ΛΑΡΙΣΑ

Διδακτική επίσκεψη των μαθητών του 7ου ΕΠΑΛ Λάρισας

Την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019, η Διεπιστημονική Ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Αγίου Γεωργίου Λάρισας σε συνεργασία με το 7ο ΕΠΑΛ Λάρισας, πραγματοποίησε ενημέρωση των του μαθητικού πληθυσμού στο χώρο του 5ου ΚΑΠΗ Αγίου Γεωργίου Λάρισας, σχετικά με τη Λειτουργία και τον Ρόλο των Επαγγελματικών Υγείας της ΤΟΜΥ.

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νοσηλευτικής, 42 μαθητές της Β’ τάξης του τομέα Υγείας και Πρόνοιας του 7ου ΕΠΑΛ Λάρισας πραγματοποίησαν διδακτική – ενημερωτική επίσκεψη στους χώρους της 1ης ΤΟΜΥ Αγίου Γεωργίου Λάρισας συνοδεία των καθηγητριών Γεωργιτζίκη Γεωργία, Ακράτου Παναγιώτα και Ψαριανού Βασιλική.

Σκοπός του δράσης ήταν η ενημέρωση των μαθητών για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, την πρόληψη και την προαγωγή υγείας του πληθυσμού ευθύνης και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, καθώς και τις παροχές της υπηρεσίας.

Η Ιατρός Λάλου Πολυξένη αναφέρθηκε στον ρόλο  του οικογενειακού ιατρού, και πιο συγκεκριμένα στην εξυπηρέτηση του ενήλικου πληθυσμού όσον αφορά θέματα υγείας σε σχέση με:

  1. Χρόνια προβλήματα υγείας και συμπλήρωση ιατρικού φακέλου σε σχέση με το ιστορικό του ασθενούς.
  2. Επείγουσες ιατρικές καταστάσεις.
  3. Προληπτικός έλεγχος.
  4. Ενημέρωση για τα οφέλη μιας σωστής στάσης ζωής και αποφυγής επιβλαβών συνηθειών.
  5. Ενημέρωση και προσπάθεια προάσπισης της υγείας του πληθυσμού.
  6. Συνεργασία εντός της δομής με τους επαγγελματίες υγείας.

Αρχικά, πραγματοποιήθηκε  διδακτική – ενημερωτική ομιλία στο σύνολο των μαθητών, και έπειτα χωρίστηκαν σε 3 ομάδες για να επισκεφθούν τους χώρους των ιατρειών.

Η Παιδίατρος Χατζηκυπριανού Αθηνά αναφέρθηκε στον ρόλο του Παιδίατρου στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία σε παιδικό  πληθυσμό.

Οι Νοσηλευτές, Μπανά Ανθή και Μπακάλης Βησσαρίων, αναφέρθηκαν γενικά στον ρόλο του νοσηλευτή ως επαγγελματίας υγείας ώστε να προαχθεί η υγεία του πληθυσμού ευθύνης, και ειδικότερα στις υπηρεσίες που προσφέρει στην ΤΟΜΥ.

Επίσης, έγινε αναφορά στον ρόλο του επισκέπτη υγείας, και πιο συγκεκριμένα στην συνεργασία τους με την Παιδίατρο, την διενέργεια εξωτερικών δράσεων, κατ’ οίκον επισκέψεων και προγράμματα αγωγής υγείας / συμβουλευτική σε ειδικούς πληθυσμούς.

Η Κοινωνική Λειτουργός Λόλα Ζωή αναφέρθηκε στην συμβολή της κοινωνικής εργασίας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, και πιο συγκεκριμένα στον ρόλο της κοινωνικής υπηρεσίας στον χώρο της ΤΟΜΥ.

Οι Διοικητικοί Υπάλληλοι, Λάμπρου Μαρία και Μέρας Δημήτριος, αναφέρθηκαν στον ρόλο τους σχετικά με την οργάνωση και υποστήριξη της λειτουργίας της δομής, την υποδοχή και εξυπηρέτηση των ληπτών υπηρεσιών υγείας για εγγραφή ή απλή πληροφόρηση, την πρόσβαση του πληθυσμού ευθύνης στις παροχές της ΤΟΜΥ, και την ενημέρωση της κοινότητας για το προγραμματισμένο έργο και τις δράσεις της διεπιστημονικής ομάδας της ΤΟΜΥ.

Tέλος, όλα όσα αναφέρθηκαν αποτέλεσαν ερέθισμα για να ακολουθήσει διαδικασία ερωταποκρίσεων μεταξύ των μελών της Διεπιστημονικής Ομάδας και των μαθητών.

Με την ευκαιρία της υλοποίησης της δράσης επιθυμούμε να εκφράσουμε προς τον Διευθυντή και τους Διδάσκοντες του 7ου ΕΠΑΛ Λάρισας, τις θερμές ευχαριστίες μας που επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συνέβαλαν τα μέγιστα, και προσδοκούμε να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία και στο μέλλον.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες