ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Στελέχη της «Προοδευτικής Συμμαχίας» από τη Λάρισα: «Σήμερα ενώνουμε δυνάμεις»

Η πρώτη εκδήλωση της «Προοδευτικής Συμμαχίας» στην επαρχία, μετά την αντίστοιχη στην Αθήνα, παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, το βράδυ της Πέμπτης, παρουσία αρκετών στελεχών που πρωταγωνιστούν στο εγχείρημα, ενώ το παρών έδωσε και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης.  

Πιο συγκεκριμένα οι πρώην υπουργοί Γιάννης Μουζάλας, Γιάννης Ραγκούσης, Νίκος Μπίστης, Στέφανος Τζουμάκας, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Βαγγέλης Αποστόλου της «Κοινωνικής Συμφωνίας» και ο Φίλιππος Γκανούλης ως Συνεκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, συμμετείχαν στο πάνελ της εκδήλωσης με θέμα «Συζητάμε και προχωράμε για τη δημιουργία του Προοδευτικού Πόλου σε  Ελλάδα και Ευρώπη».

Εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Πολιτών Λάρισας καλωσόρισε τους ομιλητές η οικονομολόγος Ζωή Ακριβούλη η οποία στο σύντομο χαιρετισμό της τόνισε πως «πολίτες της Λάρισας που συμμετέχουν σε πολιτικές συλλογικότητες, μεμονωμένες προσωπικότητες στον προοδευτικό χώρο καθώς και στην ανένταχτη Αριστερά και την Οικολογία συγκροτήσαμε μαζί με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την ομάδα αυτή Πρωτοβουλίας για την Προοδευτική Συμμαχία ώστε να οργανώσουμε τη συζήτηση και να προχωρήσουμε στη δημιουργία  του Προοδευτικού Πόλου και  στη Λάρισα και να συμβάλλουμε στη συγκρότηση αυτού του ρεύματος στην  Ελλάδα και την Ευρώπη».

Οι ομιλητές

Ο κ. Βαγγέλης Αποστόλου στην παρέμβασή του έκανε λόγο για την «ανάγκη συγκρότησης ενός πολύχρωμου, προοδευτικού πόλου, χωρίς αποκλεισμούς» η οποία θα πρέπει να οδηγήσει στην «σύμπραξη των προοδευτικών δυνάμεων».

Την έναρξη ενός «γόνιμου διαλόγου με στόχο την δημιουργία των προγραμματικών θέσεων ενός ευρύτερου προοδευτικού πόλου», ζήτησε ο κ. Φίλιππος Γκανούλης, δηλώνοντας πως οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχουν ενεργά στο εγχείρημα της δημιουργίας μια πλατιάς συμμαχίας πολιτών.

Ο κ. Στέφανος Τζουμάκας κάλεσε τους πολίτες σε μια «εθνική προσπάθεια με προοδευτικά χαρακτηριστικά», η οποία θα πρέπει να οδηγήσει σε «ανανέωση της εντολής στον Αλέξη Τσίπρα», με στόχο να «διορθωθούν τα προβλήματα που δημιούργησαν στην χώρα οι πολιτικές του πρώην ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ».

«Οι πολιτικές συνθήκες, όπως έχουν διαμορφωθεί σήμερα στην χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη, δείχνουν ότι η συμπόρευση είναι απαραίτητη για να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για μια μεγάλη συμμαχία όλων όσων αυτοτοποθετούμαστε στον αριστερό, προοδευτικό χώρο. Η κοινή βούλησή μας για την προώθηση μίας ενωτικής διαδικασίας προοδευτικής συμπαράταξης για να ηττηθεί η συντηρητική δεξιά και η ακροδεξιά έθεσαν τις βάσεις για μια μεγάλη Προοδευτική Συμμαχία», τόνισε στην παρέμβαση του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Στην ανάγκη «συμπόρευσης όλων των αριστερών προοδευτικών δυνάμεων με στόχο να νικηθεί ο μεταφασισμός», στάθηκε ο κ. Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος όρισε την μάχη των ευρωεκλογών ως μάχη εναντίον των «πολιτικών του νεοφιλελευθερισμού και της λιτότητας». «αντίπαλος δεν είναι μόνο η ακροδεξιά αλλά και οι δυνάμεις της δεξιάς που υιοθετούν τις φασιστικές αυτές πολιτικές», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Στην χώρα μας ο προοδευτικός πόλος θα συγκροτηθεί σε δύο φάσεις. Την πρώτη την διανύουμε τώρα και το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα αποτελέσει την πρώτη συσσώρευση δυνάμεων για την μάχη των ευρωεκλογών . Η δεύτερη θα ακολουθήσει μετά τις ευρωεκλογές στην πορεία προς τις Εθνικές εκλογές του Φθινοπώρου. Τότε και δυνάμεις που σήμερα είναι διστακτικές η αδικαιολόγητα αρνητικές όπως το ΚΙΝΑΛ θα προστρέξουν . Θα το επιβάλλει η πολιτική λογική και η απλή αριθμητική. Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές που θα αποτελέσει το εφαλτήριο για την μεγάλη νίκη στις εθνικές εκλογές», υποστήριξε στην παρέμβαση του ο κ. Νίκος Μπίστης.

Τέλος ο κ. Γιάννης Ραγκούσης σημείωσε πως «η προοδευτική παράταξη στην Ελλάδα έρχεται από μακριά, από την εποχή του Ελ. Βενιζέλου, της ιστορικής Αριστεράς που έδωσε μάχες με νεκρούς, με διώξεις απέναντι στο κράτος και παρακράτος της Δεξιάς και αυτή η παράταξη είναι μια μεγάλη πλειοψηφική παράταξη. Ο κόσμος αυτός υπάρχει, είναι πλειοψηφία και ταυτόχρονα δεν θέλει να είναι Δεξιός γιατί δυστυχώς η Δεξιά σε αυτή τη χώρα δεν είναι μια υγιής και προοδευτική Δεξιά, αλλά μια παρασιτική Δεξιά που κάποιες δεκαετίες ρήμαξε τη χώρα με τα τζάκια και τη διαπλοκή».

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ανάμεσα σε άλλους ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ. Πέτρος Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας κ. Νίκος Παπαγεωργίου, αντιδήμαρχοι, κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ  καθώς και πολίτες ενταγμένοι στον ευρύτερο χώρο της αριστεράς.

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Χρήστος Μπεχλιβάνος.

Λ.Π.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες