε στο δημαρχείο ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Τάχος.

Ο δήμαρχος του Αβιάνο, βρίσκεται στην Λάρισα, επικεφαλής αποστολής της Ιταλικής πόλης, που συμμετέχει σε εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Σαμαριναίων Λάρισας.

Ως γνωστόν, οι σχέσεις της Λάρισας και του Αβιάνο είναι ιδιαίτερα στενές, αφού τις δυο πόλεις τις συνδέσει ένα δυσάρεστο γεγονός που συνέβη πριν σαράντα χρόνια. Ήταν 24 Μαΐου 1979 όταν το λεωφορείο που μεταφέρει χορευτές του ιταλικού συγκροτήματος «Federico Angelica» από την πόλη του Αβιάνο, εκτρέπεται από την πορεία του, και τουμπάρει στα χωράφια.  Επτά άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και πολλοί τραυματίστηκαν. .

\Στη Λάρισα σήμανε συναγερμός. Ασθενοφόρα πηγαίνουν και έρχονται μεταφέροντας νεκρούς και τραυματίες στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας. Η ανταπόκριση των φορέων και των κατοίκων της Λάρισας που έσπευσαν να δώσουν αίμα και να στηρίξουν τους Ιταλούς, φέρνει τις δυο πόλεις πολύ κοντά.

Σαράντα χρόνια μετά την τραγωδία, το ιταλικό χορευτικό συγκρότημα βρίσκεται ήδη στην πόλη μας, για να συμμετάσχει στις τριήμερες εκδηλώσεις.

Ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης, συναντήθηκε με τον δήμαρχο κ. Illario de Marco Zompi, τον υπεύθυνο του χορευτικού συγκροτήματος Michele Gasparetto και τα μέλη του χορευτικού συγκροτήματος. Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα με τους δυο δημάρχους να υπογραμμίζουν τις ιδιαίτερες σχέσεις των δυο πόλεων.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες