ΛΑΡΙΣΑ

Για τα χρηματοδοτικά εργαλεία πληροφορήθηκαν ενδιαφερόμενοι Λαρισαίοι στο Επιμελητήριο Λάρισας παρουσία Κόκκαλη (φωτο)

Εξωστρέφεια αλλά και τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία ήταν το θέμα της σημερινής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Επιμελητήριο Λάρισας και διοργάνωσε ο ΟΑΕΠ σε συνεργασία με το Enterprise Greece και το ΕΤΕΑΝ.

Στην εκδήλωση συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

  • «Ενίσχυση μικρομεσαίων αγροτών-επιχειρηματιών στην νέα μεταμνημονιακή εποχή», με ομιλητή τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλη Κόκκαλη
  • «Χρηματοδοτικά εργαλεία – Αναπτυξιακή Τράπεζα» με ομιλητή τον Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο του ΕΤΕΑΝ κ. Αντώνη Γεωργακάκη.
  • «Προϋποθέσεις επιτυχούς εξαγωγικής προσπάθειας και ο ρόλος του Enterprise Greece», με ομιλητή τον κ.Γιώργο Παπαστεργιόπουλο από το Enterprise Greece
  • «Δυνατότητες χρηματοδότησης των Ελληνικών Εξαγωγικών Επιχειρήσεων, με όπλο την ασφάλισή τους στον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων», με ομιλητή τον κ. Κώστα Παπαπαναγιώτου, Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή ΟΑΕΠ.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης που παραβρέθηκε στην εκδήλωση τόνισε: «Η αναπτυξιακή τράπεζα είναι γεγονός στη χώρα μας. Το είχαν εξαγκείλει δύο υπουργοί τα τελευταία 15 χρόνια, οι κ.κ. Χρυσοχοίδης και  Δένδιας. Η ίδρυση και η σύσταση της αναπτυξιακής τράπεζας είναι γεγονός, με χρηματοδοτικά στοχευμένα εργαλεία για νέους επιχειρηματίες, νέους αγρότες και για ευπαθείς ομάδες. Μάλιστα εντάσσεται στην στρατηγική της κυβέρνησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας στην μεταμνημονιακή περίοδο.

Τα χρηματοδοτικά εργαλεία για τους νέους επιχειρηματίες είναι σημαντικά ενώ θα βοηθήσουν τους νεοεισερχόμενους στις επιχειρήσεις».

ΑΘ.Π.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες