ΛΑΡΙΣΑ

Δράσεις ευαισθητοποίησης για την εθελοντική αιμοδοσία από την ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων

Η ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων Λάρισας, με συντονίστρια την κα Ράνια Πινακά, γενικό ιατρό, διοργάνωσε δράσεις ευαισθητοποίησης και προώθησης της εθελοντικής Αιμοδοσίας, το πρωί της Πέμπτης 18/4/2019 στο χώρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  (πρώην ΤΕΙ).  Οι επισκέπτριες υγείας της δομής κα Έφη Παπανικολάου και κα Βάσια Παπαδούλη σε συνεργασία με τις επισκέπτριες υγείας της αιμοδοσίας του Γ.Ν.Λ κα Κυριακή Μαυρίδου, του Κέντρου Υγείας Λάρισας κα Αλεξάνδρα Καρρά, του Κέντρου Υγείας Αγιάς κα Αναστασία Λάππα, του Κέντρου Υγείας Γόννων κα Μαριάνθη Καρατόλιου και κα Ιωάννα Γιαννούλα, και της 1ης ΤΟΜΥ Αγίου Γεωργίου κα Μαρίνα Καραρήγα.

Οι επισκέπτριες υγείας της ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων Λάρισας πέτυχαν τη δημιουργική συνεργασία οχτώ Επισκεπτών Υγείας όλων των ανωτέρω φορέων. Αναδεικνύοντας το σημαντικό ρόλο που κατέχουν οι επισκέπτες υγείας στην προώθηση της αγωγής υγείας απευθύνθηκαν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου που παραβρέθηκαν την Πέμπτη από τις 10:οο πμ έως 13:00 μμ, στο χώρο του Πανεπιστημίου και τους ενημέρωσαν για τη σπουδαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας. Τόνισαν την αναγκαιότητα προσέλκυσης νέων αιμοδοτών και της ταυτόχρονης υποστήριξης της σταθερής προσφοράς αίματος από τους ήδη αιμοδότες.

Ο εθελοντισμός έχει την αξία της προσφοράς στο συνάνθρωπο.  Δεν είναι φιλανθρωπία και  δεν τελειώνει ποτέ, γιατί προσφέρεις από αυτό που είσαι και όχι από αυτό που έχεις!           Η εθελοντική Αιμοδοσία είναι ίσως, η ιερότερη των πράξεων εθελοντισμού, γιατί προσφέρει ζωή στον συνάνθρωπο. Είναι στάση ζωής, ανεξάρτητη από κοινωνικές και οικονομικές διακρίσεις. Το αίμα δεν παράγεται σε εργαστήρια, ούτε αντικαθίσταται από χημικές ουσίες ή φάρμακα, απλά μόνο προσφέρεται. Υποψήφιος αιμοδότης είναι κάθε υγιής άνθρωπος, ενώ υποψήφιοι δέκτες είμαστε όλοι!

Η δωρεά αίματος, μυελού των οστών και οργάνων αποτελούν πράξεις ανθρωπισμού και πολιτισμού από όλους μας.

Οι Επισκέπτες Υγείας τονίζουν πως για την κάλυψη των αναγκών αίματος του νομού, απαιτείται μεγαλύτερο ποσοστό  συμμετοχής από τον υγιή ενήλικο πληθυσμό, ο οποίος  μπορεί πραγματικά να χαρίσει ζωή στον συνάνθρωπό του, με μια απλή διαδικασία που διαρκεί ελάχιστα λεπτά. Άλλωστε δεν ξεχνάμε πως τους Έλληνες τους χαρακτηρίζει η αλληλεγγύη και ο ανθρωπισμός, αξίες μοναδικές που τις έχουν στο «αίμα τους»!

Τέλος, να ευχαριστήσουμε θερμά τους υπεύθυνους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  για τη θερμή φιλοξενία στο χώρο τους.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις