ΛΑΡΙΣΑ

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Λάρισας ζητά απόσυρση ρύθμισης

Την άμεση απόσυρση της ρύθμισης για τη συγχώνευση του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πάτρας με το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας ζητά ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας ‘’ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ ‘’:. Αναλυτικά:

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Λάρισας ‘’ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ ‘’ εκφράζει την  έκπληξή του και παράλληλα την αντίθεσή του στην πρόταση του  Παιδαγωγικού Τμήματος Πάτρας για «απορρόφηση του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας» του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας.

Μια πρόταση που ανοίγει  επικίνδυνους  δρόμους για το μέλλον των Παιδαγωγικών Τμημάτων, των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων τους, των επαγγελματικών δικαιωμάτων των εν ενεργεία δασκάλων αλλά και τη δομή και τον προσανατολισμό του δημοτικού σχολείου.

Έχοντας εξαιρετικά νωπό στη μνήμη τον νικηφόρο αγώνα για την αποτροπή των συγχωνεύσεων των Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής των Τ.Ε.Ι. με τα Παιδαγωγικά Τμήματα Προσχολικής Αγωγής εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για τις προδιαγραφόμενες εξελίξεις σχετικά με το μέλλον των Παιδαγωγικών Τμημάτων, μιας ιστορικής κατάκτησης του κλάδου.

Ζητάμε  την άμεση  αλλαγή στάσης του Τμήματος στο θέμα της συγχώνευσης.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να αποσύρει άμεσα τη ρύθμιση για τη συγχώνευση του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πάτρας με το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας και τη μετονομασία του σε Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας. Το μέλλον της δημόσιας εκπαίδευσης δεν μπορεί να σχεδιάζεται,  ερήμην του εκπαιδευτικού κινήματος .

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες