ΛΑΡΙΣΑ

Εμπαιγμός Σπίρτζη για το δρόμο Λάρισας – Φαρσάλων: Υπόσχονταν δημοπράτηση το 2018 και τώρα πετάει το μπαλάκι στην Περιφέρεια!

Στροφή 180 μοιρών πραγματοποιεί το υπουργείο Υποδομών σε ότι αφορά την κατασκευή νέου οδικού άξονα μεταξύ Λάρισας και Φαρσάλων, αφού ο υφιστάμενος δρόμος αποτελεί ένα από τα πλέον επικίνδυνα σημεία διέλευσης στο νομό.

Ο αρμόδιος υπουργός κ. Σπίρτζης, ο οποίος στα τέλη του 2017 σε απάντησή του στον βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργο Κατσιαντώνη υπόσχονταν πως ο νέος δρόμος θα δημοπρατηθεί εντός του 2018, σήμερα σε άλλη απάντησή του προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παπαδόπουλο, λέει πως το έργο είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας Θεσσαλίας!

Εάν δεν έχει συμβεί κάτι στο μεσοδιάστημα που να διαφεύγει του ρεπορτάζ, πρόκειται για πρωτοφανή εμπαιγμό από πλευράς κυβέρνησης, για ένα έργο που η καθυστέρησή του δεκαετίες τώρα, έχει κοστίσει πλήθος ανθρώπινων ζωών!

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Ήταν 7 Νοεμβρίου του 2017 όταν με δελτίο τύπου ο βουλευτής κ. Κατσιαντώνης, έδινε στη δημοσιότητα απάντηση του κ. Σπίρτζη σε σχετικό ερώτημά του, στην οποία ο υπουργός Υποδομών σημείωνε μεταξύ άλλων πως «οι απαιτούμενες μελέτες για τη βελτίωση η και τη χάραξη νέου οδικού άξονα για την παράκαμψη των ενδιάμεσων οικισμών βρίσκονται σε εξέλιξη, αφού εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή, ενώ αξιοποιούνται στάδια μελετών που έχουν εκπονηθεί και έχουν υποβληθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες» θέτοντας ως καταλυτικό χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωση της σύμβασης του έργου, το 2018.

Σήμερα ωστόσο, με νεότερο δελτίο τύπου ο κ. Παπαδόπουλος στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, σε ερώτησή του προς τον υπουργό Υποδομών, «αναφέρθηκε στη σύγκρουση αρμοδιοτήτων μεταξύ Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ένας δρόμος ο οποίος αποτελεί τον βασικό άξονα που συνδέει την κωμόπολη των Φαρσάλων με την πόλη της Λάρισας, καθώς επίσης χρησιμοποιείται κατά κόρον και από οχήματα βαρέως τύπου για παράκαμψη των διοδίων της Εθνικής Οδού. Η σημερινή του χρήση λοιπόν ουδεμία σχέση έχει με την αρχική χάραξη και τον σκοπό του εν λόγω έργου , έχοντας ως συνέπεια την φθορά του οδοστρώματος που σε συνδυασμό με την αυξημένη κίνηση,  δεν πληροί τις κατάλληλες προϋποθέσεις  ασφάλειας των οδηγών. Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη η αναβάθμιση και η συντήρηση του συγκεκριμένου οδικού άξονα και για το λόγο αυτό το Υπουργείο οφείλει να λύσει τα ζητήματα αρμοδιότητας τα οποία επικαλείται η Περιφέρεια Θεσσαλίας, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο».

Ο Υπουργός σε απάντησή του, ανέφερε ρητά ότι «τα Φάρσαλα είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, θα συνδράμουμε στην ωριμότητά τους αν ζητηθεί», καθιστώντας σαφές ότι υπεύθυνος για την υλοποίηση του έργου είναι η ίδια η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μπορεί να συνδράμει με οποιονδήποτε τρόπο, αν και εφόσον του ζητηθεί, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει ακόμα.

Έχει ενδιαφέρον πλέον να δούμε τα αντανακλαστικά τόσο της Περιφέρειας Θεσσαλίας όσο και της τοπικής κοινωνίας των Φαρσάλων που χρόνια τώρα βλέπει ένα χρόνιο και σοβαρότατο πρόβλημα να παραμένει στις καλένδες…

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις