ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Κόντρα Καλογιάννη – Καραλαριώτου για «έργα προεκλογικού χαρακτήρα»

Το θέμα της έγκρισης προκήρυξης διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών για τον σχεδιασμό του περιβάλλοντος χώρου του Αρχαίου θεάτρου της Λάρισας, στάθηκε η αφορμή, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού  Συμβουλίου για κόντρα ανάμεσα στην επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ρένας Καραλαριώτου και τον Δήμαρχο κ. Απόστολο Καλογιάννη.

Στην τοποθέτησή της η κα Καραλαριώτου, αφού ξεκαθάρισε πως θα υπερψηφίσει την προκήρυξη διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών, χαρακτηρίζοντάς την ως «σημαντική», κατηγόρησε τη δημοτική αρχή πως την χρησιμοποιεί ως «προεκλογικό πυροτέχνημα», καθώς έρχεται ένα μήνα μόλις, πριν τις εκλογές. «Όλα αυτά θα έπρεπε να έχουν γίνει οργανωμένα και στην ώρα τους, αι όχι, σκοπίμως, τώρα», ανέφερε η ίδια χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως «οι πολίτες το αντιλαμβάνονται και το καταλαβαίνουν την σκοπιμότητα. Η κίνησή σας αυτή είναι ουσιαστικά μια ομολογία αποτυχίας πως δεν πράξατε τίποτα για το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας», κατέληξε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.

Απαντώντας στις αιτιάσεις της κας Καραλαριώτου, ο δήμαρχος Λαρισαίων υποστήριξε πως «τίποτα δεν γίνεται προεκλογικά. Δουλεύουμε από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε, μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας μας, όπως δηλαδή κάνουν όλες οι δημοτικές αρχές σε ολόκληρη τη χώρα». Ο κ. Καλογιάννης ζήτησε να «ανέβει το επίπεδο της προεκλογικής αντιπαράθεσης», εξαπολύοντας και ο ίδιος με τη σειρά του τα πυρά στην κα Καραλαριώτου. «Συνεχίστε τα αυτογκόλ, όπως το σημερινό για τους δρόμους της ήπιας κυκλοφορίας πως δήθεν καταστρέφει την τοπική αγορά», είπε ο κ. Καλογιάννης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ, επίσης, ψηφίστηκε η παράταση του κοινωφελούς προγράμματος του ΟΑΕΔ, που αφορά συμβάσεις οχταμήνων, με την προϋπόθεση πως κάτι τέτοιο θα εγκριθεί από την ΕΕ, ενώ ομόφωνα υπερψηφίστηκε πρόταση του ΚΚΕ για ανέγερση μνημείου στο Λόφο του Μεζούρλου, ώστε να τιμηθούν τα θύματα της περιόδου 1940-1950.

Τέλος, υπερψηφίστηκε η πρόταση για μετονομασία του Θεάτρου του Μύλου σε Θέατρο Κώστα Τσιάνου.

Λ.Π.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες